Budapest és környéke

10 kalandos program Budapest közelében – Kirándulóhelyek tömegközlekedéssel

2 perces olvasási idő

Számos kirándulóhely található Budapest környékén, amely örök életre szóló élményekkel vár, a te dolgod csak annyi, hogy eldöntsd, hova utaznál szívesen. A következő 10 program és kirándulóhely tömegközlekedéssel is remekül megközelíthető, és Budapest közelében fekszenek. Indulhat a túra? 

5 program és kirándulóhely Budapest környékén

A következő 5 kirándulóhely garantáltan levesz a lábadról, ha szereted a friss levegőt, az erdei környezetet, és a mesés panorámát. Könnyen megközelíthető kirándulóhelyek, így nem kell utazással töltened a napot, mégis izgalmas kalandok várnak rád Budapest környékén! 

Kós Károly-kilátó – Repülj rá Zebegény panorámájára! 

A zebegényi kilátó a könnyen megközelíthető kirándulóhelyek koronázatlan királya. A vörösfenyőből épült emelvény tetejéről elképesztő kilátás tárul a szemünk elé, láthatjuk a Pilis és a Visegrádi-hegység vonulatait, a Dunát, és Zebegény bájos háztetőit. 

Foglalj szállást Zebegényben! >>

A kilátóhoz vezető út gyermekbarát és kutyabarát, ezért családi kiránduláshoz is remek választás. 

Megközelítés: Zebegény vonattal, és hajóval is megközelíthető, a kilátó a település központjától mindössze néhány perces sétára fekszik. 

Programok Zebegényben >>

10 kalandos program Budapest közelében – Kirándulóhelyek tömegközlekedéssel
Kós Károly-kilátó, Zebegény

Rám-szakadék – Vadregényes szurdokvölgy Dömös közelében

A Rám-szakadék népszerűsége töretlen, évente több ezer turista keresi fel a vadregényes szurdokvölgyet, hogy a 3-4 óra alatt bejárható túraösvényt végigjárva felfedezze magának a vízeséseket és a környék természeti kincseit. 

Szállást keresel Dömösön? >>

Ezt is olvasd el: 10 káprázatos szépségű vízesés Magyarországon

A túra egyirányú, utunkat létrák és korlátok segítik, ám a 112 méteres szintkülönbség leküzdése így is megerőltető azok számára, akik nem szoktak hozzá a nehezebb túrákhoz. 

Megközelítés: Dömösről, ahova távolsági busszal, hajóval, vagy autóval is érkezhetünk.

További programok a közelben >>

10 kalandos program Budapest közelében – Kirándulóhelyek tömegközlekedéssel
Rám-szakadék

Bámulatos kilátással csalogat a Dobogókői Kilátó 

A Dobogókői Kilátó 700 méter magasan, 180 fokos panorámával vár, ráadásul igazán hangulatos családi kirándulóhely. Tiszta időben a Cserhát és a Mátra is látszik, de a Vadálló-kövek, a Rám-hegy, és az Árpád-vár is lenyűgöző látványt nyújt. Innen indul a Thirring-körút, a Rezső- és a Zsivány-körút is.

Megközelítés: Távolsági busszal Pomázról (Batthyány tér – Pomáz út HÉV járattal)

A legjobb szállások a környéken >>

10 kalandos program Budapest közelében – Kirándulóhelyek tömegközlekedéssel
Dobogókő

Tárt karokkal vár a Gödöllői Erdészeti Arborétum

Az Arborétum friss levegővel, nyugalommal, és különleges növényekkel várja azokat, akik számára a kirándulóhelyek tömegközlekedéssel igazán érdekesek. Az arborétum a természetben megtalálható fafajok és a nemesített erdészeti fajták génbankjaként is működik. A félnapos programot érdemes kiegészíteni a Gödöllői Királyi Kastély felkeresésével. 

Megközelítés: A Keleti pályaudvartól az S80-as járattal a Gödöllő-Állami telepek megállóig kell utazni, innen gyalog 700 m az arborétum.

Foglalj szállást a közelben! >>

10 kalandos program Budapest közelében – Kirándulóhelyek tömegközlekedéssel
Gödöllői Arborétum

Járd be az Apátkúti-völgy csodáit Visegrádon! 

A visegrádi Apátkúti-völgyben található az Ördögmalom-vízesés, a Telgárthy-rét, a Kaán-forrás, és a Bertényi Miklós Füvészkert. A völgy remek kirándulóhely Budapest közelében, a családok, baráti társaságok a kirándulást sütögetéssel, bográcsozással és sportolással is kiegészíthetik. A rét mellett fajátékok várják a gyerekeket.

Megközelítés: A visegrádi hajóállomástól induló Hop on – hop off buszjárattal érdemes a rétet megközelíteni. 

Visegrádon szállnál meg? >>

10 kalandos program Budapest közelében – Kirándulóhelyek tömegközlekedéssel
Apátkúti-völgy

Kihagyhatatlan kirándulóhelyek Budapesten 

Eddig azt hitted, hogy Budapesten leginkább városnézéssel, és rendhagyó programokkal töltheted el a szabadidődet? Számos vadregényes hely vár arra, hogy felfedezd magadnak. A következő könnyen megközelíthető kirándulóhelyek tömegközlekedéssel is kiválóan elérhetőek. 

Ezer kalanddal vár a Normafa! 

A Normafa hihetetlenül népszerű kirándulóhely Budapesten, 500 méteres magasságból gyönyörködhetünk a főváros panorámájában. Normafa és környéke igazi sportközpont, futáshoz, síeléshez, és szabadtéri kondizáshoz kiváló helyszín, emellett a gyerekekkel is érdemes felkeresni, családi kikapcsolódáshoz is remek választás. 

Megközelítés: A Széll Kálmán térről 21-es busszal közelíthető meg. 

További programok Budapesten >>

10 kalandos program Budapest közelében – Kirándulóhelyek tömegközlekedéssel
Normafa

Élvezd a budapesti panorámát az Árpád-kilátóból!

Budapest II. kerületében fekszik az Árpád-kilátó, ahonnan a Dunára, a Gellért-hegyre, és a Parlamentre is mesés kilátás nyílik. A programra érdemes több órát szánni, a környéken piknikezésre is van lehetőség. 

Megközelítés: A Kolosy térről a 65-ös járattal a Szépvölgyi dűlőig kell buszozni, innen gyalogosan 900 méter a kilátó. 

Árpád-kilátó

Különleges kalandokat tartogat számodra a Rókahegyi kőfejtő 

Pest megye és Budapest északi határában közelíthető meg a Rókahegyi kőfejtő bejárata, innen kalandos útvonal vár bennünket, melyet kisebb barlangok, teraszos részek tarkítanak. A kilátás páratlan, több kilátópontról gyönyörködhetünk benne. Utunk során rovarok, madarak és számos növény vár bennünket.  

Megközelítés: Csillaghegyig a Szentendrei/Békásmegyeri HÉV-vel utazhatunk, a HÉV-től az Ürömi úton felfelé kell haladni.

Rókahegyi kőfejtő

Vedd be a 450 méter magasan álló Kaán Károly-kilátót!

A Kaán Károly-kilátó a Nagy-Hárs-hegy csúcsán áll, közvetlenül a csúcs alatt nyílik a 360 méter hosszú Bátori-barlang. Kedvező látási viszonyok mellett 35 különböző hegycsúcsot figyelhetünk meg innen, a János-hegy és a Hármashatár-hegy vidéke lenyűgöző látványt nyújt.

Megközelítés: A Gyermekvasút Szépjuhászné állomásától 1 kilométerre található a kilátó. 

Kaán Károly-kilátó

Soha véget nem érő élmények a Margitsziget szívében

A Margitsziget remek kirándulóhely kisgyermekekkel, kutyákkal, ráadásul a látnivalók mellett sportprogramok is izgalmasabbá tehetik a sétát a szigeten. Érdemes felkeresni a Zenélő Szökőkutat, a Japánkertet, a Víztornyot, a Kisállatkertet, illetve a ferences kolostorrom és a domonkos rendi kolostorrom maradványait is. 

Megközelítés: A Margit híd felől 4/6-os villamossal, az Árpád híd irányából 26-os busszal. 

Szállást keresel Budapesten? >>

Margitsziget

Elég ötletet gyűjtöttél a kiránduláshoz? Ezek a könnyen megközelíthető kirándulóhelyek télen-nyáron mesés természeti kincseket és pazar kilátást tartogatnak számodra, csak arra ügyelj, hogy kedvező útviszonyok mellett indulj útnak! 

Többnapos kirándulást szerveznél? Foglalj szállást még ma, és járd be a környék legszebb helyeit! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
96%
Imádom
Imádom
4%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%