SUP-bérlés magyar tavaknál – itt kölcsönözz evezős szörfdeszkát

Szallas.blog.hu 2019-08-11
szallas.blog.hu

Néhány éve már nem csak kajakkal, kenuval, sárkányhajóval, stb. evezhettek hazai vizeken; terjed a SUP. Még nem próbáltátok a szörfdeszkából kifejlődött vízi eszközt? Hajrá! SUP-bérlés Magyarországon!

SUP-bérlés Magyarországon

Van-e vajon új a Nap alatt? – tehetjük fel a falmelléki filozofikus kérdést, amikor egy SUP-ot (ejtsd: szap) vizsgálgatunk. Minden bizonnyal van, ha az új terméket piacra dobó cégek marketigenseit kérdezzük, azonban lássuk be, hogy a strapabíró műanyagokból, gumiból készült, felfújható vagy merev SUP-nak ugyanúgy van előképe, mint a karbonszálas versenykatamaránnak. Csupán egy másik kor másféle közegébe helyezzük és lesz belőle közlekedési eszköz helyett élvezeti cikk. Mindezek persze kicsit sem rontják a SUP élvezeti értékét. Sőt!

Csak Csajok! Barátnős programok nyárra >>

De mi is az a SUP?

Az angol eredetű betűszó a stand up paddle boarding szavakból ered. Azaz olyan evezhető deszka, amire fel lehet állni; és egy kenulapátra megtévesztésig hasonló evezővel hajtható. A szörfdeszkából kiinduló sporteszközt hivatalason csak ebben az évtizedben említik először szabadidős sportként, de az ötlet ennél régebbi. Az ősatyák hasonló eszközről halászó polinézek lehettek. Fel is tenném a kérdést a nem legfiatalabb generációknak: Eveztetek-e valaha kajak-, kenulapáttal a Balcsin, egy vitorla nélküli szörfdeszkán, esetleg fel is álltatok rajta és élveztétek, hogy milyen remekül siklik? Na, ilyesmi SUP-olni is. Tényleg jó móka; űzhetitek tavon, folyón, tengeren. Sőt, még jógázhattok is rajta!

SUP-bérlés Magyarországon

SUP-bérlés magyar tavaknál

A SUP Magyarországon is hamar népszerűvé lett. Tavainkon, de folyóinkon is egyre többször találkozhattok velük. Összegyűjtöttünk néhány magyarországi helyszínt, ahol SUP-bérlésre is van lehetőség.

Tóparty Kajak, SUP, Vízibicikli Kölcsönző – Gárdony

Kitűnő stabilitással és menettulajdonságokkal rendelkező, merev SUP-okat bérelhettek  ennél a velencei-tavi SUP-kölcsönzőnél. És ha a Szallas.hu-nál foglaltok velencei-tavi szállást, 15% programkedvezmény üti a markotokat, valamint +37 kedvezménykupon.

Riviera Vízisport – Abádszalók

Az abádszalóki vízisportbázison többféle eszköz közül is választhattok. A SUP-bérlés díjából – is – 10% kedvezmény jár, ha a Szallas.hu oldalán foglaljátok a Tisza-tavi szállásotokat. És még kedvezménykupont is kaptok.

Riviera Vízisport – Abádszalók

ÖkoPort – Vízibázis – Sarud

Maradjunk még a Tisza-tónál! A híres Sarudi-medence vizén szintén SUP-olhattok. Kedvezmény – 10% – itt is jár a szállásfoglalásért cserébe, ahogy a kedvezménykuponok sem maradnak el >>

Aquaglide Vízijátszótér – Sarud

És még mindig Tisza-tó, továbbra is Sarud. A leginkább különleges vízi-, játszó eszközeiról ismert Aquaglide játszin is bérelhettek SUP-ot, „amelyeken evezve szinte egybeolvadhatunk a természettel” – ígérik az üzemeltetők. A Szallas.hu pedig 10% kedvezményt és kedvezménykuponokat ígér nektek >>

Aquaglide, Sarud

SUP Tihanyban

Tihany igazán szép. Hát még, ha SUP-pal indultok neki, hogy vezetett SUP-túrán jártátok be a félsziget partját. Ne is szálljatok meg ez esetben túl messze Tihanytól, irány a Club Tihany Bungalow Üdülőközpont, ahol rá is akadtok könnyen a SUP-okra.

SUP-bérlés Magyarországon

SUP Budapesten

Igen, folyón is lehet SUP-ozni. Nem kell félnetek az áramló folyótól, de az óvatosság sosem árt. Erről természetesen a SUP-kölcsönzők szakijai és túravezetői mindig gondoskodnak. Egy naplementés vagy hajnali SUP-túra Budapesten impozáns lehet.

Próbáljátok ki a SUP-ozást. Ha elsőre nem megy, se bánkódjatok, majd újra próbáljátok és így vagy úgy, de élményekkel gazdagodtok.

Nézzetek azért még körül, hátha a fentieken kívül is találtok még SUP-bérlési lehetőséget. És szállást a közelben >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)