Kutyás-cicás tekergésEldugott kirándulóhelyekProgramok hétvégére

10 fantasztikus kirándulóhely kutyásoknak Magyarországon

3 perces olvasási idő

A tavasz első napsugarainak megjelenésével egyre erősebben hívogat a természet – és természetesen nem hagyhatjuk otthon kedvencünket sem, hiszen a közös kirándulás sokkal nagyobb élmény! A felejthetetlen közös pillanatokért következzen hát 10 szuper kirándulóhely kutyásoknak, melyek egytől egyik tökéletes úti célok nem csak a gazdiknak, de a négylábú kedvenceknek is.

10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak
Kirándulás a Kőszegi-hegységben

10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak

Harkány környéke – túrák, tanösvények és kultúra

Mindezt kutyával! Magyarország egyik legdélebbi települése ideális kirándulóhely lehet nem csak a nagy séták, túrák kedvelőinek, de azoknak is, akik szívesen választanak kulturális programot pihenésük alatt. Akár kutyával is. Nem kell ugyanis szobafogságra ítélnünk kedvencünket, míg mi távol vagyunk, hiszen a szomszédos Siklósi Vár kutyabarát, ráadásul nagytestű kutyusokat is szívesen fogad. 

10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak
10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak

Hozzánk, kutyásokhoz különösen közel áll a természet, a Duna-Dráva Nemzeti Park területén pedig igazán feltöltődhetünk hosszabb-rövidebb sétákon, túrákon! Érdemes végigsétálni a körülbelül 2,5 km hosszú Csodabogyó-tanösvényen, mely vadregényes tájakon vezet. Az ösvényt követő táblák segítségével megismerhetjük a környék egyedi élővilágát is. Érdemes felkaptatni a harkányi kilátóhoz is, ahonnan tiszta időben akár Pécsig is elláthatunk. 

A hosszú séták után megpihenhetünk a négycsillagos Dráva Hotel Thermal Resort****-ban, vagy a parkosított környezetben fekvő Termál Kemping Apartmanokban, melyek minősített kutyabarát szállásként egyaránt szívesen látják és felkészülten várják a négylábú vendégeket is! Egyik szálláshelyen sem korlátozzák a vendég kutyák méretét, így akár nagytestű kutyánkat is magunkkal vihetjük.

10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak
Dráva Hotel Thermal Resort****

Varázslatos Őrség

Az Őrség maga a csoda, különösen a természet szerelmeseinek! Az Őrségi Nemzeti Park dúskál a természeti kincsekben, amik csak arra várnak, hogy felfedezzük őket, sőt ideális kirándulóhely kutyásoknak is! Barangolhatunk az érintetlen erdőkön, mezőkön: több túraútvonal és a néhány száz méterestől az akár 6-7 kilométeres tanösvények közül is választhatunk kedvünknek és a kedvencünk állóképességének megfelelőt. Az Őrségen a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonala is áthalad, így biztosan nem maradunk legyőzendő kilométerek nélkül kedvencünkkel!

10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak
Kirándulás az Őrségben

Az Őrségben barangolva több helyen találkozhatunk a tájegységre jellemző szoknyás haranglábakkal, érdemes egy pihenőre megállni és megfigyelni az akár több száz éves építményeket – a pihenőn ne felejtsük el megitatni kedvencünket! Érdemes egy sétát tenni Pityerszeren és megcsodálni az Őrségi Népi Műemlékegyüttest is! És ha már történelmi kincseket is szívesen fedezünk fel, tegyünk egy kitérőt Velemér fele is: itt található az apró Szentháromság-templom, melynek története egészen az Árpád-korig nyúlik vissza!

Az Őrség egyik eldugott, csendes zugában, Farkasfán lévő kutyabarát Csaliti Vendégház és Jurtaszállás ideális a különleges szállások kedvelőinek és a természet szerelmeseinek. A szállásadókkal akár gombászásra is van lehetőség a környéken! A vendégházban minden kutyát szívesen fogadnak, annak méretétől függetlenül!

Vadregényes Karancs

A kirándulások, túrák kedvelői számtalan felfedezésre váró kincset találhatnak a Karancs hegységben. Vulkánok nyomában járhatunk ezen a vidéken kedvencünkkel, lapos fennsíkok, bazaltcsúcsok, hegyek között kalandozva. Ha némi kaptató, sziklás terep nem riaszt el minket és kutyánkat, érdemes felmászni Salgó várához, ahonnan fantasztikus panorámában lehet részünk! A vár felfedezése után a tőle nem messze lévő Boszorkánykő szikláit is érdemes megnézni: a sziklához geológiai tanösvény vezet fel. A különleges szikla mellett a kilátásért is megéri erre kanyarodni! Nem csak a Boszorkánykőről, de a Medves-fennsíkról is ráláthatunk Salgó várára. A fennsík különlegessége amellett, hogy tökéletes kirándulóhely kutyásoknak, ez Közép-Európa legnagyobb területű bazaltfennsíkja, ami rendkívül gazdag növény- és madárvilággal rendelkezik. 

A Karancs hegység lábánál fekvő Árpád-kori eredetű kis településen, Karancsalján megpihenhetünk a túrák után kedvencünkkel a kutyabarát Tavas Vendégházban. A festői környezetben elhelyezkedő vendégházból kilátásunk nyílik a Karancs hegységre, udvarán pedig akár szabadtéri sütögetéssel zárhatjuk le a napot. A vendégházban nincs méret miatti korlátozás a kutyákra, így bármilyen fajtájú, alkatú is legyen kedvencünk, ide bátran foglalhatunk!

10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak
Tavas Vendégház

Élménygazdag Alföld

Fedezd fel kedvenceddel a holtágak csodálatos békéjét. Mezőtúr közelében több túraútvonalat is felfedezhetünk, miközben gyönyörködhetünk a tavasszal éledő természetben. 

Érdemes átruccanni Szolnokra, itt található Közép-Európa leghosszabb gyalogos hídja, a Tiszavirág híd. Érdemes átsétálni a város emblematikus hídján, akár este is, amikor ki van világítva. A híd közelében található egy igazán különleges múzeum: a RepTár repülőmúzeum egyedülálló interaktív repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. Nem szabad kihagynunk, hiszen kutyánk társaságában is látogathatjuk a kutyabarát múzeumot! Sőt, március 15-ig még látható a híres Messerschmitt Bf 109 vadászrepülőgép is a RepTárban!

A mezőtúri kutyabarát Hercegasszony Birtokon romantikus miliőben pihenhetünk kedvencünkkel a kirándulások után. A közvetlen vízparton fekvő szálloda gyönyörű környezete már önmagában is hosszú sétákra csábít! Tartsuk szem előtt foglaláskor, hogy a szálláson csak kis- és közepes méretű kutyával lehet megszállni!

10 fantasztikus kirándulóhely Magyarországon kutyásoknak
Hercegasszony Birtok

Romantikus Noszvaj 

A festői szépségű Bükk hegység számos látnivalóval, kiránduló- és túraútvonallal csábít minket. Sétáljunk végig a Síkfőúton, fedezzük fel a forrásokat, tavakat. A természetben töltött idő önmagában jótékonyan hat egészségünkre, különösen, hogy ez az ország egyik legtisztább levegőjű területe! A kalandozásokat kedvencünk is imádni fogja! A túrák alatt megpihenhetünk a pihenésre, és piknikezésre kialakított helyeken. 

A környezet hangulatát, a természet közeliséget is tükrözi a Noszvajon található Erdei Kisház, ahova kutyával is bátran érkezhetünk, így a környék nem csak szuper kirándulóhely kutyásoknak, de igazi állatbarát paradicsom. Tóra néző panoráma, madárcsicsergés és béke vár az otthonos vendégházban!

A Szarvaskői vár és a Szarvaskői Kilátó közvetlen közelében, egy erdő övezte katlanban elhelyezkedő Öko-Park Panzió is jó választás, ha nem akarjuk kutyánkat otthon hagyni: a panzió ugyanis kutyabarát!

A noszvaji Erdei Kisházban kis- és közepes termetű kutyával szállhatunk meg, míg a szarvaskői Öko-Park Panzióban akár nagytestű kutyával is!

Öko-Park Panzió

Túrák és csodás panorámák a Cserhátban

Hegyek és völgyek szabdalta vadregényes táj vár minket és négylábú barátunkat. Az Országos Kéktúra is érinti e gyönyörű tájat, így a hosszabb és rövidebb kutyás túrákat kedvelők is megtalálhatják a számukra legjobb útvonalat. Látnivalókban sem szűkölködik a térség, érdemes akár hosszabb időre is tervezni kiruccanásunkat. Kutyával utazóknak ideális szálláshely az alsópetényi Körtefa Vendégház, a vidéki romantikát kedvelők számára kihagyhatatlan! A szállás a kis- és közepes méretű kutyákat is szívesen látja. 

Körtefa Vendégház

Alsópeténytől indulva mindössze három és fél kilométerre található az egész évben látogatható Prónay kilátó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tájra! A közeli Romhányban érdemes megkeresni a több mint 300 éves török mogyorófát, melyet a feljegyzések szerint II. Rákóczi Ferenc katonája ültetett. Bér község felé túrázva kutyánkkal felfedezhetünk olyan geológiai látványosságokat is mint a hajlott andezitoszlopok.

Lenyűgöző Dunakanyar

Csodálatos úti cél kutyás túrákhoz a Dunakanyar: számtalan túra- és sétaútvonal várja, hogy felfedezzék őket. Ha menekülnénk a város zajától, az erdei környezetben fekvő Moson Patak Vendégház a legjobb választás, hisz nem csak csendes, békés, de kutyabarát szálláshely is, akár nagytestű kutyával is érkezhetünk! Innen több túraútvonal és kirándulóhely is könnyen elérhető. Ha mi és kutyánk is megfelelő kondiban van, felmászhatunk a Julianus kilátóhoz, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk. A közeli Visegrád is számtalan látnivalót rejteget, de ha messzebb is elkalandoznánk, felfedezhetjük kutyánkkal az Apát-kúti Völgyet is, ahol vadregényes túraútvonal és lélegzetelállító természeti környezet vár minket és négylábú barátunkat. 

Moson Patak Vendégház

A hűség városának peremén

Sopronkövesd valódi különlegességet tartogat a kutyával utazóknak: a város határában található kutyabarát Franciska Major hatalmas parkja igazi paradicsom a kutyáknak, míg vendégházaiban pihentető luxus várja a két- és négylábú vendégeket. A szállás kis-, közepes- és nagytermetű kutyákat is szívesen lát!

Franciska Major

Kutyás túrákhoz ideális terepet nyújt a Soproni-hegység, ahol több kilátót is felfedezhetünk. Sopronkövesdtől szinte egy kőhajításnyira van csak az osztrák határ, a közeli Natúrparkokban is gyönyörű útvonalakat találunk. Ha átruccannánk Ausztriába, ne feledkezzünk meg kutyánk útleveléről! A szállástól alig félórányi autóútra található a Kőszegi-hegység, ahova szintén érdemes elkirándulni kutyával: Izgalmas túra vezet fel az Írott-kőre, az Óház-kilátóhoz.

Séta csillogó vizű tavak partján

Tata, a barokk kisváros és környéke is megér egy kutyás hétvégét – vagy akár többet! Nem csak a romantikus városban és a gyönyörű Öreg-tó partján érdemes egy sétát tenni, hanem Tata környékét is megéri felfedezni. A környéket járva nem szabad kihagyni a Tatabánya mellett található tekintélyt parancsoló fém madarat, a Turul-emlékművet. Közelében felfedezhetjük a Szelim-barlangot is, amit egykor ősemberek laktak. Érdemes egy kitérőt tenni a Tatától és Tatabányától nem messze lévő Bokodi-tóhoz, amit a rá épült úszó horgászfalu tett híressé. 

A tatai Öreg-tótól mindössze 200 méterre található Öreg-tó Hotel kis- közepes- és nagytestű kutyákat is szívesen lát, itt megpihenhetünk kedvencünkkel a kirándulások után. 

Öreg-tó Hotel

Festői Tokaj

A festői szépségű borvidéken számos túra- és sétaútvonalat, tanösvényeket találhatunk, többek közt az Országos Kéktúra útvonalát is megtalálhatjuk. A túraútvonalak a kutyás kirándulásokhoz is ideálisak, mindenki megtalálja a számára ideális hosszúságú és nehézségű terepet. Emellett több várromot, emlékparkot is felfedezhetünk a kutyás kirándulások során, nem beszélve a hatalmas szőlőültetvényekről és hozzájuk tartozó pincészetekről. A rengeteg begyűjtött élmény után egy igazán csendes, békés vendégházban pihenhetünk meg kedvencünkkel, ha a BényeLak vendégházat választjuk. A kutyabarát szállás az ezer éves falucskában, Legyesbényében található, és kis- és közepes méretű kutyákat is szívesen fogad.   

A cikk a kutyabarathelyek.hu szakmai támogatásával készült.

Még több állatbarát szálláshely >>

Index fotó: Hornyák Photo


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
89%
Imádom
Imádom
11%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%