Vidéki vendégségBarátokkalCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretTavaszi zsongás

10 igényes turistaház természetjáróknak, ahol érdemes megpihenni

1 perces olvasási idő

A turistaház fogalma sokakban rossz érzést kelt. Valamiféle lepukkant tábori hangulatot, rozoga ágyakat, kopott ágyneműt és hasonló borzalmakat képzelünk magunk elé. De valóban így van? Jártál mostanában turistaházban? Ha ezeket gondolod, biztosan nem, ugyanis manapság újra kezdenek divatba jönni, és szerencsére már Magyarországon is egyre igényesebb, színvonalasabb turistapihenőket találni, ráadásul megfizethető áron.

Egy fárasztó túra után jól esik megpihenni, ehhez pedig most 10 pénztárcabarát, komfortos turistaházat mutatunk nektek, amiket érdemes lehet kipróbálni.

Szálas Turistaház Mátrafüred 

A ház az erdő kellős közepén természetvédelmi területen fekszik. Igazán hangulatos kis lak cserépkályhával és antik bútorokkal. Előtte halad el a Mária Út és a Rákóczi jelvényszerző túraútvonal egy-egy szakasza. Így például egy-egy túrával elérhető innen a Máriácska kegyhely, a Kozmáry-kilátó és a Szent Anna-tó, mellette pedig a Szent Anna kápolna a Sár-hegyen.

Hajag Turistaszálló Herend 

A szálláshely túraszezonban, március 1. és október 31. között tart nyitva. A 100 éves házat nemrég teljesen felújították kívül-belül, így most igényes szállása lehet a Bakonyban túrázó családoknak, kisebb társaságoknak. A kulcsos ház két szobával, 10 férőhellyel várja a vendégeit.

Bakonyi látnivalók >>

Ha pedig Herenden jártok, a túrázás mellett érdemes ellátogatni a Porcelánmanufaktúrába is.

Bakony Pihenő Turistaház Bakonyszentlászló

Szintén a Bakonyban túrázóknak ajánljuk a gyönyörű erdei környezetben álló turistaházat, ahol kialakításának köszönhetően családok, párok, de akár nagyobb, közel 20 fős baráti társaságok is kényelmesen elférnek.

Zabszalma Turistaház Zánka 

A zánkai vendégházból csodálatos a kilátás a Balatonra, és amiért kifejezetten ajánljuk, az az, hogy kutya és macska ingyenesen vihető, így kedvencünknek sem kell otthon maradnia.

A közelben pedig két különleges látnivaló is található. Az egyik a Gyógynövény-völgy, a másik pedig a zánkai Haditechnikai Park.

Szent Jakab Turistaház Hegyhátszentjakab

Ezt a turistaházat első sorban csoportoknak ajánljuk, mert 40 férőhelyével, tágas étkezőjével nagy társaságoknak, osztálykirándulós csoportoknak a legideálisabb. Az Őrség északkeleti csücskében lévő Hegyhátszentjakabtól számos érdekes látnivaló könnyen elérhető.

Ilyen a Patakparti Alpaka Farm Szaknyérnél, a Pityerszeri Skanzen Szalafőnél, vagy a Márokföldi Kalandpark. Emellett pedig a környéken kirándulni, túrázni is nagy élmény. A Szőcei tőzegmohás láprétet mindenképpen megéri felkeresni.

Anna Turistaház Isztimér 

Isztimér neve kevésbé csenghet ismerősen, pedig a közelében több érdekesség is látható. Ilyen például a Tési Szélmalmok és Kovácsműhely, Csókakő vára, Csákberénynél a Vértesi Panoráma Tanösvény, vagy a kedvelt kirándulóhely, a Sárréti Tájvédelmi Körzet.

A szállás előnye, hogy turistaházként üzemel, de akár 2 fős szobák is foglalhatók, így csak a fürdőszobán kell osztozni másokkal. Néhány éjszakára megpihenni tökéletes és pénztárcabarát választás!

Turistaház Diósjenő 

A turistaház nagyon népszerű a Börzsönyt járó természetkedvelők körében, amit a Szallas.hu oldalán adott kiváló értékelések is bizonyítanak. A turistaház a kényelmes szobák mellett számos saját szervezésű programot is kínál, így van lehetőség íjászkodásra, paintball játékra, éjszakai vadlesre, tartanak fogalkotást, ahol túlélési praktikákat lehet elsajátítani, és vezetett túráik is vannak a Börzsönyben.

Ósükösd Turistaház Sükösd 

A turistaház a maga nemében kifejezetten nagynak számít, akár 40 fő befogadására is alkalmas. A szórakozást focipálya, csocsó, asztalitenisz, sakk és bográcsozásra, sütögetésre szolgáló helyek garantálják. Nincs is jobb, mint tábortűz mellett átbeszélni a nap eseményeit, élményeit.

A közelben található a csodálatos Gemenci erdő, és közel van Baja városa is.

Programajánló Baján és környékén >> 

Erdészház Turistaszálló Kesztölc 

Állatbarát turistaszálló egy barátságos kis zsákfaluban, ahonnét a Pilis számos gyönyörű túraútvonala elérhető. Itt halad az Országos Kéktúra, és a PilisBike útvonal is, az pedig csak hab a tortán, hogy a faluban több, mint 70 család borászkodik. A finom házi borokat meg lehet kóstolni a kesztölci pincesoron.

Pilisi látnivalókért kattintsatok ide >>

Kikerics Erdei Szálláshely és Turistapihenő Zebegény 

A Kikerics Erdei Szálláshely egy igazi mesebeli lak egy mesebeli helyen, a csodálatos Zebegényben. A mindössze 25 négyzetméteres romantikus kis ház 2 fő részére ideális szálláshely. És hogy miért érdemes Zebegénybe jönni? Már mutatjuk is >>

Kikerics Erdei Szálláshely és Turistapihenő Zebegény 

Ugye, milyen hangulatosak?! Te melyik turistaszállót próbálod ki legközelebb?

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%