Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekToplisták

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre

2 perces olvasási idő

Magyarország megannyi kincset rejt, amik felfedezésre várnak. Számtalan olyan túraútvonal található hazánkban, amelynek gyerekkel is bátran nekivághattok, nem kell attól félnetek, hogy hatalmas emelkedőkön, és meredek szurdokon át vezet majd az utatok a kijelölt célig. Mutatunk most nektek 10 olyan kirándulástippet, amelyet bátran bevethettek az őszi szünetben egy kis mozgás gyanánt!

Nagyberek túrák – Balatonfenyves

A vadregényes szó kiválóan összefoglalja a Balatonfenyvesen található nagybereki lápot, amely Magyarország egyik legtitokzatosabb vidéke. Sokan ismerhetik Fekete István Tüskevár című művéből, ahol központi szerepet kap a víz, és a különleges élővilága.

Vízimadarak, fácáncsaládok, tavirózsák, vagy akár bölömbikák is az utatokba kerülhetnek, ha erre túráztok. Igazán egyedi kirándulástippnek bizonyul a nagybereki túra, hiszen Balatonfenyvesről akár kisvonattal is megközelíthetitek a helyszínt, ami örök élmény marad a gyerekek számára.

Szervezett túrák is szintén a városból indulnak, bővebb információért keressétek a Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesületet.

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Nagyberek túrák, Balatonfenyves

Pihenjetek Balatonfenyvesen >>

Segway túrák – Tata

Fedezzétek fel Tata csodás városát kétkeréken! A méltán népszerű Segway járművek biztosan elnyerik majd a gyerekek tetszését és pár perc alatt a használatukat is elsajátítják majd.

Összesen 17 túra közül választhattok, van közöttük rövidebb és hosszabb is, indulás előtt egy rövid ismertető keretén belül mindent elmondanak nektek. Természetesen ezt megelőzi egy kis gyakorlás és oktatás, hogy ne ismeretlenül vágjatok neki Tata gyönyörű városának.

Védőfelszerelés használata ajánlott, de nem kötelező, valamint a terhesség, az alkoholos befolyásoltság, és a 30 kg alatti, vagy 120 kg feletti testsúly is kizáró ok. Érdemes ezt a kirándulástippet napos, de nem túl meleg időben megvalósítani.

Bővebb információt, a túrák leírását és az árakat a Happy Tours oldalán találhatjátok meg.

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Happytours: Segway Túrák, Tata

Vár benneteket a festői Tata >>

Darules a Kiskunsági Nemzeti Parkban – Szeged

A Következő kirándulástipp nem más, mint egy könnyed túra és madárles a Kiskunsági Nemzeti Parkban! Több mint 8 ezer hektár területű parkban a szikes növények uralkodnak, szinte minden jelentős közép-európai fajta képviselteti magát.

A különleges zöldek mellett az élővilág is páratlan, egy-egy területre leszűkített túra során számtalan fajt ismerhettek meg. Október közepén esedékes a darvak vonulása, amely amellett, hogy rendkívül látványos, igazán egyedinek is számít hazánkban.

A Tisza-völgyi Bemutatóház megtekintése után indul a túra, ahol a tórendszer ideális pontjához érve naplementében várjátok majd a madarak érkezését.

Előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a +36 30 638 0297 telefonszámon, vagy az abrahamk@knp.hu e-mail címen tehettek meg.

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Darules a Kiskunsági Nemzeti Parkban, Szeged

Szálláslehetőségek Szegeden >>

Horváth-tető – Miskolc

A Horváth-tető az avasi városrész egyik történelmi térsége, amely nemrégiben került felújításra. Számtalan tanösvény, kilátóhely és többféle lépcsősor is található a környékben, így, ha egy kis túrára adnátok a fejeteket, akkor innen induljatok.

Van itt még kültéri kondipálya, mászófal, valamint piknikező hely is, valamint 3 különböző méretű játszótér, ahol egészen biztosan megtalálják majd a gyerekeitek a számukra szimpatikus játékokat.

Ráadásul még a kiskedvenceteket sem kell otthon hagynotok, ha ide látogattok, ugyanis kutyaügyességi pályát, és ebeknek szánt játszóteret is kialakítottak a Horváth-tetőn, így az egész család megtalálhatja a számára tökéletes kikapcsolódási lehetőséget.

Gyönyörködjetek a kilátásban, tegyetek egy nagy sétát, vagy élvezzétek a jó időt Miskolc szívében!

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Horváth-tető, Miskolc

Foglaljatok szállást Miskolcon >>

Királyrét – Szokolya

A Börzsöny szívében fekszik a következő kirándulástippünk az őszi szünetre, ami nem más, mint Királyrét. Ha ide látogattok, egésznapos elfoglaltságban lehet részetek, ugyanis számtalan látnivaló és program van a területen.

Egyik legnépszerűbb pontja a 9 állomásos tanösvény, ami 2,9 kilométer hosszan mutatja be a Börzsöny növény- és állatvilágát. A túra egyik különleges részén található a Bajdázói-tó, amely teljesen körbejárható, egyik pontján még egy ódon turistaházikó is helyet kapott az autentikus megjelenés érdekében.

Ha szerencsések vagytok, mocsári teknőssel vagy akár jégmadárral is találkozhattok túrázás közben, amely akár babakocsival is teljesíthető. Érdemes kisvonattal érkezni a helyszínre, de autóval is könnyen megközelíthető a környék, ha ide terveznétek a pihenéseteket.

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Királyrét, Szokolya

Pihenjetek a Duna partján, Kismaroson >>

Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont – Ipolytarnóc

Egy igazi időutazásra várnak benneteket az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontjában, ahol 23 millió évet utazhattok vissza a múltba. Olyan különleges látnivalókat találhattok a helyszínen, mint a vulkánkitörés által konzervált állati lábnyomok, vagy a Bükkábrányból előkerült 7 millió éves mocsárciprusok maradványai.

A központ mellett lehetőségetek van túrázásra is, összesen 6 tanösvény áll a rendelkezésetekre a közelben. 9:30-tól 15:30-ig minden óra 30 perckor indulnak a vezetett túrák, amelyek összesen 60-80 percet vesznek igénybe.

Különleges őskori állatok, ősfenyő maradványok, valamint gyönyörű környezet lesz a társatok az úton, ami gyerekek és felnőttek számára is maradandó élményeket nyújt majd.

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont

Fedezzétek fel Ipolytarnóc környékét >>

Jósvafői Tengerszem – Jósvafő

Az Aggteleki Nemzeti Park területén számtalan kirándulási lehetőség vár benneteket. Egyik különlegessége a cseppkőbarlangon kívül a Jósvafői Tengerszem, amely a falu határában fekszik.

A hideg vizes kis tavat a Jósvafő folyó táplálja, egy pontjától eltekintve kristálytiszta, így igazán páratlan látványt nyújt. A tó mellett futó tanösvény gyerekekkel is járható, egy kis fahídról közelíthető meg egyszerűen.

A túra során akár vízi rigóval, hegyi billegtetővel, vagy akár foltos szalamandrával is találkozhattok, így érdemes nyitott szemmel járni. Gyönyörködjetek a víz csodás tükrében, hallgassátok a zubogását, vagy egyszerűen csak élvezzétek a természet zajait.

Jósvafői Tengerszem, Jósvafő

Válasszatok szállást Jósvafő közelében >>

Millenniumi Tanösvény – Szilvásvárad

Szilvásvárad a Szalajka-völgyi vízesésről híres, azonban a Millenniumi tanösvény is különleges pontja ennek az egyedi természeti helyszínnek.

A 2 kilométeres túra során számtalan információs tábla segíti majd az utatokat, végén pedig megpillanthatjátok a Millenniumi kilátót, amelynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a községre, a közelben lévő hegyekre, és a megbújó völgyekre.

A tanösvény mellett több fedett pihenőt is építettek, így akár piknikezhettek, vagy csak megpihenhettek a gyerekekkel pár percre a kirándulás során. 

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Millenniumi Tanösvény, Szilvásvárad

Kikapcsolódás Szilvásváradon >>

Kányavári-sziget – Balatonmagyaród

Ez az eldugott kis sziget igazi gyöngyszem a Balaton közelében. A Kányavári-sziget az egyetlen olyan terület a Kis-Balaton térségében, amely túravezető nélkül látogatható, tanösvényét a Nemzeti Park Igazgatósága alakította ki.

Azonnal szembetűnik a helyszínre érkezés során, hogy egy különleges fahídon keresztül juthattok be a szigetre, ahol egy 1,5 kilométeres túra vár benneteket. Számtalan vízimadár található a környéken, kis szerencsével többet is megpillanthattok belőlük a kirándulás során.

A sziget közepére építettek egy kilátót is, ahonnan jobban megfigyelhető a környék élővilága, valamint a buján zöldellő környezet is emlékezetes látványt nyújt majd.

Bakancsot fel! – 10 gyerekbarát kirándulástipp az őszi szünetre
Kányavári-sziget, Balatonmagyaród

Szálljatok meg Balatonmagyaród közelében >>

Sóstói-erdő – Nyíregyháza

Ha Nyíregyházán letudtátok a kötelező állatkertet, látogassatok el a Sóstói-erdőbe, ami népszerű kiránduló helyszín mind a helyiek, mind pedig a turisták körében.

Kipróbálhatjátok a szabadtéri kondiparkot vagy a jól felszerelt, biztonságos játszóteret, de akár végig mehettek a 2,5 kilométeres túraútvonalon is, ami a Kneipp-féle hidroterápiához kapcsolható.

Meleg időben mezítláb is teljesíthető, de hideg időben inkább húzzatok cipőt. Azzal számoljatok, ha nem autóval érkeztek, akkor egy 15-20 perces bemelegítő sétával kell kezdenetek, mielőtt elérnétek az erdőt.

Sóstói-erdő, Nyíregyháza

Kiváló nyíregyházi szállások >>

Temérdek kiváló kirándulástippet gyűjtöttünk össze nektek, ha szeretnétek felfedezni hazánkat az őszi szünet alatt. Ha tovább nézelődnétek a kínálatban, látogassatok el Magyarország népszerű helyeire még idén! >>

Városok, látnivalók, szállástippek ősszel >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%