Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Wellness autó nélkül – vonattal is elérhető szállások

1 perces olvasási idő

Kell-e mindig autóval mennetek a szálláshelyre? Nem. Ahogy a nagyvárosokban is egyre-másra igyekszünk megoldani a feladatainkat autó nélkül, ugyanúgy szállások is léteznek, ahova vonattal, busszal, stb. el tudtok jutni. Íme, néhány magyarországi példa!

Messze vagyunk még az autómentes világ utópiájától, talán el sem jön, de vigaszágon egyre többen vannak, akiknek nem ragad fenekükhöz az autó már akkor sem, ha pihenni indulnak. Azaz vannak szállások autó nélkül. Felültök egy vonatra, buszra, bicajt is visztek, vagy uram bocsá’ bicajjal mentek. És itt is el kell oszlatnunk egy félreértést, mint a városi bicajozás reneszánszának hajnalán: nem azért jár valaki kerékpárral, mert nincs pénze autóra, hanem mert akkor éppen nyeregben a praktikus.

Hasonlóképpen nem kell magatokat szégyellnetek, mert éppen a szállások autó nélkül jönnek be! Csak legyetek nyitottak és más dimenziók nyílnak meg! Ebben a cikkben magyarországi, autó nélkül megközelíthető wellness hotelekről írunk.

Belföldi wellness – autó nélkül

Velence Resort & Spa**** 

Vonat ennél közelebb már csak akkor lehetne szállodához, ha az az állomáson lenne. Felültök a Déliben és autó nélkül, dugó nélkül alig egy óra alatt itt vagytok. A Velence Resort & Spa olyan hotel, ahol voltaképpen minden van, ami egy wellness szálláson kell. És még annál is több, előtte hullámzik a Velencei-tó.

Wellness autó nélkül
Velence Resort & Spa**** 

Laroba Wellness Hotel Alsóörs  

„Olyan szállodát szeretne ami nem túl nagy, de mégis minden szolgáltatás megvan benne egy kényeztető wellness hétvégéhez?” – szegezik nektek a kérdést az üzemeltetők. Mi hozzátennénk, hogy „és olyan szállodát, ahova autó nélkül is kényelmesen eljuthat Budapestről?” Vonattal; a pályaudvar a szállodával szemben van.

Wellness autó nélkül
Laroba Wellness Hotel Alsóörs  

Fészek Étel és Hotel Zánka

Igazán kedves, kis balatoni szállás autó nélkül érkezők számára is. Ha vonattal, busszal érkeztek, kb. 100 métert kell gyalogolnotok a szállodáig. Előtte halad el a balatoni bicikliút, akár bicajjal is jöhettek. Az utca végén pedig a Balaton hullámzik. 

Wellness autó nélkül
Fészek Étel és Hotel Zánka

Ditlin Boutique Hotel Pápa

Pápa igazán kedves kis barokk város, ahol ma már ilyen komoly butikhotelek is működnek. „Minden szobánk egyedi kialakítású, egyedi bútorokkal” – mondják az üzemeltetők. A hotelt a vasútállomás mellett találjátok, közel a buszállomás is, igazi szállás autó nélkül tervezett kiruccanáshoz.

Wellness autó nélkül
Ditlin Boutique Hotel Pápa

Hotel Kiss Tata 

Tata egyik szerencséje, hogy az egyik legfőbb magyarországi vasútvonal mellett van. Természetes, hogy itt is találtok szállást autó nélküli utazáshoz. A 47 szobás Hotel Kiss pont ilyen. Remek kiindulási pont a „Vizek Városának” felfedezéséhez.

Hotel Kiss Tata 

SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok****

Siófok napsütötte partján találjátok ezt az autó nélküli wellness hotelt. Siófok megint csak vasúti fővonalon fekszik. A szálloda pedig gyakorlatilag Siófok központjában, a siófoki vasútállomás szomszédságában áll.

A főszezon utáni Balaton – miért érdemes ősszel Siófokra látogatni? >>
SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok****

Lépjetek ki egy vélt vagy valós komfortzónátokból, tegyétek le olykor az autót, meglátjátok, jó lesz! Még több belföldi szálláshely >>


Hogyan kell olcsón szállást foglalni? Így tudsz spórolni a szállás költségein


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
90%
Imádom
Imádom
5%
Vicces
Vicces
5%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%