Családi kiruccanásEldugott kirándulóhelyek

Ragadd meg az élményt! A tatai Angolpark és Cseke-tó nem hagy unatkozni!

1 perces olvasási idő

Sokszor érzed úgy, hogy elmenekülnél a kipufogófüst és az utca zaja elől? Olyan rejtekhelyet keresel, amely telis-tele van érdekes látnivalókkal, ráadásul vízparti kikapcsolódásban lehet részed? Az Angolpark, és a Cseke-tó egész napos feltöltődést ígér számodra, ha úgy döntesz, hogy felfedeznéd magadnak Tatát, a vizek városát. 

Milyen élményeket tartogat a Cseke-tó?

Tatát nem véletlenül nevezik a vizek városának, itt található a Derítő-tó, a Grófi-tó, az Öreg-tó, a Cseke-tó, és a híres Fényes Tanösvény, amely vadregényes lápvidékkel várja a kirándulókat. 

A Cseke-tó, amely mindössze néhány perces sétára fekszik az Öreg-tó partjától, egy 23 hektáros, mesterségesen kialakított tó, amelyet egykor források tápláltak. 

Foglalj szállást a Cseke-tó közelében! >>

Ragadd meg az élményt! A tatai Angolpark és Cseke-tó nem hagy unatkozni!
A tatai Cseke-tó

Ha szívesen piknikeznél a családdal, vagy romantikus sétát tervezel, a legjobb helyen jársz! Készíts otthon a hátizsákba néhány szendvicset, egy plédet, labdát, frizbit, vagy akár kártyát, a tópart kiválóan alkalmas arra, hogy akár egy egész napot pihenj a szabad levegőn. 

A tó körüli sétányon futni és biciklizni is lehet, így ha egy kis sporttal szeretnéd megfűszerezni a tatai kirándulást, vesd bele magad a kalandba! A csemetéket is bátran vidd magaddal, a mozgás után (vagy közben) megállhattok kicsit pihenni a kihelyezett padoknál. 

Ragadd meg az élményt! A tatai Angolpark és Cseke-tó nem hagy unatkozni!

Gyermekbarát szállások Tatán >>

Szeretsz horgászni? Úgy tartják, hogy a Cseke-tó igazi horgászparadicsom. Ülj ki a partra a botokkal, vagy horgássz csónakból, a lényeg, hogy szánj egy kis időt a pecázásra is, ha Tatán jársz. (napijegy a tatai SZÁK horgászboltban váltható)

Ragadd meg az élményt! A tatai Angolpark és Cseke-tó nem hagy unatkozni!
Cseke-tó

Szállástipp! Az állatbarát Hotel Kiss Tata városközpontjához közel fekszik, és hangulatos kerttel, légkondicionált szobákkal, szabadtéri medencével, és játszótérrel várja vendégeit. A hotelnek saját étterme van, a wifi ingyenes, a szállásért pedig OTP, MKB, és K&H SZÉP kártyával is lehet fizetni. 

Kalandos kikapcsolódás, izgalmas látnivalók – Vár az Angolpark! 

A tó köré épített Angolparkot az Esterházy család álmodta meg, 1783-ban meg is bízták Böhm Ferencet azzal, hogy tervezze meg a kertet. Elsősorban vízkedvelő növényeket ültettek ide, a növényszigetek és színes virágszőnyeg bámulatos látvánnyal ajándékozza meg a látogatókat. 

Szállások az Angolpark környékén >>

Az Angolpark több látnivalót is tartogat, itt található a Grossmann József által tervezett Esterházy Nyári lak, és a szabadtéri színpad is, ami nyári szezonban előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. A tó déli partján áll a Török Mecset, előtte egy pad, melyet Kazinczy Ferenc látogatásainak emlékére állítottak.

A Pálmaház a park bejáratához közel fekszik, és érdemes felkeresni a mesterséges barlangot is, amely Avernus-barlang néven ismert. A Cseke-tó közelében bújnak meg a Műromok, melyeket a Charles Moreau tervezett, igazi romok felhasználásával. Az építményhez egy kis kőhídon lehet átjutni. 

Még több program érdekel Tatán? >>

Ragadd meg az élményt! A tatai Angolpark és Cseke-tó nem hagy unatkozni!
Műromok az Angolparkban

Szállástipp! A keleties stílusú Casablanca Panzió a tatai Öreg-tó partján fekszik, hangulatos szobái mellett garantáltan kedvelni fogod a helyi borkülönlegességeket, illetve a teraszt, ahol grillezni is lehet. A szálláshely SZÉP kártya elfogadóhely, ingyenes a légkondi, a wifi és a parkolás is. 

Neked ajánljuk az Angolpark és a Cseke-tó környékét, ha…

  • vízparti élményekre vágysz
  • szeretsz horgászni, biciklizni, vagy akár futni
  • örömmel piknikeznél a szabad ég alatt
  • megismernéd az Angolpark látnivalóit
  • felfedeznéd a ligetes park ösvényeit

Tata remek város, ezer programmal és látnivalóval. Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és szánj több napot a megismerésére! 

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
33%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
67%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%