Külföldi kalandok

Dézsafürdős szálláshelyek Erdélytől Ausztriáig

2 perces olvasási idő

A dézsafürdőzésnek egyaránt van romantikus és nosztalgikus hangulata, és a természethez is közelebb hoz. Ahogy azt az alábbi listából majd láthatjátok, az összes felsorolt szállásban van valami közös: mégpedig az, hogy festői környezetben, erdős vagy hegyes vidéken találhatóak. A dézsafürdőzés élményének ugyanis szerves része a kinti természet, és a friss levegő. Mutatjuk is a legszuperebb dézsafürdős szálláshelyek sorát, amik külföldi országok mesés tájain, de elérhető közelségben várnak ránk – egész pontosan Erdélyben, Ausztriában és Szlovákiában! 

dézsafürdős szálláshelyek

A dézsamedence bizonyos szempontból hasonlít a jacuzzira, legalábbis abban, hogy kis kerek medencéről van szó, mely fűthető. Néha hordó-jacuzzinak is hívják. Azonban a dézsafürdő különlegessége, hogy a fala fából készül, így amikor a dézsakádban ejtőzünk, még közelebb érezhetjük magunkat a természethez. Általában szaunázás után szokták használni, afféle merülőmedenceként, ezért is van az, hogy sok szálláshelyen egymás mellett található a szauna és a dézsakád.

dézsafürdős szálláshelyek

A dézsakád természetes anyagból készül, és télen-nyáron is jó program

Dézsafürdős szálláshelyek külföldön

Anna Panzió Borzont – Erdély 

Erdély szívében, Székelyföldön található a Borzont nevű meghitt kis falu és benne az Anna Panzió. A Görgényi-havasok ölén, fenyvesek közt pihenhetünk a friss levegőn, hiszen ez maga a nyugalom szigete. A panzió saját éttermében finom, friss alapanyagokból elkészített tájjellegű, székely ételeket kóstolhatunk. Reggelit, félpanziót vagy akár teljes ellátást is kérhetünk. 13 barátságos szobával várnak és 3 éves korig ingyenes a szállás. Szaunázás után kipróbálhatjuk a hangulatos kinti dézsafürdőt, miközben a festői tájban gyönyörködhetünk. Ha pedig a falusi nyugalom mellett szeretnénk várost nézni is, látogassunk el a csupán 12 km-re lévő Gyergyószentmiklósra, vagy az 50 km-re található Szovátára!

Ferienhaus Nocki Bad Kleinkirchheim – Ausztria 

Ez a magyar tulajdonban lévő ház az osztrák Alpok csodálatos környezetében található. 5 remekül felszerelt apartmannal várja a pihenni vágyókat, minden évszakban. Nyáron a közeli túraútvonalakon kirándulhatunk vagy várost nézhetünk, de a tavakban horgászni is lehet, vagy felfedezni a gyógy-és élményfürdőket. Télen pedig a téli sportok szerelmeseinek nyújt szállás; a szállástól 50 méterre található síbusz ingyenesen szállít a közeli sípályákra. A szállás baba-és kutyabarát, valamint ingyenes parkolóval, wifivel és wellness-szolgáltatásokkal rendelkezik. Ez utóbbi közé tartozik a szauna, szolárium és a dézsafürdő is. A gyerekek számára pedig játszótér és trambulin is van!

Villa Siesta Coada Lacului Lesu – Erdély

Nagyváradtól körülbelül 2 órányi autózással elérhető a Villa Siesta Coada, ami a természetkedvelőknek remek választás. Itt, Kolozs és Bihar megye határán roppant kellemes erdei faházakban szállhatunk meg, és olyan szolgáltatásokat vehetünk igénybe, mint bogrács és grillsütő, szauna vagy a dézsafürdő. Kifejezetten ideális családoknak, csoportoknak, nagyobb baráti társaságoknak, mivel némely ház akár 15 fős hálótérrel is rendelkezik. Erdei panoráma, jó levegő, igényesen felszerelt szállás, ahol kint dézsafürdőzhetünk, bent pedig a kandallónál melegedhetünk!

Palace II Panzió Székelyudvarhely – Erdély 

A székely fővárosban található Palace II Panzió 10 szobával és családias hangulattal rendelkezik. A városközpont elérhető távolságra van, viszont maga a panzió a város szélén, csodás természetben található. Így garantáltan csendre és nyugodt pihenésre számíthatunk. Ingyenes a parkolás és a wifi, valamint a szállás 2 éves korig, és ami az ellátást illeti, kérhetünk reggelit. Mivel Székelyudvarhely központi helyen van, innen könnyedén elkirándulhatunk a környező vidékekre, például Csíkszeredára, Segesvárra vagy Gyergyószentmiklósra. 

Penzión Alpinka Oščadnica – Szlovákia 

Szlovákia északi részén is vár egy meghitt, erdőkkel és legelőkkel körülvett, minden kényelemmel felszerelt panzió. Saját étteremmel rendelkezik, ahol házias ízeket szolgálnak fel, a földszinten pedig minibár és egy kellemes közösségi tér is helyet kapott. Itt biliárdasztal, csocsó és darts is található, de a tágas udvar és a wellness-szolgáltatások is mind a vendégek kikapcsolódását szolgálja. Az alagsorban sítároló is van, ami igen hasznos lehet, tekintve, hogy a közeli Velka Raca sípályái vonzzák a téli sportok szerelmeseit. Mivel Oščadnica település nem egészen fél órára található a lengyel és a cseh határtól is, így a pihenésünket összeköthetjük egy-egy kirándulással a szomszédos országokba is!

Pensiunea Heidi Vârtop – Erdély 

Az erdélyi Bihar és Fehér megye határán, a Vertop-hágón találjuk a Heidi Panziót, amely 9 szobával rendelkezik. Ezek közül ötnek saját fürdőszobája van, négynek pedig közös. Az udvaron dézsafürdő vár, illetve egy TV-vel felszerelt társalgó, játszótér és grillezésre is van lehetőségünk. A hegyek és erdők ölében kirándulhatunk, feltöltődhetünk a friss levegővel, ha pedig nagyobb városnézéshez támad kedvünk, ellátogathatunk Déva városába, vagy esetleg Nagyváradra, Kolozsvárra. Ingyenes a wifi és a parkolás, a panzió légköre pedig igazán családias.

Pensiunea Vandor Câmpu Cetăţii – Erdély 

Szászrégentől fél órára, Marosvásárhelytől 50 percre ismét egy hangulatos, dézsafürdős panziót találunk. 8 darab, rusztikusan berendezett szoba szállásolja el a vendégeket. A tágas udvaron mini játszótér szórakoztatja a gyerekeket, de grillezhetünk és bográcsolhatunk is, vagy egyszerűen csak pihenhetünk a kertben. Sőt, a a helyi Áfonyafesztivált is itt szokták megrendezni. A Vándorfogadónak saját étterme van, ahol hagyományos erdélyi ízeket szolgálnak fel – ha itt fogyasztunk, ki ne hagyjuk a pisztrángot, mivel Vármező a pisztrángos tavairól is híres!

Ti szeretitek a dézsafürdőt? És melyiket próbálnátok ki a fenti dézsafürdős szálláshelyek közül?

Ha máshol kerestek szállást, itt megtaláljátok >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%