Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásVárosnézések

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni

2 perces olvasási idő

Ha magatok mögött hagynátok idén húsvétkor a sonkák, tojások és locsolkodók hadát, akkor menjetek kirándulni! Az alábbiakban összegyűjtöttük nektek 10 magyar várost, amely ideális célpontja lehet egy kirándulásnak is a húsvéti hétvége alatt

Eger

Járjatok a törökök nyomában húsvétkor a Mátra és a Bükk találkozásánál fekvő csodálatos Eger városában. Gyönyörködjetek az egri minaret keskeny erkélyéről nyíló panorámában, majd visszaereszkedve irány az Egri vár, ahol húsvétkor sem fogtok unatkozni.

A Dobó István Múzeum széles programkínálatában húsvétkor tárlatvezetéseket, fegyver- és viseletbemutatókat, de gyermekprogramokat is találni fogtok.

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni
Egri vár

Foglalható szállások húsvétkor Egerben >>

Budapest

Húsvétkor Budapest majd minden szegletében programra bukkanhattok. A Budakeszi Arborétumban bárányokat és nyuszikat lehet majd simogatni, a Mogyoródi úti Sportpályán többek között koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal várják a családokat, míg a Fővárosi Állat- és Növénykertben állatos élményprogramokban és még tojásvadászatban is részetek lehet.

Ha nem a hagyományos programokra vágytok, akkor tojás helyett keressetek Kolodko-szobrokat a fővárosban, vagy simogassatok alpakákat és pónikat a Piczinke Póniudvar húsvéti rendezvényén. Az Országház és az Országgyűlési Múzeum is látogatható lesz húsvétkor, de egy dunai sétahajózás is kellemes program lehet.

Parlament, Budapest

Húsvéti szállások Budapesten, amelyekért SZÉP-kártyával is fizethetsz >>

Pécs

A mediterrán hangulatú Pécs városa megunhatatlan úti cél.  A Tv-torony vagy Flóra-pihenő csodálatos kilátása, a tettyei romok hangulata vagy a Janus Pannonius sírját rejtő Pécsi Székesegyház mind megér egy kis kirándulást. De ha már húsvétkor jártok erre, akkor ne hagyjátok ki az egykori Zsolnay gyár területén helyet kapó Zsolnay Kulturális Negyed húsvét hétfői programját.

Az ingyenes Zsolnay Húsvéton zenés foglalkozások, mesemondók és gyerekzenekarok váltják majd egymást, és a napot Gryllus Vilmos zárja majd. 

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni
Pécsi Székesegyház

Válassz hozzá szállást a komfortos pécsi apartmanok közül >>

6 családi program gyerekekkel Pécsen >>

Gyula

Az ország délkeleti csücskének bájos városkájában húsvétkor sem áll majd meg az élet. Csobbanjatok egy nagyot az elképesztő Várfürdőben, aztán barangoljátok be a Gyulai vár ódon téglabástyáit. Onnan menjetek át az út túloldalára, és ismerkedjetek meg a századforduló nemeseinek életével az Almásy-kastély Látogatóközpontban, ahol húsvét vasárnap ingyenes tárlatvezetésekkel és Munkácsy Mihály életét bemutató időszaki kiállítással is várják a látogatókat.

A kirándulást pedig koronázzátok meg a Százéves Cukrászda egyik remek sütijével. 

Gyulai Vár

Gyulán bababarát szállásokat is találhattok >>

Zalakaros

Ha mégis vizes húsvétra vágynátok, akkor élvezzétek a Zalakarosi Fürdő vendégszeretetét, ahol vadvízi sodrás, óriáscsúszdák, pezsgőfürdők, élménymedencék és színes szaunavilág gondoskodik a teljes kikapcsolódásról. A napot folytathatjátok a Termáltó és Ökoparton, ahol kalandos tanösvény és tóparti játszótér is vár majd benneteket.

A városban természetesen kifejezetten húsvéti programot is találni fogtok. A Húsvét a Korzón című rendezvényen húsvéti népszokásokat elevenítenek majd fel, illetve koncertek, játszóház és egyéb szórakoztató programok is várják majd az érdeklődőket. 

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni
Zalakarosi Fürdő

Zalakaroson sem késő még szállást foglalni >>

Szeged

A napfényes Szeged lüktető szívében ezernyi látnivaló vár benneteket húsvétkor is. Másszatok fel a Dóm tornyába, és csodáljátok meg az alattatok elterülő várost és a lomhán kanyargó Tiszát. Fedezzétek fel a Móra Ferenc Múzeum rejtett zugait, aztán egyetek egy finom sütit a csodálatos Reök-palota aljában található cukrászdában.

Ha gyerekekkel érkeztek, akkor pattanjatok kisvonatra, és zakatoljátok körbe ezt a csodás várost. Aztán menjetek ki a város szélén fekvő Vadasparkba, ahol a legkisebbeket izgalmas tojásvadászat várja, vagy a Füvészkertbe, ahol vasárnap és hétfőn is bolondos húsvéti programokkal készülnek.

Szegedi Dóm

Jobbnál jobb szállások várnak Szegeden is >>

Hajdúszoboszló

Magyarország egy másik népszerű termálvizes üdülőhelye, Hajdúszoboszló is kitűnő célpontja lehet egy kis húsvéti kikapcsolódásnak. A hatalmas fürdőkomplexum mellett idén az ország egyik legnagyobb húsvéti parkjával is készülnek, amelyet a helyi civil szervezetek, intézmények, baráti körök és munkaközösségek kézzel készült díszei varázsolnak majd ünnepi hangulatúvá.

A mesebeli Fordított Ház vagy egy kisvonatozás pedig nemcsak a gyerekeknek lehet élmény, hanem a felnőtteknek is.

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni
Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

Félpanziós ellátással is foglalhattok szállást Hajdúszoboszlón >>

Hajdúszoboszló – Programok és látnivalók a fürdőn túl családoknak és pároknak >>

Hévíz

A varázslatos Hévízi-tavat körülölelő véderdőben egy igazán különleges tanösvényt járhattok végig. Barangoljátok be a madárcsicsergős ösvényt, a végén pedig másszatok fel lombkoronaösvény 15 méter magas kilátójába, ahonnan csodás kilátás nyílik a tóra.

A természet csendje után pedig jöhet egy kis nyüzsi is, hiszen nagypéntektől húsvéthétfőig minden nap kézműves kirakodóvásár lesz a Rákóczi utcában, és Légvarázs Játszóház is várja a gyerekeket a Deák téri átriumban.

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni
Hévízi-tó

Hévízen is találhattok még foglalható szállást húsvétra >>

Sárvár

A település névadója, a vár kihagyhatatlan látnivaló, ha ebben a nyugat-dunántúli fürdővárosban jártok. A Nádasdy-vár ráadásul 2024. március 30-31. között igazi húsvéti hétvégével készül.

A programok között lesz népi játék, kalandjáték és tojáskeresés is, melyek jó idő esetén a várudvaron, rossz idő esetén pedig az aulában és a házasságkötő teremben kerülnek megrendezésre. A húsvéti locsolkodást pedig megejthetitek a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben is.

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni
Nádasdy-vár

Hoteltől a panzióig többféle szállástípussal is vár benneteket ez a fantasztikus fürdőváros >>

Kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből >>

Siófok

A balatoni élet ikonikus központja húsvétkor lüktetni fog az élettől. A Húsvéti Nyugadalom című rendezvénysorozaton felnőtteknek és gyerekeknek szóló koncertek, családi futóverseny, húsvéti játszóudvar, tojásvadászat, gasztro- és kézműves vásár és még borterasz is lesz.

Ha kicsit bóklásznátok is a városban, akkor állítsátok fejre a világot a Fordított Házban, vagy ugorjatok fel Krúdy Gyula hintóban ülő szobra mellé egy fotóra a Jókai parkban. 

TOP 10 magyar város, ahová érdemes lesz húsvétkor kiruccanni
Petőfi sétány, Siófok

Maradjatok az egész hosszú hétvégére Siófokon >>

Pattintsátok fel a bőrönd tetejét, fedezzétek fel Magyarország csodálatos városait a húsvéti ünnepek alatt, és foglaljatok hozzá szállást a Szallas.hu kínálatából >>

További szuper, belföldi úti célok húsvéti kiruccanáshoz >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%