Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Zsadányi Vendégház Tállya: Elragadó falusi szállás és tokaji ízélmények várnak

1 perces olvasási idő

Van abban valami klassz, amikor az ember az ország egyik leghíresebb és legfinomabb borát az eredeti helyszínen kortyolgatja. Tállya a tokaji borvidék termékeny és bájos faluja, melyet keletről már a Zemplén dombjai ölelnek. Az ízlésesen berendezett, modern Zsadányi Vendégház falusi békét, tradicionális ízélményeket és a természet csendjét kínálja nektek, némi romantikával megfűszerezve!

Zsadányi Vendégház Tállya: Elragadó falusi szállás és tokaji ízélmények várnak
Zsadányi Vendégház, Tállya

Kinek ajánljuk a Zsadányi Vendégházat?

  • Neked, ha a pároddal egy romantikus, eldugott, ám semmi esetre sem unalmas szálláshelyet kerestek.
  • Neked, ha vonz a csodaszép környezet: a Zemplén érintetlen természete vagy a tokaji vidék időtálló nyugalma.
  • Neked, ha eleged van a városi rohanásból és lélegzethez szeretnél jutni az ország egy békés szegletében.
  • Neked, ha érdekel a tokaji borkultúra, és végigkóstolnád a helyi pincék legfinomabb nedűit! 
Zsadányi Vendégház Tállya: Elragadó falusi szállás és tokaji ízélmények várnak
A Zsadányi Vendégház kívülről

Tállya varázsa: Páratlan földrajzi hely Magyarországon

Először is nézzük, hol is helyezkedik el ez a különleges kis falu a térképen! Észak-dél irányt tekintve Szerencs és Boldogkőváralja között található, vagy a nagyobb városokhoz viszonyítva nagyjából félúton fekszik Miskolc és Sárospatak között. Ebből adódik, hogy bármelyik irányba is indultok el Tállyáról, bőven lesznek a közelben kirándulási lehetőségek és izgalmas látnivalók.

Zsadányi Vendégház Tállya: Elragadó falusi szállás és tokaji ízélmények várnak
Szőlők Tállyán

Mivel Tállya a Tokaj- Hegyalja történelmi borvidék egyik legkiemelkedőbb termőhelyeivel rendelkező települése, ezért értelemszerűen a boráról híres. Pedig a falut körülvevő táj is valami fantasztikus! Lankás, erdős dombok hullámzanak a szomszédban, így friss levegőt szippanthattok, és gyönyörködhettek a hegyekben. A városi szmognak és zajnak errefelé se híre, se hamva. 

Ízélmények a Zsadányi Vendégházban: bőséges reggeli, őstermelői borok

Ha a Zsadányiban foglaltok szállást, mindennap egy ínycsiklandó reggelivel indíthatjátok a napot. A bőséges választék és a friss felhozatal mellett a vendégház saját pincéjének borait is imádni fogjátok. Akár a könnyed, száraz borokat szeretitek, mint például a habzó gyöngyözőbort, akár a méltán híres aszút kortyolgatnátok, itt mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. 

Zsadányi Vendégház Tállya: Elragadó falusi szállás és tokaji ízélmények várnak
A vendégházban a legfinomabb borokat kóstolhatjátok

Francia vidéki stílus Tokajban? Ízléses és modern szobák

De hogyan is kell elképzelni a szállást belül? Nem éppen úgy, ahogy a „falusi vendégház” hallatán kapásból elképzelnénk. A szobák ugyanis olyan modernek és ízlésesek, mintha egy lakberendezői magazint lapoztunk volna fel. Semmilyen kényelemről nem kell lemondanotok! 

Élvezzétek a világos tónusokat, a sok természetes fényt, és a fa jelenletét a mennyezeten, padlón és bútorokban. Ha valamihez hasonlítani kéne a szobák stílusát, talán a francia vidéki stílust hozhatnánk fel példának. Ráadásul a  vendég értékelések azt is kiemelik, hogy a szobák nagyon tiszták!

Zempléni körtúra, tokaji kirándulás

…. avagy mi mindent érdemes csinálni a közelben, ha a Zsadányi Vendégházban töltötök pár napot! A boldogkőváraljai vár képeslapra illő panorámáért például mindenképpen érdemes megtenni autóval azt a körülbelül 15 kilométert, ami Tállyától vezet a várig. Ha pedig a Regéci vár, a Tokaji Múzeum, vagy a tolcsvai Helia-D Herba kastély vonz, jó hírünk van: ezek mindegyikébe kedvezményes áron vehettek belépőt, a vendégházba való foglaláshoz járó kedvezménykuponnal.

Regéci vár

Persze nem kötelező nagy autós kiruccanásokat szervezni a környéken, azért, hogy élvezzétek a tállyai pihenést! Elég, ha egyszerűen a vendégház kényelmes szobáiban olvasgattok, kiültök a teraszra, sétálgattok a faluban, vagy meglátogatjátok a helyi pincéket! Ez utóbbihoz van is pár szuper tippünk.

A vendégház kiülős teraszhelyisége

Ezeket a helyi pincészeteket keressétek fel!

Irány a Zemplén ölelése, a tokaji borok zamata, a csend, béke és romantika! Itt foglalhatok a Zsadányi Vendégházba >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%