Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

A Mikulás is itt wellnessezne – 5 hotel és program a téli kikapcsolódáshoz

3 perces olvasási idő

Mielőtt még minden a karácsonyi sürgés-forgásról szólna, menjetek el kicsit kikapcsolódni! Legjobban hangolódni az ünnepekre úgy lehet, ha egy kellemes pihenés keretében, egy szuper wellness szállodában teszitek ezt. A helyi adventi vásárokat se hagyjátok ki. Megmutatom, szerintem melyek a legjobb párosok.

Oxigén Hotel Family & Spa Noszvaj****+superior és adventi vásár Egerben

Az Eger mellett fekvő Noszvajon található Oxigén Hotel Family & Spa biztosan élményt nyújt majd kicsinek-nagynak egyaránt. Az animátorok változatos, színes programötletekkel készülnek: kézműves és énekes, verses foglalkozások, karácsonyi kvíz, karácsonyi activity, ajándék forralt bor és meleg tea, hogy igazán különleges legyen az advent, valamint lehet számítani a megszokott programokra is, mint a babaúszás, csiri-biri torna, különleges teakóstolás és a hangtál meditáció.

Az egész napos mókázás után jól esik a pihenés a fedett wellness részlegben, élvezni a nyugalmat a családbarát szálloda egyik csendes szobájában. Átadhatjuk magunkat az ünnepi ráhangolódó időszak varázsának és ha szerencsénk van, a havazást a medencéből is nézhetjük. A gyerekek is kipróbálhatják a szaunázás élményét, aromakabin várja őket alacsonyabb hőmérséklettel.

Az infraszauna sókamra is egyben, a gőzkabint se hagyd ki, de a kedvenced biztosan a finn szauna lesz, amelynek üvegfelülete mögött a melegben relaxálva élvezheted a havas táj nyugtató látványát.

Nézz körül a hotel oldalán is! >>

Adventi vásár a közelben – Eger

Eger varázslatos barokk belvárosa hamisítatlan adventi hangulattal, káprázatos ünnepi díszkivilágítással, különleges látványelemekkel és igazi egri gasztro-örömökkel vár.

Eger belvárosa

Ingyenes jégpálya, a Jégpalota mesés-játékos programjai és a színpad változatos zenei kínálata közül választhat, aki szórakozni szeretne a karácsonyi vásár forgatagában.

Residence Ózon Conference & Wellness Hotel Mátraháza ****+superior és adventi vásár Gyöngyösön

Varázslatos a tél a Mátrában. Ha decemberben ide látogatsz, nagy eséllyel számíthatsz mesés hólepelbe öltözött tájra. Mátraházán, a természet közepén található az Ózon Hotel, ahol kiváló wellness részlegben töltődhetsz. Imádni fogod a kültéri élményszaunát és a pezsgőfürdőt, itt pihenve hazánk legmagasabb pontjában, páratlan hegyi panorámában gyönyörködhetsz.

Érdemes a bakancsodat is magaddal vinni és túrázni egyet az erdőben, hógolyózni, hóembert építeni és szánkózni (kölcsönözhető a hotelben) majd a hatalmas fedett élménymedencében megmártóztatni kellemesen elfáradt tagjaidat. Finn szauna, aromaszauna, gőzkabin, sókamra és merülőmedence is vár, a feltöltődés után pedig csendes relaxálásra is van lehetőség. Az advent nyugalmat, békéjét a szálloda testet-lelket kényeztető wellnessében biztosan megleled, a hangulatodat pedig a káprázatos karácsonyi kivilágítás fokozza majd.

További részletek a karácsonyi hangulatról >>

Advent a közelben – Gyöngyös

Gyöngyös Fő tere mellett a Belváros tér is ünnepi díszbe öltözik, a látványos adventi vásár gyerekfoglalkozásokkal és sztárfellépőkkel várja az érdeklődőket.

Szent Orbán Erdei Wellness Hotel Kóspallag **** és adventi vásár Vácott 

Igazi kényeztetésben lehet részed a különleges farönképületben a Börzsöny szívében. Az erdei wellness szállodában meghitt perceket tölthetsz és felfrissülhet tested-lelked, miközben a finn vagy infra szauna jótékony hatásait élvezed, a gőzkabinban méregtelenítesz, só- és aromaszobában pihensz vagy kipróbálod a dézsazuhanyt. Érezd az egyedülálló hegyi illatot, élvezd a páratlan panorámát, relaxálj a kültéri jakuzziban!

Barangolj a Börzsönyben, majd engedj meg magadnak egy kis lazítást, akár pár percet az egyedi panorámával rendelkező kültéri rönkszaunaházban. A meghitt hangulat az erdei hotel falai között adott lesz, a fa illata pedig a forralt boréval keveredik majd advent környékén. Dőlj hátra és hunyd le a szemed, hogy átjárja a tested a melegség, az ünnep és a várakozás szépsége!

Még több téli élmény vár a Börzsönyben >>

Advent a közelben – Vác

Vác főterén jégpályával, embernagyságú alakokból készült Betlehemmel, különleges adventi koszorúval várják a látogatókat.

Aquaworld Resort Budapest ****+superior és adventi vásár Újpesten, a Vörösmarty téren vagy a Bazilikánál

Közép-Európa legnagyobb fedett szálloda- és élményfürdő együttesének az a hitvallása, hogy komplex élményeket nyújtson a vendégeknek. Pihenésben és szórakozásban lesz részed, ha itt töltesz néhány felejthetetlen napot. A szálloda keleties hangulatú Oriental Spa részlegét korlátlanul használhatod: a nyugalom perceit élheted át az üvegfalakkal határolt kör alakú, termálvizes relaxációs medencében, zavartalanul pihenhetsz a mandala-medence szentélyszerűen kialakított félhomályában, és lazíthatsz a szauna világban, ahol hamam-fürdő, finn szauna, gőzkamra, valamint hangulatosan kialakított pihenő vár.

Különleges élményelemekkel csábít az Aquaworld vízibirodalom 15 medencéje, köztük egy szörfmedence, 11 csúszda, külön szaunavilág és gyerekvilág. A belépő díjtalan a szállóvendégek részére, valamint a 7 év alatti lakók ingyenesen pihenhetnek a szállodában.

Az advent jegyében, a karácsonyi hangolódást segítve forró üdvözlőitallal kedveskednek érkezéskor és egy ajándék forralt bor is vár Budapest legszebb karácsonyi vásárában, a Bazilika előtti téren. Játszóház, animációs programok, például karácsonyi dísz készítés a gyerekeknek és élő zene, ünnepi szauna rituálé a felnőtteknek, ilyen programokra lehet számítani.

Érdemes kipróbálni a különleges, karácsonyi hangulatú kényeztető kezelések egyikét: az adventi varázs névre keresztelt narancs-fahéjas relaxáló masszázst vagy a narancs-fahéjas pezsgőzős aromafürdőt egy narancsos, shea vajas páros masszázzsal.

Kattints a további részletekért >>

Advent a közelben – Budapest

Újpesten karácsonyi vásár finom falatokat, forró italok kínáló faházakkal és Meseváros diavetítéssel, meseolvasással, betlehemes bábjátékkal várja a kicsiket és nagyokat, valamint újra megnyitott a műjégpálya.

A Bazilikánál található ünnepi forgatagot Európa 4. legjobb karácsonyi vásárának választották.

Adventi vásár a Bazilikánál

A látványos, egyedülálló, Bazilikára vetített, háromdimenziós fényfestést érdemes megtekinteni, ezenkívül a korcsolyapálya mosolygós, önfeledt közönsége és a különleges kézműves portékákat kínáló faházak bájossága, a finom karácsonyi illatok és ízek teremtik meg az ünnep varászlatos, meghitt hangulatát.

A csodálatos, lenyűgöző, mindig nyüzsgő Vörösmarty téren a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárban gasztro- és Budapest mesék, kóstolók, irodalmi estek is megrendezésre kerülnek.

Advent a Vörösmarty téren

A Gerbeaud előtti Hüttében, a Hagyományok Háza ünnepváró programjaival készülnek csütörtökönként és a régi idők karácsonyait és az adventi időszak szokásait idézik meg.

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj**** és adventi vásár Sopronban, illetve Győrben

Képzeletedben a kandalló tüze mellett ülsz egy pohár forralt borral, halk adventi ének csendül fel, sült gesztenye illata száll és varázslatos a hangulat? Pontosan ilyen ünnepi környezetben lehet részed, ha eltöltesz néhány meghitt, téli estét a barátságos, szívet melengető Szidónia Kastélyszállodában, Röjtökmuzsajon.

A teljes kikapcsolódást a romantikus hotel wellnessrészlege segíti: a nagymedencében tett úszás, egy élményzuhany illetve pezsgőfürdőzés után kipróbálhatod a finn szaunát és az aroma-terápiás gőzfürdőt, a Kneipp rondellában sétálva felpezsdítheted a keringésed, majd kényelembe helyezheted magad a hőterápiás kerámiaágyak vagy a kényelmes kanapék valamelyikén. A wellness programokat változatos sportolási lehetőségek egészítik ki, mint például Aquafitness, gerinctorna, Nordic Walking, történelmi séta a csodaszép kastélyparkban.

Válassz egy frissítő talpmasszázst, egy kényeztető aromafürdőt, egy stresszoldó fej-nyak masszázst vagy egy lávaköves masszázst, mert megérdemled és ne mondj nemet a teadélután keretében kínált házi süteményekre, forralt borra se. Napközben Betlehemi játékokba pillanthatsz bele, esténként pedig cigányzene vagy zongorakíséret mellett fogyaszthatod el az angyali étkeket.

Még több fotó és érdekesség a kastélyszállóról >>

Advent a közelben – Sopron és Győr

Sopronban, a Fő téren óriás fenyőfa, figyelemfelkeltő adventi kalendárium a látnivaló, valamint teakülönlegességeket, forralt bort, puncsot vagy gyermekpuncsot kortyolgatva lehet meghallgatni a az óvodások és iskolások, illetve a sztárfellépők műsorát.

Adventi fények Győr belvárosában

Győr adventi vására is különleges, az ünnepi kivilágítás részeként fényfestés és homokanimáció a látnivaló a Széchenyi téren, a gyerekek legnagyobb örömére kisvasút, korcsolyapálya és körhinta valamint óriás mesekönyv is van. A város legújabb izgalmas attrakciója pedig a Dunakapu téren felállított 50 méteres óriáskereke, mely eddig nem látott szögből mutatja meg az ünnepi díszben pompázó várost.

Tölts el egy hétvégét Győrben és fedezd fel a város karácsonyi arcát! >>

/fotók: shutterstock, szallas.hu/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%