VárosnézésekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásToplisták

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

3 perces olvasási idő

A Hírös városként is emlegetett Kecskemét, az Alföld minden szépségét és értékét magában rejti. Impozáns épületek, kultúra, múlt és városi lendület ér itt össze, ahol az aktív kikapcsolódást kedvelői is megtalálják a számításaikat. Érdemes egyszer mindenképp felkeresni Bács-Kiskun megye székhelyét, akár több napra is, melyhez a látnivalókon túl remek szállásokat is ajánlunk.  

1. Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye

A Cifrapalotának valóban zöld az ablaka, vagy legalábbis az ablakok kerete, de még a bejárati ajtó is. A magyar népmesék világát idéző, Márkus Géza tervei alapján 1902-ben épült szecessziós épület, napjainkban városi múzeumként funkcionál: képző- és iparművészeti, történeti, néprajzi, régészeti és helytörténeti kiállítások helyszíne. A mázas homlokzatdíszeket és a tetőcserepeket a híres Zsolnay porcelángyár készítette.

Az épület ma egyben a város képtára is, melyben a vidék, európai rangú festőjének, Tóth Menyhértnek az életmű-kiállítása látható, a XIX. és a XX. századi magyar festészet értékes gyűjteménye mellett. Az állandó és időszaki tárlatokon túl, tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató és családi programokkal is várják a látogatókat.

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Cifrapalota

2. Nagytemplom

A város főterén található a katolikus Nagytemplom, mely az Alföld legnagyobb copf (későbarokk) stílusban épült székesegyháza. Érdemes a lépcsőkön felsétálni a 73 méter magas toronyba, ahonnan egykor a tüzet vigyázták, ma feledhetetlen panorámát nyújt.

Fő tér

3. Katona József Emlékház

Az Emlékház, a magyar drámairodalom egyik kiemelkedő alakjának, Katona Józsefnek az életét és munkásságát mutatja be. A Bánk bán című nemzeti dráma szerzője 1791-ben itt született, és ebben az épületben lakott haláláig. Az állandó kiállítás mellett, képzőművészeti és várostörténeti kiállítások is megtekinthetőek az időszaki kiállító teremben.

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Katona József Emlékház

4. Kecskeméti Arborétum

Az arborétum 62 hektáros területének 25 hektáros részen gyűjteményeket tekinthetünk meg, ahol növényföldrajzi, növényrendszertani és más egyéb szempontok szerint csoportosítva helyezkednek el a növények.

A belső gyűjteményben körülbelül 1000 féle dísznövény és kertészeti változat látható. Ezt egy véderdősáv veszi körül, mely az Alföld természetes erdőállományát mutatja be.

Az arborétumban található tanösvény hasznos információkat nyújt a talajtípusokról, gombákról, lepkékről, madarakról. A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen a játszótéren számos, érdekes fajátékot próbálhatnak ki. Ha természetközeli kirándulásra, sétára vagy aktív pihenésre vágytok, az arborétumban mindezt megtaláljátok.

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Kecskeméti Arborétum

5. Zwack Pálinka Manufaktúra

A kecskemétiek minőségi és prémium röviditala a pálinka, ami olyan, mint a skótok számára a whisky vagy a franciák számára a konyak. A kecskeméti Fütyülős barackpálinkát az 1930-as évek közepén készítette el a Zwack család, és ekkor vált ismertté. 

A Zwack Pálinka Manufaktúra lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy betekintsenek a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs procedúrába, a palackozás folyamatába, melyet a pálinkák megkóstolásával lehet zárni. A múzeum üzletében a röviditalok megvásárlása is lehetőség van.

A Manufaktúra kifejezetten csoportokban látogatható, minimum 5 fővel indul és a létszám 35 főre korlátozódik. A látogatásra csak munkanapokon van lehetőség, melyhez előzetes bejelentkezés szükséges a manufaktúra hivatalos weboldalán feltüntetett elérhetőségen.

Zwack Pálinka Manufaktúra

6. Természet Háza

A Természet Háza a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontja Kecskeméten. A létesítmény célja az ökológiai tudatformálás, a természeti nevelés, a természet és környezet megismerésének és megóvásának elősegítése.

Az állandó kiállítások megtekintése során megismerkedhetünk Magyarország nemzeti parkjaival, a hazai természetvédelem történetével, a Duna–Tisza köze jellemző élőhelyeivel és múltbeli mesterségekkel is. A gyerekek számára mesesarok és természetbúvár szoba lett kialakítva. A kiállítások interaktívak, így a kicsik is könnyen tanulhatnak.

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Természet Háza

7. Kecskeméti Vadaskert

Kecskeméten található hazánk területileg egyik legkisebb állatkertje, a Kecskeméti Vadaskert, ahol valamennyi ikonikus állat megtalálható. Az évek alatt számos fejlesztésen ment keresztül, így már az állatok megtekintése mellett állandó programokon is részt vehetnek az ide látogatók: mára a régió egyik legszórakoztatóbb létesítményeként funkcionál.

A gyerekeknek tökéletes szórakozási program, hiszen lehetőség van állatsimogatásra és etetésre. Kis területe miatt gyorsan és kényelmesen bejárható. A jegyárakról itt tájékozódhattok >>

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Kecskeméti Vadaskert

8. Kecskeméti Planetárium

A Kecskeméti Planetárium műsoraiban megismerkedhettek a bolygókkal, csillagokkal, csillagképekkel, tájékozódhattok a csillagászat és az űrkutatás legújabb eredményeiről, de akár egy rendkívül látványos lézershow-ban is gyönyörködhettek.

A vetítő, olyan tökéletes mását vetíti ki a csillagos égboltnak 3D-ben, mintha az igazit szemlélnénk. Az idő felgyorsításával pedig láthatóvá válik az égbolt gyorsított mozgása is, amivel pillanatok alatt a Föld különböző részeire juthatunk.

A műsorok és programok minden korosztály számára ajánlottak. A Kecskeméti Planetárium csak előadások időpontjában látogatható, csoportoknak pedig előzetes bejelentkezés szükséges.

Kecskeméti Planetárium

9. Leskowsky Hangszergyűjtemény

A kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény hazánkban egyedülálló látványosság, az egyetlen látogatható hangszergyűjtemény. Az épületben közel kétezer darab kapott helyett, a kollekció klasszikus, népi-, kísérleti és egyedi hangszerekből áll.

A látogatóknak lehetőségük van részt venni szakértői tárlatvezetésen, ahol megtekinthetik és kipróbálhatják a hangszereket, ezáltal megismerhetik a magyar zenei kultúra sokszínűségét. Nem mindennapi egyedülálló programlehetőség, ne hagyjátok ki, ha Kecskeméten jártok.

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Leskowsky Hangszergyűjtemény

10. Benkó Zoltán Szabadidőközpont

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont Kecskemét belvárosában található, aktív időtöltésre szolgáló park, ahol az egész család jól érezheti magát. 174 hektáros területe és 40 hektáros tórendszere minden látogatónak lehetőséget kínál, hogy mozgással töltsék szabadidejüket.

A szabadidőközpont egyik különlegessége a 49 méter magas domb, melynek tetejéről páratlan szépségű panoráma tárul Kecskemét városára. A dombtetőn található a szerelmesek fája is, melyet – a legenda szerint – érdemes kézen fogva körbe sétálnia a pároknak, ha hosszú távon szeretnének elköteleződni.

Az itt található homokos strand (Domb Beach) vízi csúszdával, gyermekjátszótérrel és strandröplabdapályával felszerelt. A szabadidőpark területén számos kijelölt bográcsozó helyet is találunk, ahol grillezésre, főzésre és szalonnasütésre van lehetőség.

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Benkó Zoltán Szabadidőközpont

+1: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

Kecskemét központjában 2900 négyzetméteren várja a fürdőzni vágyókat a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. Az épületkomplexumban versenyuszoda, élményfürdő, gyógyfürdő, termálzóna és szaunavilág is található, de igénybe vehetők különböző wellness szolgáltatások is, ráadásul saját étteremmel is rendelkezik a fürdő.

gyógymedencék Hírös Gyógyvize alkalmas kopásos jellegű ízületi és gerincbetegségek kezelésére, izomfájdalmak és idült ideggyulladások enyhítésére, balesetek, sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére. Az élményfürdőben hullámmedence, ugrószikla, sodrófolyosó, két csúszda, gyermek és baba pancsolók, jakuzzi, valamint karibi terasz, és egy rajta kialakított panoráma medence található. A belépőjegy árakról itt tájékozódhattok >>

10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban (+ szállásajánló)
Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

Tipp: Ha megéheztetek, akkor térjetek be az eklektikus-loft stílusban épült 48 Étterem és Bár vendéglátóhelyre. Az étterem munkatársai a 2020-ban Stuttgartban megrendezett rangos eseményen, a Gasztro Olimpián szakács és cukrász kategóriában is 3. helyezést értek el.

Még több látnivaló Kecskemét városában >>

10 szuper szálláshely, ahol megpihenhettek a városnézés után 

1. Hotel Central Kecskemét ***

Kecskemét központjában, elegáns környezetben várja egész évben vendégeit, az exkluzív szállodaként megújult Hotel Central. A szállás saját éttermében bőséges svédasztalos reggelit szolgálnak fel, melyet az igényesen kialakított reggeliző teremben fogyaszthattok el. Felár ellenében a háziállatotok is veletek tarthat

2. Hotel Talizmán Kecskemét ***

A stílusos Hotel Talizmán Kecskemét *** a belvárosban, a főtértől csupán 50 méterre, mégis csendes, nyugodt helyen fekszik. A 38 férőhelyes hotel szobáinak ára a reggelit tartalmazza, és a parkolás is ingyenes.

3. Mediterrán Vendégház Kecskemét

A szállásról kényelmes sétával könnyen megközelíthetők a város nevezetességei, de a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark is csupán 3 km-re található. Kialakítását és elhelyezkedését tekintve családoknak és baráti társaságoknak ideális választás. A vendégház 2015-ben a Minőségi Díj Apartman Kategóriában III. helyezést ért el.

4. Csalánosi Vendégház Kecskemét

A Csalánosi Csárdához tartozó vendégház rendezett parkosított környezetben található, ahol nagy játszótér (hinta, trambulin, csúszda, libikóka) várja a gyerekeket. A vendégek részére 0-24 órás éttermi szolgáltatást, a parkoláshoz pedig zárt udvart biztosítanak.

5. Zazi Central Apartman Kecskemét

A belváros szívében található Zazi Central Apartman maximum 6 fő számára biztosít kényelmes pihenést. A skandináv stílusban berendezett lakásban 2 szoba, tágas nappali, étkező és erkély is található. Tökéletes választás családok számára, ha modern környezetben, de csendes helyen szeretnétek felejthetetlen időt eltölteni Kecskemét városában.

6. Kazinczy Apartment Kecskemét

Kecskeméten a belvárostól 5 perc kényelmes sétára található a modern, klimatizált szálláshely, 3 szobával és nappalival, mely 8 fő befogadására alkalmas. A Kazinczy Apartment teljesen felszerelt konyhával, franciaágyas, tusolós szobákkal várja a vendégeket.

7. Hotel Bestseller Kecskemét ***

A 2021. júliusában nyitott szálloda, modern, letisztult eleganciával várja a városban pihenni vágyókat. A vendégek kikapcsolódását finn szauna, két pezsgőfürdős medence, napozó terasz, masszázs, kávézó is szolgálja. Parkszállodához illő mesés környezetben fogyaszthatják vendégeink a teraszokon a kávékülönlegességeket és házi süteményeinket.

8. Ohana Gasztroklub és Apartman Kecskemét

A modern és ízlésesen berendezett Ohana Apartman, Kecskemét kertvárosi részén található. A teraszon elektromos grill áll a vendégek rendelkezésére, így, ha sütögetni támad kedvetek, annak sem lesz akadálya. A szállás felnőttbarát, kizárólag 12 év feletti gyremek(ek)et fogad.

9. Fábián Panzió Kecskemét

A mediterrán hangulatú Fábián Panzió, nyugodt, családias környezetben található, Kecskemét belvárosában, a Főtértől 200 m-re. A svédasztalos reggelit finom helyi specialitásokból készítik. A kert és a terasz kellemes pihenési lehetőséget kínál a városnézés és a munka fáradalmainak kipihenésére.

10. Aranyhomok Business Wellness Hotel Kecskemét ****

Az Aranyhomok Business és Wellness Hotel **** Kecskemét főterén található – amely az ország egyik legszebb tere – 5 különböző felekezetű templommal körülvéve. A központi elhelyezkedésnek köszönhetően a Hírös város látványosságai könnyen megközelíthetők, akár gyalogosan is. A hotel wellness központja igazi kikapcsolódást és felfrissülést nyújt. A klimatizált, mediterrán étterem kínálatában megtalálhatóak a magyaros és nemzetközi konyha remekei. 

Kecskemét sokkal több, mint a Cifrapalota! Az alföldi város rengeteg klassz programot tartogat akár családdal, akár a párban szeretnétek itt eltölteni néhány napot. Ha kedvet kaptatok az utazáshoz foglaljatok szállást a Hírös városban oldalainkon >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
1 bejegyzés

A szerzőről
Mint blogszerkesztő, az én szerepem a blogcikkek kreatív formázása és stílusvezetési követelményeknek való megfeleltetése, mely során a blogok elnyerik végleges megjelenési formájukat. Életem elengedhetetlen része a belföldi és külföldi utazás, emellett szabadidőmben – amennyiszer csak lehetőségem van rá – hosszabb-rövidebb túrákon veszek részt egyénileg és szervezetten. Hobbi szinten idegenvezetéssel és túravezetéssel is foglalkozom.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    9.8
    Kedvenc szállások

    Mediterrán pihenés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő