Tavaszi zsongásCsaládi kiruccanásVidéki vendégség

Kulturális programok a költészet napjára

1 perces olvasási idő

A magyar költészet napját 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján. Ha ti is a kultúra szerelmesei vagytok, de még nem tudjátok, hol töltsétek ezt a napot, olvassatok tovább, mert megmutatjuk nektek a legjobb programokat.

József Attila Emlékház – Balatonszárszó

Mivel a költészet napja elsősorban József Attilához köthető, érdemes ellátogatni Balatonszárszóra, a József Attila Emlékházba. A gyűjtemény abban a villában kapott helyet, ahol a költő utolsó napjait töltötte. Ezeket az időket idézik a kiállított dokumentumok, tárgyak és máshol még nem publikált fotók.

Még több információ és a József Attila Emlékház kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb balatonszárszói szállások ide kattintva>>

Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum – Badacsony

Kisfaludy Sándor meghatározó alakja volt a magyar irodalomnak. A Szegedy Róza Házban megismerhetitek életét, munkásságát és verseit. Kisfaludy mellett Tatay Sándor és Békássy Ferenc költészetét is felfedezheti a látogató. Itt megízlelhetitek a badacsonyi kulturális életet egy pohár bor társaságában.

Még több információ és a Szegedy Róza Ház kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb badacsonyi szállások ide kattintva>>

Magyar Nemzeti Múzeum Babits Mihály Emlékháza – Esztergom

Babits Mihály előhegyi nyarainak felidézése nyomán ismerhetjük meg a költőt a Magyar Nemzeti Múzeum Emlékházában. Itt készült a Nyugat, valamint számos vers és fordítás. Az esztergomi vakációk alkalmával számos vendég fordult meg itt, akik a falra írták a nevüket. Kosztolányi, Radnóti és Karinthy kézírására bukkanni lenyűgöző – csak úgy, mint a gyönyörű dunai panoráma.

Még több információ és a Babits Mihály Emlékház kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb esztergomi szállások ide kattintva>>

Petőfi Sándor Emlékház – Kiskunfélegyháza

Petőfi Sándor, az egyik legismertebb magyar költő egykori otthonának helyén áll ma a Petőfi Sándor Emlékház. A gyermekévek helyszíne jelenleg kiállításoknak ad helyet, illetve bemutatja a költő korának emlékeit. Külön érdekesség, hogy itt többet tudhattok meg a kiskunfélegyházi Petőfi-kutatók eredményeiről, munkáiról.

Még több információ és a Petőfi Sándor Emlékház kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb kiskunfélegyházi szállások ide kattintva>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%