Testi-lelki megújulás a hévízi Hotel Európa fit****superior-ban

PirosKalaposLány 2018-04-13
piros-kalapos-lany

Tudtátok, hogy hazánk egyik legnagyobb természeti csodája Zala megyében található?  Hévíz a világon egyedülálló, természetes tőzegmedrű gyógytóval rendelkezik, amelynek különleges hatása miatt a világ minden tájáról érkeznek ide a gyógyulni vágyók. A tó közvetlen szomszédságában fekszik a Hotel Európa fit****superior , amely különleges szolgáltatásaival egész évben biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást és testi-lelki megújulást minden vendége számára.

Hotel Európa fit****superior (fotó: Bakonyi Bence)

Hotel Európa fit****superior Hévíz

Az ‘Év szállodája’ díjjal büszkélkedő HOTEL EURÓPA fit****superior Hévíz szívében, csupán néhány percnyi sétára fekszik Európa legnagyobb meleg vizű gyógytavától. A szállodában minden korosztály jól érezheti magát: a legkisebbektől a nagyszülőkig itt mindenki megtalálja a számítását, legyen szó pihenésről, kikapcsolódásról vagy akár gyógyulásról.

Kincs a mélyben: miben rejlik a hévízi tó titka?

A hévízi gyógyvíz kalciumban, magnéziumban és kénvegyületekben gazdag, a benne található iszapban a szervetlen anyagok közül a kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium és titán szulfát, hidrogén-karbonát, klorid és jódod vegyületei nagy számban vannak jelen.

Érdekesség, hogy a hévízi gyógyiszap rádiumos hatása a fájdalomcsillapító sugárzásával a szervezet mélyére hatva elősegíti és növeli az anyagcserét, élénkíti a mirigyműködését, megnyugtatja az idegrendszert és a sejtműködést a gyógyulás irányába befolyásolja. Igazi kincs ez azok számára, akik szeretnék testüket-lelküket gyógyítani!

Gyógyulás az Európafit-ben

Gyógyulni nem csak a vízben, hanem a speciális kúrák során is lehet, például a hévízi Hotel Európa fit****superior minősített gyógyszállodában, ahol a megfelelő szaktudású orvosi háttér mellett a megfelelő eszközpark is segíti a betegek gyógyulását.

További részletek a hotelről ⇒

Ízületi gyulladással járó betegségek esetén:

A hotelben a fizioterápiás szakemberek, orvosok, gyógytornászok, dietetikus, masszőrök az ízületi betegségekben szenvedők részére igyekeznek a legtöbb segítséget megadni ahhoz, hogy felépülésük és gyógyulásuk előremutató legyen. Ennek érdekében a páciens egyéni állapotának megfelelő kezelési tervet állítanak össze.

Az alábbi kezeléseket vehetik igénybe az ide látogató vendégek:

 • szakorvosi vizsgálat, konzultáció
 • fizioterápiás kezelések: elektroterápia, UH, hydro-, és balneoterápia, antiflogisztikus pakolás, kénpakolás, krioterápia (azaz hideg általi gyógyulás)
 • mozgásterápia: gyógytorna, valamint a páciens egyéni stádiumának megfelelő rekreációs mozgásterápia az „ízületvédelem” szabályainak figyelembevételével, pl: Nordic- Walking, Keleti mozgásterápiák (Tai-Chi, Chi-kung), vízi torna, amely a gyógyvíz kedvező hatásai mellett a tehermentesítő, ízület- és szalagkímélő tulajdonsága miatt is rendkívül áldásos és ajánlott
 • tanácsok a hétköznapi életvitelhez
 • egészséges táplálkozás (helyes étrend összeállítása dietetikus segítségével)
Gerincbetegségek esetén:

Sajnos egyre többen szenvednek nyak, hát, derék vagy gerincbetegségekben, amelyek oka lehet a mozgásszegény életmód és a civilizációs ártalmak is.

Hévízen van lehetőség arra, hogy segítsenek a megelőzésben, vagy ha már kialakultak a problémák, csökkenteni, megszüntetni tudják a panaszokat. A medical-wellness minősítésű Hotel Európa fit****superior egészségügyi csapata személyre szóló életmódbeli praktikákat, prevenciós és gyógyító eljárásokat is bemutatnak, hogy az egészség megőrzése vagy javítása a hotelben eltöltött idő után is sikeres legyen az otthoni környezetben.

Hagyományos és modern elemeket tartalmazó szolgáltatások:

 • szakorvosi vizsgálat, konzultáció
 • Hévízi Tradicionális Kúra elemei (gyógyvíz, iszappakolás, súlyfürdő)
 • fizioterápiás kezelések (elektro-, balneo-, mágnes-, hydroterápia, ultrahang)
 • masszázs: gyógymasszázs, reflexzóna talpmasszázs, és alternatív (Kínai meridián, Thai, Yumeiho, Ayurveda)
 • gyógytorna
 • Kinesio Tape
 • Denevérpad – magyar fejlesztésű gyógyászati segédeszköz, amely széles körben, rendkívül hatékony módon teszi lehetővé degeneratív gerincelváltozások kezelését, gyógyítását
 • helyes táplálkozás (dietetikus konzultáció, remek konyha, kiváló gasztronómia)

Gerincbarát és ízületkímélő rekreációs mozgásprogramok széles választéka szerepel a kínálatban a legkisebbektől a legidősebbekig:

 • Preventív gerinctréning, Fit-Ball tréning, Pilates, Stretching, Funkcionális tréningek, „smovey” tréning, női intim torna
 • Keleti mozgásprogramok: Dinamikus Hatha jóga, Tai-chi, Chi-kung, 5 Tibeti jóga
 • Outdoor programok: Nordic Walking, „smovey” Walking
 • Vízi programok: vízi torna, Aqua-Aerobic
 • Lazítási technikák (Jacobson-féle relaxáció, interaktív relaxáció)
 • játékos gyerektorna
 • fitness terem (Life Fitness cardio és erősítő gépek, Concept2 evezőgép)
 • „Porci Berci barátokat keres” gerinciskola kisiskolásoknak

Családok részére

A szálloda egész évben a családok kedvében jár! A gyerekeket 10 hetes vakációs program és profi animátorcsapat várja a szünidőben, így a szülőknek is igazi pihenés lehet a nyaralás!

Népi mesterségek hete, főzés iskolája, egyenruhás hivatások hete, medical wellness hét, egészségmegőrző hét Porci Berci kalandjaival és sok minden más érdekességgel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt! Kényelmes kétlégterű családi szobák kihúzható kanapéval és pelenkázóval, valamint gyermekked­vezmények biztosítják az izgalmas, kalandos iskolai szüneteket!

Ha Te is szeretnéd kipróbálni a Hotel Európa Fit gyógy- és wellness-szolgáltatásait, a szallas.hu oldalán most 20 % kedvezményt kapsz a szobaárakból!

Részletek és foglalás ⇒