Külföldi kalandok

1001 élmény, ami miatt érdemes a Comói-tó partján tölteni a nyarat

2 perces olvasási idő

Olasz ízekre, bámulatos panorámára, hajózásra és túrázásra vágysz? Elutaznál egy hosszú hétvégére, és a tökéletes úti célt keresed? Az apró vízparti települések, a színes házak, a vízi élmények és George Clooney egyértelműen arra biztatnak, hogy ismerd meg közelebbről a Comói-tó partját!

Varenna

A vízparti sétányok és az ezernyi látnivaló már önmagában is elegendő élményt ígér az olasz tó partján, amely a Garda-tó és a Lago Maggiore után az ország harmadik legnagyobb tava. Ha családi kikapcsolódáshoz vagy baráti kiruccanáshoz olyan célpontot keresel, ahol minden évszakban minden korosztály jól érzi majd magát, a Comói-tó az egyik legjobb választás! 

Meseszép fekvésű települések a Comói-tó körül – Gyűjts élményt!  

Az „Y” formájú tó körül olyan csodás településeket fedezhetsz fel, mint Varenna, Bellano, Bellagio, vagy Como városa, amelyről a tó a nevét kapta. A kötelező látnivalókat most nem sorolnánk fel, hiszen bárhol olvashatsz róluk. Mi azt tanácsoljuk, hogy szánj időt mellettük a „szabad programokra” is, hogy minden porcikáddal átélhesd a Comói-tó partján fekvő bájos helyek hangulatát! 

Varenna

A kikötő, a Szerelmesek sétánya, és a sziklafal tövében üldögélő színes házak és a macskaköves utcák nem csak a kirándulókat, de a nászutas párokat is várják! A szemed elé táruló panorámát imádni fogod a Castello di Vezio tornyából, a 12. századi várból remek fotókat készíthetsz a tóról és a környező hegyekről! 

Varenna

Como

Ha a városban jársz, keresd fel a hatalmas gótikus katedrálist, amelyet közel 400 évig építettek. Csodáld meg az óváros középkori épületeit, látogasd meg a helyi múzeumokat, végül horgonyozz le a kikötőben, ahonnan megtapasztalhatod a hajózás élményét! 

1001 élmény, ami miatt érdemes a Comói-tó partján tölteni a nyarat!

Bellagio

A csodás fekvésű kisvárosban, melyet a „Tó Gyöngye” néven is emlegetnek, érdemes felfedezni a vízparti sétányokat, a helyi éttermeket és kávézókat, no meg persze a macskaköves kis utcákat is. A városba célszerű hajóval érkezni, a hatalmas villákat pedig gyalogosan is megkeresheted egy kirándulós nap során. Ne hagyd ki! 

1001 élmény, ami miatt érdemes a Comói-tó partján tölteni a nyarat!
Bellagio

Lecco

A környéken túrázhatsz a hegyekben, vagy feltérképezheted az óvárost. Ha kedveled a piacokat, itt muszáj lesz végigjárnod a piacteret, de a vízparti sétányok és a helyi ízek miatt is visszavágysz majd a festői szépségű településre. A Piani d’Erna felvonónak köszönhetően pedig a levegőből is megcsodálhatod a tavat! 

Lecco

Nesso

A településre a Cascata e Orrido vízesés miatt mindenképpen érdemes ellátogatni! 

Bellano

Ez a település szintén bakancslistás hely lesz számodra, ha kedveled a vízeséseket és szurdokokat. Az Orrido di Bellano szurdok és vízesés felkeresése örök élmény lesz, ezt garantáljuk! 

1001 élmény, ami miatt érdemes a Comói-tó partján tölteni a nyarat!
Bellano

+1 tipp! A 2×12 fő/kabinos Pigrába induló meredek felvonó 5 perc alatt emelkedik 650 métert, és olyan elképesztő panorámával ajándékoz meg, hogy nem győzöl majd gyönyörködni a Comói-tó környékén fekvő településekben, és a víz tükrében! 

Felvonó a Comói-tó partján

Sportolj a Comói-tó környékén – Válaszd a friss levegőt! 

Ha a városnézés mellett a sportprogramok is érdekelnek, jó hírünk van számodra! A Comói-tó több mint 400 méter mély, ezzel Európa legmélyebb tava, és természetesen számtalan vízi sport bázisa. Kajakozásra, csónakázásra és hajózásra is van lehetőség, de a vitorlás- és jet-ski rajongók számára is klassz élményeket tartogat a tó. Bár a víz igen hideg, kipróbálhatod az úszást is.   

Tipp! Colicóban tesztelheted a windsurfinget vagy a kite-surfinget, más néven sárkányszörföt is! 

Más sportokra is nyitott vagy? A vízi sportok mellett a síelés, hegyi kerékpározás és túrázás is nagyon népszerű a környéken, ehhez felszerelést vásárolhatsz, vagy bérelhetsz is.

1001 élmény, ami miatt érdemes a Comói-tó partján tölteni a nyarat!
Vízisportok a Comói-tónál

Sztárok és filmek a Comói-tó partján! 

Természetesen a Comói-tó a hírességek számára is vonzó úti cél, George Clooney, Brad Pitt és Julia Roberts például első látásra beleszeretett a környékbe. George Clooney Laglio városában egy 18. századi villát is vásárolt magának, amely körül csak úgy hemzsegnek a lesifotósok. Ennek köszönhetően a tó gyakran szerepel bulvárlapokban is. 

A klónok támadása, az Ocean’s Twelve és a Casino Royale egyes jeleneteit is a tónál vették fel, így azok a turisták is örömmel látogatnak a tópartra, akik a forgatási helyszíneket szeretnék felkeresni. 

Az „A-listás” sztárok mellett olyan ismert embereket ihletett meg a tó, mint Gioacchino Rossini, és Giuseppe Verdi olasz zeneszerzők, és Flaubert, francia író.

Laglio

Így közlekedj a Comói-tó környékén! 

Ha beleszerettél a Comói-tóba, utazz repülővel (akár fapados járattal) Milánóba, vagy Bergamoba, az út nagyjából 1,5 óra. Innen tömegközlekedéssel vagy akár bérelt autóval is eljuthatsz a tóhoz, körülbelül 60 perc alatt. Ha úgy döntesz, hogy Magyarországról autózol a tóhoz, 10 órás autóúttal számolj. 

A tó környékén busszal, és vonattal is utazhatsz, de a hajózást is muszáj kipróbálnod, ha ide kirándulsz. 

Vonattal a keleti parti települések között tudsz utazni, busszal pedig bármerre, mivel szerencsére a buszhálózat az egész tó körbejárását lehetővé teszi. Ha kipróbálnád a felvonókat, a Lecco – Piani d’Erna felvonó; a Pigra – Argegno felvonó; és a Como-Brunate sikló kerüljön fel a listádra!

Bellagio

Irány a Comói-tó partja! – Kiknek ajánljuk?

  • Akik kedvelik a vízparti sétányokat
  • A vízi sportok szerelmeseinek
  • Akik odavannak a csodás panorámáért
  • Akik felfedeznék a bájos olasz településeket
  • Az olasz ízek kedvelőinek
  • Akik szívesen találkoznának George Clooney-val! 

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%