BalcsiCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

13 fantasztikus hely, ahol levesz a lábadról a balatoni panoráma

2 perces olvasási idő

A balatoni panoráma olyan látvány, amit soha nem felejtesz el, ha egyszer láttad. Szinte függőséget okoz, ezért is készül róla több ezer fotó naponta. Biztosak vagyunk benne, hogy ha jártál mostanában a Balaton közelében, a te telefonodban is lapul néhány hasonló kép. Összegyűjtöttünk 13 fantasztikus helyet, ahol garantáltan levesz a lábadról a balatoni panoráma. Készen állsz arra, hogy felfedezd őket? 

13 fantasztikus hely, ahol levesz a lábadról a balatoni panoráma
Tópart Hotel

13 fantasztikus hely, ahol levesz a lábadról a balatoni panoráma

1. Szőlőhegy Bisztró – Badacsonyi panoráma kulináris élményekkel

Mi sem izgalmasabb annál, ha egy bisztró ötvözi egymással a régi badacsonyi vendéglátás legszebb hagyományait és a mai gasztronómiai trendeket? Klasszikus ízekkel, badacsonyi panorámával vár a Szőlőhegy Bisztró, ahol a borvidék zamatos borai mellé friss, és helyi alapanyagokból készült fogásokat választhatsz.

2. Echo Restaurant & Café – Elképesztő körpanoráma vár Tihanyban

Minőségi szolgáltatás, mesés gasztronómiai kaland és barátságos kiszolgálás. Ez lehetne az Echo Étterem és Kávézó jelmondata, az étterem konyhája magyaros és nemzetközi ízekkel vár a tihanyi Visszahang domb tetején. Akkor sem fogsz csalódni, ha a kilátás mellett a desszertek vonzanak a kávézóba, ugyanis a szezonális gyümölcsökből készített desszertkínálat minden héten más különlegességet tartogat számodra. 

13 fantasztikus hely, ahol levesz a lábadról a balatoni panoráma
Echo Étterem és Kávézó

3. Siófoki Víztorony és Kávézó – Fedezd fel Siófok ikonikus kilátóját 

A Siófok központjában álló Víztorony és Kávézó nem csak arról híres, hogy 45 méter magasból tekint le a városra és a Balatonra. Az épületben található kávézóhoz panorámalift visz fel, innen pedig csigalépcsőkön juthatsz fel a Samsung élményközpontba, amely interaktív asztalokkal és körpanorámával vár. 

13 fantasztikus hely, ahol levesz a lábadról a balatoni panoráma
Víztorony és Kávézó

4. Port Étterem – Házi szörpök, tóparti lazulás, Balatonmáriafürdő 

A Balatonmáriafürdőn található Port étterem helyi ízekkel, balatoni panorámával és házi szörpökkel teszi különlegessé az itt tartózkodást. Ne hagyd ki az éttermet, ha szívesen lakomáznál a tóparthoz közel, a kikötő szomszédságában, ahol ráadásul a szédületes fogások mellé helyi borokat is kínálnak. 

13 fantasztikus hely, ahol levesz a lábadról a balatoni panoráma
Port étterem

5. Gömbkilátó – Könnyű sétával elérhető kilátó Balatonbogláron

Balatonboglár közepén, a Várdomb legmagasabb pontján található a megjelenésében is igen különleges balatoni kilátó, a Gömbkilátó. Az építmény elképesztően szép körpanorámával várja azokat, akiket a kilátás mellett a piknikezés, a bobozás és a közeli kalandpálya meghódítása csalogat Balatonboglárra. A kilátót éjjel az északi partról is megcsodálhatod a díszkivilágításnak köszönhetően. 

13 fantasztikus hely, ahol levesz a lábadról a balatoni panoráma
Gömbkilátó

6. Csere-hegyi kilátó – 298 méterről tekint le a Balatonra Alsóörs kilátója

A Csere-hegyi kilátó felkeresését bármely korosztály számára ajánljuk, hiszen gyalogosan a turistajelzéseket követve, illetve autóval is könnyen elérhető. A Balatonalmádi és Alsóörs között található építmény permi vörös kőből épült, tetejéről a Balaton-felvidékre, a Balatonra és a Bakonyra is ráláthatsz. 

Csere-hegyi kilátó

7. Kisfaludy Kilátó – Badacsony kultikus kilátója 

Bár a Kisfaludy-kilátó nem tekint vissza több évtizedes múltra, hiszen csak 2012 júniusa óta látogatható, mégis a Balaton egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A Badacsony-hegy legmagasabb pontjára épült 18 méter magas építmény igen magasról, 437 méterről tekint le Badacsonytomajra, a környező településekre, hegyekre, és természetesen a Balatonra. 

Még több program Badacsony környékén >>

A fenyő és acél szerkezetű kilátóhoz 3 útvonal vezet, a torony lábánál pihenőhely és tűzrakóhely várja a kirándulókat.  

Kisfaludy-kilátó

8. Óriáskerék – Keszthelyi panoráma 50 méter magasból

Az 50 méter magas óriáskerék júniustól szeptember végéig vár a keszthelyi Balaton-parton. A hazai fejlesztésű, 15 emelet magas építmény kabinjaiból megcsodálhatod a balatoni panorámát, és Keszthely városát. 

Óriáskerék

9. Pisky sétány – Romantikus séta vár Tihany legszebb sétányán

A Pisky sétány Tihany központjában halad az apátság épületétől egészen a Visszhang dombig. A sétány minden pontjáról különlegesen szép panoráma tárul a szemed elé, az apátságnál található félkör alakú kilátópontról pedig a fizetős távcsöveken keresztül közelebbről is megtekintheted a Balatonon ringatózó vitorlásokat, a sétahajókat, és a déli partot is. 

Pisky sétány

Szállástipp! Ezekről a szálláshelyekről gyönyörű a balatoni panoráma!  

10. Hotel Yacht Wellness & Business – Siófoki panoráma, hangulatos vitorlázás 

A siófoki vitorláskikötőben található bababarát Hotel Yacht Wellness a vízparton fekszik, és olyan balatoni panorámát ígér, amivel nem sok szálloda dicsekedhet. A szálláshely légkondicionált szobákkal, á la carte étteremmel, és panorámás wellness részleggel vár az év minden napján! A kutyákat és macskákat is szeretettel látják! 

Hotel Yacht Wellness

11. Tópart Hotel Balatonvilágos – Vízparti szálloda 50 méterre a strandtól

Balatonvilágos üdülő részén, közvetlenül a vízparton fekszik a Tópart Hotel, amelynek egyes szobáiból a Balatonra nyílik kilátás. A szállodánál ingyenes a wifi, a parkolás és a légkondi, ráadásul étteremmel, bárral és kávézóval várják a családokat, és a romantikázásra vágyó párokat. 

Tópart Hotel

12. The Beach House Villa Zánka – Hangulatos szálláshely saját partszakasszal

A vízparton álló The Beach House Villához vendégház, stég és saját partszakasz tartozik, a szobák légkondicionáltak, a nappaliból pedig egy hangulatos terasz nyílik. A horgászok ennél jobb szálláshelyet nem is találhatnának, de a fürdés is elképesztően kényelmes és komfortos a saját partszakaszon. A közelben található ráadásul a káptalantóti termelői piac is.

Balaton, nyár, napsütés! – Elképesztő balatoni szállodák saját stranddal
The Beach House Villa

13. Szigligeti vár – Csodás kilátással vár az északi parton a Balaton vára

A 750 éves Szigligeti vár hihetetlen népszerűségnek örvend a turisták körében, évről évre több ezer kiránduló látogat ide esős és napos hónapokban is. A vár déli részéről a Balaton-partra, az északi részéről pedig a hegyekre nyílik mesés kilátás. Emellett érdemes megnézned a fegyverkiállítást, a kézműves udvart és a várgalériát is. 

Szigligeti vár

Ihletet kaptál az utazáshoz? Nem csodáljuk! A legszebb balatoni panoráma kedvéért foglalj szállást kínálatunkból, és csapj le a legjobb lehetőségre! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
79%
Imádom
Imádom
11%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
11%