Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásÍzkaland

Wellness élmények disznótoros kalandokkal – Malackodj kedvedre!

2 perces olvasási idő

Régen vagy még sosem voltál disznóvágáson? Akkor számodra is érdekesek lehetnek az alábbi programok, ahol régi emlékeket eleveníthetsz fel vagy szerezhetsz újakat a sertéstorról. Ínycsiklandó fogások és zamatos pálinkák várnak, remek disznótoros programokkal fűszerezve!

Wellness élmények disznótoros kalandokkal

Kistarcsai böllérfesztivál

  • Időpont: február 1., szombat
  • Helyszín: Kistarcsa, Csigaház melletti tér, 7 óra

A reggel 7 órás megnyitóval kezdetét veszi a IX. Kistarcsai böllérfesztivál, mely egész napos programmal várja a látogatókat. A sertések szúrása után megkezdődik a feldolgozás, közben pedig több fellépővel is találkozhatsz. A ’70-es, ’80-as és ’90-es évek és napjaink legjobb slágereiért a Retroleum zenekar felel, akik 3 részletben állnak közönség elé, összesen 6 órányi koncertélményt szolgáltatva a publikumnak. A humoros hangulatról a zenés humorista és parodista, Polgár Peti fog gondoskodni.

A nap folyamán – többek között – színre lép még a Pannónia Néptáncegyüttes is. Az eseményt pedig egy fergeteges hangulatú utcabál zárja. A gyerekeknek kisállat-simogatásra is lehetőségük lesz és természetesen akik idelátogatnak, azok éhezni sem fognak, ugyanis a disznótoros ételek vásárán minden lesz, mi szem-szájnak ingere. Próbáljátok ki a házi kolbászt és a hurkát is! A szomjas felnőtteket bor- és pálinkakóstolóval, forralt borral várják. Nézzétek meg a kirakodóvásárt is!

A program linkjét itt találod >>

Itt szállj meg, ha mész: Kata Apartman Kistarcsa

Bakonybéli hagyományőrző falusi disznóvágás

  • Időpont: január 25., szombat
  • Helyszín: a faluház előtt, 8.30 óra

Fél 9-től különleges, vadászkürtös megnyitóval veszi kezdetét a VI. Bakonybéli hagyományőrző falusi disznóvágás, később pedig a főböllérek avatják be az érdeklődőket a sertéstor titkaiba. A forralt bor és a pálinkakészítés szakértői pedig versenyen is összemérhetik az erejüket. Akik szeretik a hasukat, azoknak jó hír, hogy reggeltől a helyszínen zsíroskenyér, pogácsa és forraltbor fogyasztásra is lesz lehetőség, délben pedig sülteket, pecsenyéket, kolbászt, hurkát és töltött káposztát is kóstolhatnak. Délután pedig a vadpörkölt, a törpörtyű és a sütemények kerülnek terítékre. A szórakoztató műsorok mellet a gyerkőcök két órán át kézműves programokon is részt vehetnek a melegedőben. 

A program linkjét itt találod >>

Itt szállj meg, ha mész: Somhegyi Öreg Hársfák Major

Egerszalóki Boros Toros

  • Időpont: február 15., szombat

Erős kezdéssel indít az Egerszalóki Boros Toros rendezvény, ahol már reggelire lehúzhatod a köszöntőpálinkát, mellé pedig sült vért, kenyeret és savanyúságot fogyaszthatsz. Természetesen a bevitt kalóriákat illik lemozogni is, ennek érdekében pedig két túrára indulhatsz a Sódombokig és a Barlanglakásokig. Ebédkor orjaleves, gerslis húsos káposzta és finom sütemény kerül a tányérodra, a poharadba pedig egerszalóki bort töltenek. Vacsorára pedig kolbászt, pecsenyét, hurkát, párolt káposztát kóstolhatsz borral kiegészítve. Természetesen nem csupán a hasadat szeretnék lenyűgözni a szervezők, ezért toros-bállal is készülnek, ahol élőzenére táncolhatsz és a tombolán is megmérettetheted magad.

A program linkjét itt találod >>

Itt szállj meg, ha mész: Thermal Park Egerszalók

XIII. Hajdúsági Disznótor és V. Hajdúsági Népművészeti Nap

Időpont: február 8., szombat
Helyszín: Hajdúböszörmény, Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont, 8 óra

Komoly hagyományokkal rendelkezik a Hajdúböszörményben immár XIII. alkalommal megrendezésre kerülő Hajdúsági Disznótor, ahol a hagyományos, helyi ízeknek megfelelően dolgozzák fel és készítik el a sertést. Az eseményen a legfinomabb pálinkák mérik össze magukat egymással, illetve főzőversenyre is sor kerül. A disznótoros élmények közben népzenei koncerteket hallgathatsz, valamint számos népművészeti programon is részt vehetsz. A helyszínen kipróbálhatsz kézműves foglalkozásokat és bejárhatod a különleges kézműves vásárt is. 

A program linkjét itt találod >>

Itt szállj meg, ha mész: Sára Vendégház

Wellness élmények disznótoros kalandokkal

Magyarországon gazdag hagyománnyal bírnak a disznótorok, melyek páratlan vidéki hangulatba repítenek a zajos mindennapokból. Légy részese te is az élménynek és a hurka, kolbász, pálinka mellé wellnessezz is egy kicsit! Mutatjuk, mely hotelekben tudod megtenni ezt. 

Tiszafüred: Tisza Balneum Hotel****

  • Időpont: január 24-26., péntek-vasárnap

Tiszafüred egyik leggyönyörűbb és minden igényt kielégítő szállodája a Tisza Balneum Hotel****, mely egy vérbeli vidéki programra csábítja az egész családot. Pénteken a Parno Graszt élő koncertjével kezdődik meg a hangolódás a másnap hajnalban kezdődő disznóvágásra. A cigányzenés ébresztő és a köszöntőpálinka után elkezdődik a sertés feldolgozása, melyben ha szeretnél, akkor segédkezhetsz is. Az biztos, hogy a munkálatok közben sem fogsz unatkozni, mert miközben jár a kezed, régi történeteket hallgathatsz.

A cigányzenével kísért reggeli körülbelül 8 órakor kerül a tányérra – kóstold meg bátran a hagymás sült vért és a velős tojást is! A délelőtt folyamán kolbásztöltő versenyen  mérheted össze a tudásod a többiekével, illetve fél 2-től disznótoros kóstolóban is részed lehet – zenei aláfestéssel. Napközben, ha elfáradsz, bármikor feltöltődhetsz a wellness részlegben, ahol termál- és élménymedencét, gőzfürdőt, jakuzzit, gőzkamrát és finn szaunát is találsz – többek között.

A program linkjét itt találod >>

Gyopárosfürdő: Hotel Corvus Aqua

  • Időpont: január 24-26., péntek-vasárnap

Festői környezetben, a Gyopárosi tó partján épült fel a Hotel Corvus Aqua, mely 36 szobával  (80 férőhellyel) várja a látogatókat. A wellness rajongók biztosan jól fogják érezni magukat itt, mert egy fűtött folyosó vezet át a hotelból a Gyopárosi Gyógy-, Park-, és Élményfürdőbe, ahol 3 kültéri és 4 beltéri medence, valamint 2 óriáscsúszda is található – olyan vízi élmények mellett, mint a nyakzuhany, a sodrófolyó vagy a fekvő masszázs. A különleges disznótoros hétvégén viszont a tradíciók is előtérbe kerülnek: szombaton pálinkás ébresztővel veszi kezdetét a program, melyet a hamisítatlan dél-alföldi hangulat sző át. Próbáld ki bátran a pörzsölést, a felbontást és a feldolgozást is a disznóvágás során. A segítőknek ráadásul korlátlan pálinka, forralt bor és pogácsa fogyasztás is jár. Reggelire és vacsorára pedig mennyei disznótoros finomságokat kóstolhatsz.

A program linkjét itt találod >>

Bikács: Zichy Park Hotel****

  • Időpont: március 3-ig folyamatosan

A vidéki harmónia és a wellness élmények kéz a kézben járnak Bikácson, a Zichy Park Hotelben****, ahol a téli időszakban minden szombaton belekóstolhatsz a falusi disznótorok világába. A reggeli pálinka elfogyasztása után kezdődhet is a munka, mely természetesen nem kötelező. Amennyiben csak csendes szemlélőként figyelnéd az eseményeket, erre is lesz lehetőséged – közben pedig gőzölgő forraltbort is kortyolhathatsz.

Reggelire mi más is kerülne az asztalra, mint ízletes sült vér házi savanyúsággal és  forró házi cipóval, ebédre pedig sváb böllérleves, toros pecsenye és sült oldalas lesz terítéken. A nap végére, a disznótoros vacsorát élőzenés aláfestés zárja. Másnapra pedig a szombaton elkészített finomságokat útravalóként is magaddal viheted. Ha szeretnéd kiélvezni a wellness részleg nyújtotta örömöket is, akkor ne csak a medencét, a jakuzzit és a színes szaunavilágot próbáld ki, hanem válassz egyet (vagy többet) a gazdag masszázskínálatból is. Mi a szőlőmagolajos masszázsra szavazunk!

A program linkjét itt találod >>

Kalandra fel! Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%