CsobbanóhelyekBarátokkalNyári vakáció

SUP-bérlés magyar tavaknál – itt kölcsönözz evezős szörfdeszkát

2 perces olvasási idő

Néhány éve már nem csak kajakkal, kenuval, sárkányhajóval, stb. evezhettek hazai vizeken; terjed a SUP. Még nem próbáltátok a szörfdeszkából kifejlődött vízi eszközt? Hajrá! SUP-bérlés Magyarországon!

SUP-bérlés Magyarországon

Van-e vajon új a Nap alatt? – tehetjük fel a falmelléki filozofikus kérdést, amikor egy SUP-ot (ejtsd: szap) vizsgálgatunk. Minden bizonnyal van, ha az új terméket piacra dobó cégek marketigenseit kérdezzük, azonban lássuk be, hogy a strapabíró műanyagokból, gumiból készült, felfújható vagy merev SUP-nak ugyanúgy van előképe, mint a karbonszálas versenykatamaránnak. Csupán egy másik kor másféle közegébe helyezzük és lesz belőle közlekedési eszköz helyett élvezeti cikk. Mindezek persze kicsit sem rontják a SUP élvezeti értékét. Sőt!

Csak Csajok! Barátnős programok nyárra >>

De mi is az a SUP?

Az angol eredetű betűszó a stand up paddle boarding szavakból ered. Azaz olyan evezhető deszka, amire fel lehet állni; és egy kenulapátra megtévesztésig hasonló evezővel hajtható. A szörfdeszkából kiinduló sporteszközt hivatalason csak ebben az évtizedben említik először szabadidős sportként, de az ötlet ennél régebbi. Az ősatyák hasonló eszközről halászó polinézek lehettek. Fel is tenném a kérdést a nem legfiatalabb generációknak: Eveztetek-e valaha kajak-, kenulapáttal a Balcsin, egy vitorla nélküli szörfdeszkán, esetleg fel is álltatok rajta és élveztétek, hogy milyen remekül siklik? Na, ilyesmi SUP-olni is. Tényleg jó móka; űzhetitek tavon, folyón, tengeren. Sőt, még jógázhattok is rajta!

SUP-bérlés Magyarországon

Legjobb helyek és bérlési lehetőségek, ahol állva evezhetsz Magyarországon

A SUP Magyarországon is hamar népszerűvé lett. Tavainkon, de folyóinkon is egyre többször találkozhattok velük. Összegyűjtöttünk néhány magyarországi helyszínt, ahol SUP-bérlésre is van lehetőség.

Omszk Wakeboard Centrum

Az Omszki-tó Budapest határához közel, Budakalászon fekszik, a vízi sportok szerelmesei számára népszerű célpont. Az Omszk Wakeboard Centrum nem csak a wakeboard szerelmeseinek kínál remek programot, a komplexumban SUP-ozásra is van lehetőség.

Jet-Park Fundy-tó

A Fundy-tó Gyáltól délre fekszik, és hihetetlenül népszerű azok körében, akik kedvelik a vízi sportokat, az adrenalinbomba programokat és az evezős élményeket. A Jet-Park jóvoltából a 8 hektáros vízfelületen kipróbálhatjuk, milyen érzés száguldani egy jet skin, tesztelhetjük bátorságunkat flyboard közben, de SUP-on is evezhetünk.  

Tisza-tó

A Tisza-tó soha nem látott népszerűségnek örvend az elmúlt években, annál is inkább, mert számos helyen van lehetőség kajak, kenu és SUP bérlésre. Egy nyaralást a Tisza-tó partján remekül kiegészíthet egy hangulatos SUP túra, közben megismerkedhetünk a tó élővilágával, és a sekély vízben még fürödhetünk is evezés után. 

Riviera Vízisport – Abádszalók

Az abádszalóki vízisportbázison többféle eszköz közül is választhattok. A SUP-bérlés díjából – is – 10% kedvezmény jár, ha a Szallas.hu oldalán foglaljátok a Tisza-tavi szállásotokat. És még kedvezménykupont is kaptok.

Riviera Vízisport – Abádszalók

ÖkoPort – Vízibázis – Sarud

Maradjunk még a Tisza-tónál! A híres Sarudi-medence vizén szintén SUP-olhattok. Kedvezmény – 10% – itt is jár a szállásfoglalásért cserébe, ahogy a kedvezménykuponok sem maradnak el >>

Aquaglide Vízijátszótér – Sarud

És még mindig Tisza-tó, továbbra is Sarud. A leginkább különleges vízi-, játszó eszközeiról ismert Aquaglide játszin is bérelhettek SUP-ot, „amelyeken evezve szinte egybeolvadhatunk a természettel” – ígérik az üzemeltetők. A Szallas.hu pedig 10% kedvezményt és kedvezménykuponokat ígér nektek >>

Aquaglide, Sarud

Velencei-tó

A Velencei-tónál keresve sem találhatnánk jobb célpontot kezdő SUP-os strandolóként az evezésre, hiszen a tó mélysége nem ijeszt el bennünket a vízi sporttól. Gárdonyban több helyen is bérelhetünk SUP deszkát, így akár csak 1-2 órát, akár több időt szeretnénk eltölteni a vízen, a Velencei-tó partján mindig van rá lehetőségünk. 

Tóparty Kajak, SUP, Vízibicikli Kölcsönző – Gárdony

Kitűnő stabilitással és menettulajdonságokkal rendelkező, merev SUP-okat bérelhettek  ennél a velencei-tavi SUP-kölcsönzőnél. És ha a Szallas.hu-nál foglaltok velencei-tavi szállást, 15% programkedvezmény üti a markotokat, valamint +37 kedvezménykupon.

SUP bérlés a balatoni strandokon

Számos balatoni strand várja a fürdőzőket csónak és vízibicikli kölcsönzővel, ahol igen gyakran SUP bérlésére is van lehetőség. 

Balatonföldváron, a Keleti Strandon a Viharsarok Vitorlás Központ várja az érdeklődőket, de a Nyugati Strandon is van lehetőség a SUP kipróbálására. Emellett a balatonfenyvesi Nagystrand, a keszthelyi Libás Strand, a vonyarcvashegyi Lidó Strand, a Balatongyöröki Strand és a Révfülöpön található Szigeti Strand is várja a SUP-ozás szerelmeseit. 

SUP Tihanyban

Tihany igazán szép. Hát még, ha SUP-pal indultok neki, hogy vezetett SUP-túrán jártátok be a félsziget partját. Ne is szálljatok meg ez esetben túl messze Tihanytól, irány a Club Tihany Bungalow Üdülőközpont, ahol rá is akadtok könnyen a SUP-okra.

SUP-lehetőség Budapesten

Igen, folyón is lehet SUP-ozni. Nem kell félnetek az áramló folyótól, de az óvatosság sosem árt. Erről természetesen a SUP-kölcsönzők szakijai és túravezetői mindig gondoskodnak. Egy naplementés vagy hajnali SUP-túra Budapesten impozáns lehet.

SUP Budapest

A SUP Budapest csapata hangulatos, csoportos SUP túrákat szervez a fővárosban és környékén. A Római-part, a Lupa-sziget és az Egyfás-sziget a közös evezések népszerű úti célja, közben a Dunán csorogva élvezhetjük a friss levegőt, és a kacsák társaságát. 

SUP-os élmények a Dunán

Supremium

Annak, aki a Ráckevei-Dunán szeretne evezni, nem kell tartania a nagy sodrástól, illetve a hajók hullámaitól, így a nyugodt vízen igazi élmény egy SUP deszkán állva élvezni ezt a divatos és hangulatos vízi sportot. 

SUP The Lifestyle

A SUP The Lifestyle különleges SUP túrákat szervez, ennek köszönhetően kipróbálhatjuk, milyen a Duna eldugottabb részein evezni, és gyönyörködhetünk a naplemente, és a napkelte látványában is. Az oktatásnak köszönhetően megismerhetjük a SUP-ozás technikai sajátosságait is.

SUP túra a Dunakanyarban

A Dunakanyarban számos helyen pattanhatunk SUP deszkára, hogy a víz közelsége mellett a dunai panorámát is élvezhessük. Népszerű evezős hely a Pilismaróti-öböl, és a Kisoroszi Szigetcsúcs, de Horány és Surány vízparti részein is gyakran találkozhatunk SUP-os túrázókkal. Aki fél a nagy hullámoktól, és a hajók közelségétől, annak célszerű a Kis Duna-ágon evezni. 

Evezés a Bodrogon

Mivel a Bodrog lassú folyású folyó, tapasztalt SUP-os társaságában kezdőként is részt vehetünk egy hangulatos evezésen. A Bodrog legszűkebb része 50 méter széles, itt teljes biztonsággal tesztelhetjük a tudásunkat, egyes részeken még árral szemben is evezhetünk. 

Mire érdemes figyelni SUP túra közben?

  • Erős szélben nem érdemes útnak indulni, mert a szél könnyen elsodorhat minket.
  • Mindig társaságban érdemes SUP-ot bérelni, így biztonságban tudhatjuk magunkat
  • Mindig óvatosan és körültekintően kell evezni, a SUP nem adrenalinsport
  • Ahogy minden vízi sportnál, a SUP-nál is fontos, hogy megfelelő minőségű evezővel vágjunk neki az evezésnek
  • Télen is bérelhetünk SUP deszkát, ekkor a termálvizű folyók, és csatornák alkalmasak leginkább az evezésre.
  • A SUP vízi sporteszköznek minősül, így jogszabály határozza meg, hogy mire kell ügyelnünk evezés közben és bérlés előtt. 

Próbáljátok ki a SUP-ozást. Ha elsőre nem megy, se bánkódjatok, majd újra próbáljátok és így vagy úgy, de élményekkel gazdagodtok.

SUP-bérlés Magyarországon

Nézzetek azért még körül, hátha a fentieken kívül is találtok még SUP-bérlési lehetőséget. És szállást a közelben >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%