Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Wilhelmshöhe park – Még Versailles-nál is szebb!

1 perces olvasási idő

Tudtad, hogy van Németországban egy eldugott csodapark? Hazánkban kevesen ismerik a Wilhelmshöhe parkot, pedig már az UNESCO világörökség része. Megmutatjuk neked ezt a meseszép helyet, utána pedig indulhat az utazás!

A Wilhelmshöhe Európa egyik legnagyobb hegyi parkja. Németországban, azon belül is Kasselben található és az ország 38. UNESCO világöröksége. A bizottság a a különösen megóvandó kulturális és természeti javak listájára vette fel, ami nem csak a hely szépségét, de értékét is mutatja.

Wilhelmshöhe park - Még Versailles-nál is szebb!
A Wilhelmshöhe park lenyűgöző természeti szépsége

Kassel alapvetően Németország legzöldebb városa, így nem meglepő, hogy pont itt található ez a gyönyörű hely. Eléggé meg kell küzdeni azért, ha minden részét be szeretnénk járni, ugyanis például a fő látványossághoz, a Herkules szoborhoz 200 lépcsőfok vezet.

A Wilhelmshöhe park egy egész napos programot jelent barlangjaival, romjaival, hegyi sétányaival, kis patakjaival és mesés szökőkútjával. Nézzük is, hogy mi mindent érdemes megcsodálni itt!

Wilhelmshöhe park egy nap alatt – Ne hagyj ki semmit!

Elsőként érdemes a kastélyba betérni. Egyszerű lesz megtalálni, mivel óriási, impozáns épületről van szó. Itt több ideiglenes és néhány állandó kiállítást is megtekinthetünk, illetve beszerezhetünk egy nagyon hasznos térképet is a parkról, így nem tévedünk majd el később!

A kastély épülete

Tipp: térkép hiányában már telefonos alkalmazást is letölthetünk, ahol sok hasznos információt találunk!

Ha meg szeretnénk nézni a Nagy Szökőkutat, akkor érdemes előtte megnézni, hogy mely időpontokban is indítják be, így ehhez igazíthatjuk azt, hogy mi fér még bele előtte. Érdemes megcsodálni a Jossow-templomot és a Szókratész épületét, az Ördöghidat, illetve Cestius piramisát is, amik pont útba esnek a szökőkút felé. Ha nem kezdődik még a vízjáték, akkor bejárhatjuk a Plútó-barlangot, illetve elidőzhetünk a Pokol-tónál is, de az sem baj, ha nem fér már bele, mert visszafelé is lehet erre lehetőségünk majd!

Tovább haladva elérjük a szökőkutat. Ez egyébként elég egyszerű kifejezésnek tűnik ahhoz képest, ami ott vár ránk. A vízjáték teljesen természetes úton történik, szivattyúk használata nélkül. Az Oktogontól indul el a víz és először a több kicsi, majd végül a nagy szökőkutat tölti fel, hívja életre.

Wilhelmshöhe park - Még Versailles-nál is szebb!

Ha innen is feljebb haladunk, akkor kifáradva ugyan, de elérhetünk a korábban már említett Herkuleshez, ami az egyik legkorábbi rézkovácsolt szobor a világon. Ez egyben egy emlékmű is a görög félistennek, illetve jelképezi a bátorságot és az erőt is. A szobortól káprázatos kilátás nyúlik egyébként nem csak a parkra, de egész Kasselre.

Wilhelmshöhe park - Még Versailles-nál is szebb!

Innen visszafelé haladva több irányba is indulhatunk. Amiket mindenképpen érdemes megnézni az az Aquaduct, Ballroom, a Merkúr-templom, illetve a Neptun és az Óriásfej medence.

Természetesen ezeken kívül is érdemes mindent megnézni, ami belefér az időnkbe. Például a Löwenburg kastélyt, ami középkori hangulata és barokk stílusa mindenképpen csodás élmény.

A Löwenburg kastély

Ha viszont valami káprázatosra, romantikusra vágyunk, akkor semmiképp ne hagyjuk ki a Rózsa-szigetet, a Steinhöfer vízesést és az Üvegházat sem, mert ezek mind olyan csodás természeti szépséggel rendelkeznek, amivel nem találkozhatunk nap, mint nap!

Szállj meg a Wilhelmshöhe Park közvetlen közelében!

A következő két szálláshely szinte már a parkban található, így ezeket érdemes elsősorban lefoglalni, ha minél hamarabb és könnyebben be szeretnénk jutni a világörökségi helyszínre.

Schlosshotel Bad Wilhelmshöhe Kassel

  • 130 szoba
  • saját étterem
  • wellness részleg
  • fitness terem

Biohotel Wilhelmshöher Tor Kassel

  • organikus, környezetbarát hotel
  • 35 szoba
  • bár
  • konferencia terem
  • saját reggeliző

Ezeken kívül természetesen Kassel rengeteg szállással vár még!

(fotók: shutterstock, pixabay)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%