Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakációTavaszi zsongás

10 ország, amit idén érdemes felkeresni a Lonely Planet szerint

1 perces olvasási idő
Mauritius

A Lonely Planet utazási magazin minden évben összeállít egy-egy listát azokról az országokról, városokról, helyekről, amelyeket -az újságíróik szerint- érdemes felkeresni. A 2018-ban ajánlott városokról már írtunk korábban, most pedig itt a lista a TOP10 trendi országról. Lehet válogatni!

1.Chile

Torres del Paine and Lago Pehoe, Patagónia, Chile

Az Andok hegyvonulatai és a Csendes-óceán között, észak-déli irányban hosszan húzódik Chile, amely 2018-ban ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját. A dél-amerikai országban nincs hiány természeti látnivalókban, hiszen az Atacama-sivatag, Patagónia és a vízparti területek is bőven kínálnak élményeket.

2. Dél-Korea

Gyeongbokgung palota, Dél-Korea

Dél-Korea az ázsiai modernitás játszótere. Futurisztikus fővárosa, Szöul hihetetlen gazdasági változásokon megy keresztül, talán ennek is köszönhető, hogy az ország turizmusa a 2000-es évek eleje óta rohamosan fejlődik. A legkedveltebb régió a Szöuli Fővárosi Terület, Csedzsu szigete, a koreai demilitarizált övezet, a királyi paloták, a buddhista templomok és az erődök, de akit a gasztronómia vagy az öltözködés érdekel, itt garantálja megtalálja a számításait.

3. Portugália

Lisszabon, Portugália

Portugália sokáig a szomszédos Spanyolország árnyékában bújt meg, napjainkban pedig a művészetek, a kultúra és a gasztronómia dinamikus központjaként került a reflektorfénybe (2017-ben hét új étterem kapott Michelin-csillagot). És hogy mi Portugália titka? A természeti szépségek (az országhoz tartozó Madeira és az Azori-szigetek külön fejezetet érdemelne e téren) és a megfizethetőség mindenképpen, hiszen az egyik legjobb ár-érték arányú ország Európában. Nem meglepő, hogy mindenki erről a kis tengerész nemzetről beszél.

4. Dzsibuti

Assal-tó, Dzsibuti

A Vörös-tenger partján fekvő kelet-afrikai ország különleges fekvésének köszönheti természeti értékeit. Mars-szerű sivatagok, füstölgő fumarolák, vulkánok találhatók az országban, de érdemes megnézni az Assal-tavat is, amelynek még a Holt-tengernél is magasabb a sótartalma. A környező korallszigetek a könnyűbúvárok paradicsomaként ismertek, emiatt is nevezhetjük Dzsibutit 2018. egyik legnagyobb felfedezettjének (turizmus szempontból persze).

5. Új-Zéland

Piha Beach, Auckland, Új-Zéland

Elsősorban a természet- és kalandkedvelőknek ajánlott Új-Zéland felfedezése, hiszen a szigetországban jól kiépített túraútvonalak és nemzeti parkok várják a kalandorokat. Utóbbiak közül a Te Wahipounamu Nemzeti Parkok és a Tongariro Nemzeti Park a Tongariro vulkán körül is felkerült az UNESCO Világörökségi listára, amellett Új-Zéland szub-antarktikus szigetei, a Snares-sziget, Bounty-szigetek, Antipode-szigetek, Auckland-szigetek és Campbell-sziget is élvezi a különleges védelmet.

6. Málta

Málta fővárosa, Valletta

Ókori templomok, 17. századi erődítmények, szinte egész évben kellemes tengervíz, hangulatos strandok és évente több mint 300 napsütéses nap vár mindenkit Máltán, a Földközi-tenger aprócska szigetén. A szigetország fővárosa, Valletta 2018-ban az Európa Kulturális Fővárosa tulajdonosa, ennek apropóján barokk, pop és nemzetközi filmfesztiválok, valamint a kortárs művészeti biennálé színesíti a kulturális programot.

7. Grúzia

Gergeti Trinity templom (Tsminda Sameba), Grúzia

Éppen 100 éve, hogy Grúziát az orosz forradalom nyomán önálló államnak nyilvánították. De ez csak az egyik oka, amiért érdemes idén felkeresni a kaukázusi országot. Grúziát ugyanis még nem érte el a tömegturizmus, ezért elérhető áron utazhatunk oda és csodálhatjuk meg a több mint 1000 éves templomokat, természeti látnivalókat és megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb grúz fogásokat.

8. Mauritius

Mauritius

Az Indiai-óceán csillagának is nevezik Mauritiust, ahol képeslapra illő tengerpartok, türkizkék víz és smaragdzöld hegyek fogadják a vendégeket. Idén ráadásul új repülőjáratokkal bővült a repertoár, hiszen az Air Mauritius és a KLM járataival már Amszterdamból is elérhető a szigetország. A múltbeli dicsőségek 2018-ban nagy szerepet kapnak Mauritiuson, hiszen a sziget idén az 50 éves függetlenségét ünnepli.

9. Kína

Kínai Nagy Fal

A világ legnépesebb országa nem csupán hatalmas, hanem gyönyörű, rejtélyes és kalandokkal teli ország is. Lehetetlen felsorolni minden látnivalót, ami Kínában a turistákat várja, csak néhány a legnépszerűbbek közül: Peking császári palotája, a Tiltott Város, Sanghaj Torony, Guilin cseppkőbarlangjai, a Tianmen Nemzeti Park. Kínát látni kell!

10. Dél-Afrikai Köztársaság

Szafari a Kruger Nemzeti Parkban, Dél-Afrikai Köztársaság

Strandok és hegyek, vadon élő állatok és finom borok, valamint a nyüzsgő és kozmopolita főváros, Cape Town miatt lett a Dél-Afrikai köztársaság a világ egyik legvonzóbb országa. Idén az ország számos programot szervez a legendás vezető, Nelson Mandela tiszteletére. ha tervezitek az utazást, érdemes 2018-ra időzíteni!


Fotók: shutterstock

Forrás: lonelyplanet.com


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%