Vízparti szállásokCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekRomantikus kikapcsolódás

Tudtad? A vízparti pihenés minden évszakban tarol! (5+1 szállástippel)

1 perces olvasási idő

Mindenhol jól érzed magad, de a kikapcsolódást leginkább a Duna-parton élvezed? Feltölt a víz közelsége, szereted a panorámát és egy jó könyv társaságában akár hosszabb ideig is otthon érzed magad egy vízparti szálláshelyen? A következő városok, községek garantáltan levesznek a lábadról, ha vízparti pihenés a célod. Annyira, hogy minden évszakban itt szeretnél majd feltöltődni! 

A vízparti pihenés minden évszakban tarol!

Pihenj a Dunakanyar fővárosában, Esztergomban! 

Esztergom nem csak a Dunakanyar fővárosa, de a Dunakanyar kapuja is. Ez a város nem csupán a történelmi látnivalói, hanem a kirándulóhelyei miatt is hihetetlenül népszerű. Ha úgy döntesz, hogy Esztergomot választod a kikapcsolódáshoz, csomagolj a bőröndbe mindenképpen fényképezőgépet, és túracipőt, mert biztosan szükséged lesz rá.

Tudtad? A vízparti pihenés minden évszakban tarol! (5+1 szállástippel)
Esztergomi bazilika

Vedd fel a programlistádra a Várhegy, a Bazilika, a Babits Ház, és a Szent Tamás hegy felkeresését. Emellett a Vaskapu, a Sátorkőpusztai barlang, a Strázsa-hegy és Búbánatvölgy is szuper célpont. 

Még több látnivaló Esztergomban >>

Szállástipp Esztergomban! Ha közvetlenül a Duna-parton szállnál meg, a Mária Valéria híd lábánál, válaszd a kétszintes Bridge Apartmant, amelyben 6 fő fér el kényelmesen. 

Tudtad? A vízparti pihenés minden évszakban tarol! (5+1 szállástippel)
Bridge Apartman

Válaszd a bájos ékszerdoboz, Zebegény vízpartját! 

Zebegény a Szőnyi múzeum miatt ismerős lehet már számodra, de a településen kalandos célpont még a Sárkánydomb, a Kós Károly-kilátó, és a Hajózástörténeti múzeum is. Tavasztól őszig hajóval is megközelíthető a falu, amelynek vízpartja az evezősök körében is igen népszerű. Ha igazi túrázós-pihenős helyet keresel, itt az ideje, hogy szállást foglalj Zebegényben! 

Tudtad? A vízparti pihenés minden évszakban tarol! (5+1 szállástippel)
Kós Károly-kilátó, Zebegény

Szállástipp Zebegényben! A nyolcszemélyes Rozmaring Apartman a falu központjában helyezkedik el, csupán 100 méterre a Duna-parttól. A közelben kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség! 

Rozmaring Apartman

Nagymaros környéke biztosan bakancslistás hely

Tudtad, hogy Nagymaros annyira népszerű kirándulóhely az elmúlt években, hogy egyre nehezebb szállást találni? Ennek az az oka, hogy sokan felismerték, mekkora élmény a Dunakanyarban pihenni, visegrádi panorámával, olyan kirándulóhelyek közelében, mint a Remete-barlang vagy a Julianus-kilátó.

Természetesen Nagymaroson belül is érdemes sétálni egyet, itt ugyanis gyönyörű a sétány, a vízpart, és a kálvária is, ahonnan szintén elképesztő a kilátás. 

Tudtad? A vízparti pihenés minden évszakban tarol! (5+1 szállástippel)
Julianus-kilátó

Szállástipp Nagymaroson! A 6 férőhelyes, bababarát Vár-Lak Vendégház Nagymaros központjában, a Dunától 100 m-re vár. A háztól csupán 50 m-re található az ország egyik legszebb panorámájú bicikli útja. 

Vár-Lak Vendégház

Kapcsolódj ki Szentendrén, a festők városában! 

Ha jártál már Szentendre bájos macskaköves utcáin, akkor tudod, miért olyan népszerű a város, amely számos múzeummal, étteremmel, kávézóval és kulturális programmal vár. A Duna korzón üldögélve akár 2-3 órát is eltölthetsz, de a közelben találod a Hubay Ház karácsony múzeumot és a Retro Design Centert is. 

Kirándulóhelyet keresel a környéken? A Dömörkapu-vízesés, a Lajos-forrás és Petőfi-pihenő biztosan elnyeri a tetszésed! 

Tudtad? A vízparti pihenés minden évszakban tarol! (5+1 szállástippel)
Szentendre főtere

Szállástipp Szentendrén! A 18 férőhelyes Centrum Panzió néhány méterre fekszik a Duna partjától, így a szobákból páratlan panoráma nyílik a Szentendrei-szigetre és a Duna korzóra. Nagyobb társaságnak ideális választás. 

Tudtad? A vízparti pihenés minden évszakban tarol! (5+1 szállástippel)
Centrum Panzió

Nem pihentél még soha Mohácson? Itt az ideje! 

Mohácsot nem csak Busójáráskor érdemes célba venni, hiszen a környéken számos látnivaló és program vár még. Ha itt pihensz, keresd fel a Kanizsai Dorottya múzeumot, a Szent Miklós Vízi és Taposómalmot, a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyet, a Mohácsi csatatéri emlékkápolnát, és Radnóti Miklós szobrát. 

Ha kirándulnál a közelben, a Gemenci Erdő remek célpont lehet. 

Mohácsi Nemzeti Emlékhely

Szállástipp Mohácson! A Duna-parttól és a kompkikötőtől néhány perces sétára fekszik a 20 férőhelyes Kézműves Alkotó és Vendégház, amely a belvárosban helyezkedik el, a Széchenyi tértől 350 méterre.

Kézműves Alkotó és Vendégház

Ne hagyd ki Paksot se a számításból! 

Paksot csónakkal, és hajóval is meg lehet közelíteni. A Sánchegy alatt található kompkikötőből Géderlak is elérhető. A településen biztosan bakancslistás látnivaló a Pincefalu, ahol a 19. században számos présház épült. Ezekben a présházakban tárolták a szőlőfeldolgozáshoz szükséges eszközöket, helyenként még több évszázados középorsós prések is fellelhetőek. 

Szívesen megtapasztalnád Paks vendégszeretetét, és olyan helyet keresel, ahonnan bármikor lesétálhatsz a Duna-partra? Nem csodáljuk. 

Paksi pincefalu

Szállástipp Pakson! A 6 férőhelyes Muskátli Apartman a présházak közelében fekszik, de a belváros is csak 500 méterre van. A szálláshelynél a parkolás és a wifi is ingyenes. 

Muskátli Apartman

Kedvet kaptál ahhoz, hogy egy vízparti pihenés keretében felfedezd a családdal vagy a barátokkal a Duna-partján fekvő települések érdekes látnivalóit és kirándulóhelyeit?

Nézz körül a szálláshelyeink között, és csapj le a legszimpatikusabb vendégházra a Duna-parton! >>

Még több Duna-parti látnivaló, amikért megéri útra kelni:

(fotók: szallas.hu


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%