Kedvenc szállásokKutyás-cicás tekergés

Egyszemélyes utazás, nem csak szingliknek

1 perces olvasási idő

Utazni egyedül is lehet, utazni egyedül is jó. Nem kell hozzá, hogy egyedülállók legyetek; jól működő párkapcsolatban, családban is szükség van az egyedüllét adta feltöltődésre, amire remek lehetőség egy egyszemélyes utazás.

Sok sajtómegjelenés alapján úgy tűnhet, hogy az egyszemélyes utazás valami óriási hókuszpókusz és sokszor gondolják, hogy csak szinglikre vonatkozik. A szerzők ontják a „jótanácsokat” szingli utazáshoz. Egyszerűen csak induljatok neki és érezzétek jól magatokat! És nem csak akkor, ha valóban egyedülállók vagytok.

TOP 20 medencés szálláshely Magyarországon

A párom és én is el-el megyünk egy-két napra néha egy egyszemélyes utazásra. Ilyenkor a kapcsolatban, családban élő ember úgymond szinglivé válik. Ez azonban nem jelenti szükségszerűen azt, hogy az első kívánatos embertársára veti magát. Sokkal inkább egy önismereti lehetőség amellett, hogy a világgal is ismerkedhettek. A gyerekeknek is hasznára válik, ha azt látják a szüleik példáján, hogy az embernek mértékkel és nem a szó rossz értelmében véve olykor szüksége van egy kis önzésre. Természetesen egyszerűbb útra kelni, ha „szinglik” vagyunk. Míg régen az utazási irodák, szálláshelyek nem arról voltak híresek, hogy árképzésükkel megkönnyítik az egyszemélyes pihenést, addig ma egyre inkább keresik ajánlataikkal kegyeiket.

Egyszemélyes utazás – Pihenés városi szállodákban

A továbbiakban összegyűjtöttünk olyan magyarországi szálláshelyeket, ahol csak mert egyszemélyes utazáson vesztek részt, nem jártok rosszul az árral.

Pannonia Hotel Sopron****

Klasszikus szállodaépület Sopron belvárosában. A népszerű, négycsillagos Pannonia Hotel meglepően jó áron kínálja szobáit egy fő részére, akár reggelivel is. De ehetsz egy jót a Keszegsütőben és még kedvezményt is kapsz. Sopron és közeli Fertő tó kitűnő környezet egy kis egyszemélyes felfedezésre.

egyszemélyes utazás
Pannonia Hotel Sopron****

Hotel Nagyerdő Debrecen

A különös formájú debreceni Hotel Nagyerdő a város „tüdejének” szomszédságában áll. Nagyokat sétálhatsz, futhatsz az erdőn. Közelben a debreceni Víztorony és remek programjai. Az éjszakánkénti ár pedig önmagáért beszél.

A debreceni Víztorony

Hotel Írottkő Kőszeg***

Röviden egy csodálatos városban kapsz itt, csodás áron szállást egy igényesen felújított szállodában. Ha Kőszeget bejártad, megnézted már a Hősök Tornyát is, túrázz egy jót az Alpokalján, a Holdfény Ligetben bérelj bicajt és túrázz át Ausztriába!

Wellnesshotelek a pünkösdi hétvégére
Hotel Írottkő Kőszeg***

Pihenés egyedüllálóknak a vidék magányában

Equital Panzió Nemesvita

Balaton-felvidék, lovak, béke és nagyon finom ételek – valami ilyesmi jut az ember eszébe, ha megismeri a nemesvitai Equital Panziót. Ha a földön kipihented magad, nézd meg felülről a tájat egy kis sétarepülésen, és még kedvezményt is kapsz a repülés árából.

egyszemélyes utazás
Equital Panzió Nemesvita

Fogadó a Patkolókovácshoz, Szekszárd

Szekszárdot szeretjük, mert bájos, mert finom borai vannak, mert szép természeti környezetben fekszik és csendes. A különleges nevű fogadóban  mindössze 14 vendég fér el. Érezd jól magad! Az egyik napod pedig édesítsd meg a Mézeskalács Múzeum kiállításával.

egyszemélyes utazás
Fogadó a Patkolókovácshoz, Szekszárd

Levendula Vendégház, Alsópetény

Egész évben nyitva tart a Váchoz közel eső, 4 szobás Levendula Vendégház. Nézz szét Vácon vagy a közeli Börzönyben, vagy csak élvezd a vendégház nyugalmát!

egyszemélyes utazás
Levendula Vendégház, Alsópetény

Pihenés egyedülállóknak wellness szállásokon

Hotel Therápia Pécs****

Ha valában valódi terápiára vágysz, szükséged van rá, de közel egy életteli városhoz, a pécsi Hotel Therápia ideális választás jó áron. Ha belefér, nézz körül a Zsolnay Kulturális Negyed világában is és vedd igénybe a Szallas.hu-s foglalásodért járó 20% kedvezményt!

Zsolnay-kút Pécs belvárosában, háttérben a dzsámi

Garda Apartman 6, Hévíz

Hévíz a wellness fellegvára, szingli utazás alkalmával is ideális úti cél. Lebegj a Hévízi-tó nyugalmának zöld vizén, sétálj nagyokat, kényeztesd magad wellness-szel. De arra figyelj, hogy a Garda Apartmanban legalább 5 éjszakát kell foglalni.

egyszemélyes utazás
Garda Apartman 6, Hévíz

Corso Boutique Hotel Gyula****

A gyulai gyógyvíz messzeföldön híres. Gyula városa igazán kedves és barátságos hely. Legyen az egyszemélyes gyulai utazás bázisa ez a négycsillagos hotel. Menj el a Gyulai Várfürdőbe, 20% kedvezménnyel bérelj bicajt!

egyszemélyes utazás
Corso Boutique Hotel Gyula****

Természetesen vannak olyan szolgáltatók, amelyek kifejezetten szingli szállás kategóriában hirdetik magukat, ha van ilyen. Szerintem bárhová elmehettek; ha jól akarjátok érezni magatokat, egy nagy szállodalánc kevésbé egyedi házában is ugyanolyan jól lesz, mint egy különleges, vidéki panzióban.

Még több szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
33%