Kutyás-cicás tekergésBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Top 7 kirándulóhely kutyával, ahol még a kánikula is elviselhető

2 perces olvasási idő

Még a tikkasztó hőség sem tarthat vissza attól, hogy világot láss a kutyusoddal? Nem kell a négy fal között ülnöd a négylábú kedvenceddel, hiszen számos kutyabarát program és látnivaló vár hazánk legszebb részein. Mutatjuk, melyik az a top 7 kirándulóhely kutyával, ahol még a kánikula is elviselhető! 

Top 7 kirándulóhely kutyával – Kutyabarát programok és látnivalók 

Ne hagyd, hogy élmények nélkül szaladjon el a nyár, az országban évről-évre egyre több kutyás program várja a kutyás kirándulás szerelmeseit. Ha te is közéjük tartozol, de nincs ötleted, merre utazz, a figyelmedbe ajánlunk 7+1 kalandos programtippet

Sümegi Vár – Térképezd fel a vár látnivalóit! 

A Sümegi Vár hazánk egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, a vár könnyen megközelíthető, a település központi részén helyezkedik el. 

A középkori konyha, a borozó, és a belső várudvarból nyíló kínzókamra igazi középkori hangulatot teremt, ráadásul a várfalakról belátni az egész erődítményt, és Sümeg városát.

Kutyabarát szállások Sümegen >>

A gyerekek kedvence a történelmi játszópark, de a bejáratnál álló lovagokkal és fegyvereikkel is biztosan örömmel megismerkednek majd közelebbről.

Még több program Sümegen >>

Szalajka-völgy – Tárt karokkal vár Szilvásvárad

A Bükk-vidék csodás környezetében található Szilvásvárad, ami kiváló célpont egy egynapos, vagy akár egy többnapos kikapcsolódáshoz. A kirándulás kutyával is könnyedén megoldható, hiszen a Szalajka-völgy kutyabarát környék

Szállások a közelben >>

A kisvasutas utazás bakancslistás program, a Szilvásváradi Kisvasút útvonalának közelében található a Fátyol-vízesés és az Istállóskői-barlang is.

Kalandoroknak kötelező! – Vár a lenyűgöző Istállós-kői-barlang >>

Programok a Szalajka-völgyben >>

Királyréti Erdei Vasút – Kutyás kalandok Kismaros közelében

A Királyréti Erdei Vasút Kismarosról indul, és Szokolya község át Királyrétre érkezik. A vonaton pórázzal és szájkosárral utazhatnak kutyák is. 

A környék legjobb állatbarát szállásai >>

Királyréten található a Várhegy-kilátó, a Hiúz Ház és a Királyréti Kirándulóközpont, ha pedig a kutya jól bírja a hosszabb túrákat, érdemes célba venni a Csóványosi-kilátót, ami igen nagy szintkülönbséggel, ám annál szebb panorámával várja a kirándulókat. 

Programtippek Királyréten >>

Gömbkilátó – Élvezd Balatonboglár kilátójából a panorámát

A balatonboglári Várdomb legmagasabb pontján áll a Gömbkilátó, amely különleges megjelenésének köszönhetően még a Balaton északi partjáról is felhívja magára a figyelmet. 

Szállások Balatonbogláron >>

A Gömbkilátóból mesés kilátás nyílik a Balatonra, a domboldalon piknikezésre is van lehetőség, ráadásul a kilátótól 5 percre kalandpark és bobpálya várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit. 

Programok a közelben >>

Ördögmalom-vízesés – Visegrád különleges vizes birodalma

Az Ördögmalom-vízesés az Apátkúti-patak völgyében található, mindössze 2,5 km-re Visegrád központjából. A vízesés mellett a meleg nyári napokon is jólesik a hűsölés, a kutyás kirándulás kiegészíthető még piknikezéssel, és sütögetéssel is a völgyben. 

Kutyabarát szállástippek a környéken >>

A környéken érdemes még felkeresni a Telgárthy-rétet, a Bányatető-kilátót, és a Kaán-forrást is, mindegyik látnivaló sétatávolságra fekszik a vízeséstől

Programok Visegrádon >>

Angolpark – Hangulatos kirándulóhely kutyával

Tata, a vizek városa remek kirándulóhely kutyával, a romantikus Cseke-tó, és a tavat körülölelő Angolpark a sétányaival és műemlékeivel ideális választás a legmelegebb nyári napokon is. 

Foglalj állatbarát szállást Tatán >>

Ha romantikus programot tervezel, és nem zavar közben Fifi sem, bátran vedd célba a Cseke-tó környékét, emellett családi és baráti kikapcsolódáshoz éppen olyan jó választás Tata városa

A tatai Angolpark és Cseke-tó nem hagy unatkozni >>

Dömörkapu-vízesés – Természetközeli élmények Szentendre környékén

A Visegrádi-hegység egyik legkedveltebb látnivalója a Dömörkapu-vízesés, amely Szentendrétől nem messze található. A vízesés megközelíthető autóval és gyalogosan is, a közelben több túraútvonal várja a kirándulókat.  

Szállástippek Szentendrén >>

A Dunakanyarban számos kutyás program színesíti a kínálatot, egy szentendrei városnézés pedig kulináris élményekkel és meseszép dunai panorámával ajándékoz meg. Ne felejtsd, Szentendre bakancslistás kirándulóhely kutyával! 

Programok a környéken >>

Népszerű kutyás strandok, kutyameleg napokra

Ha olyan meleg van, hogy sem a várlátogatás, sem pedig a kirándulás nem szerepel a terveid között, keresd fel az ország legjobb kutyás strandjait. A következő strandok mindenképpen kerüljenek fel a listádra:

  • Tisza-tavi Mancsos Pancsoló, Tiszafüred
  • Borostyán-tó, Zalalövő
  • Kőszegi Kutyastrand
  • Kutyajó strand és park, Hatvan
  • Gébárti-tó, Zalaegerszeg
  • Hirdi kutyastrand, Pécs
  • Dog Holiday, Kecskemét
  • Kutyás strand, Balatonföldvár
  • Kutyás strand, Fonyód

Állatbarát programok és látnivalók >>

Ha Budapest közelében keresel kutyás strandot, ezeket ajánljuk >>

A kutyás kirándulás nem lehetetlen küldetés, garantáltan jól érzed majd magad a négylábú kedvenceddel a legszebb hazai kutyabarát kirándulóhelyeken. Foglalj szállást, és szervezz többnapos pihenést >>

Még több kutyás kirándulóhelyről olvashattok itt >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő