Vízparti szállásokHegyek-völgyekRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Ébredjetek patakcsobogásra! 13 imádnivaló patakparti szállás

2 perces olvasási idő

Képzeljétek magatok elé, ahogy kiültök a reggeli kávéval a teraszra, a madarak koncertet adnak, az aláfestő zenét pedig a kert végében csobogó patak szolgáltatja. Idilli, ugye? Könnyedén részesei lehettek az élménynek, csak választanotok kell egyet a szuper patakparti szállások közül. Mutatunk meghitt patakparti vendégházakat és apartmanokat, ahol elfelejthetitek a városi stresszt és a víz mellett, falusi-erdei környezetben töltődhettek!

13+1 kihagyhatatlan patakparti apartman és vendégház

A megtestesült nyugalom: Huta-patak Vendégház Vágáshuta

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis vendégház a Zemplén szívében, ahová nem ért el a város zaja… Ez a hely olyan, mintha a mesék lapjairól lépett volna le. Nektek való, ha vízparti szállást kerestek a természetben, tágas udvarral, kinti sütögető hellyel, és hangulatos tornáccal. Mindössze 2 apartman van, így tutira zavartalan lesz a pihenésetek. A csobogó aláfestő zenéről, a Hosszú-patak gondoskodik a kikapcsolódásotok során.

Szomszédok nélkül: Márfi Vendégház Magyarszerdahely

A patakparti vendégház teljesen önálló, így ha ide foglaltok, csak a tiétek lesz! Ez már eleve szuper, de a hely további szépségeket is rejt: egy hatalmas udvart pajtával és kemencével, egy finn szaunát, a 4 fős rusztikus apartmant, és a környező Zalai-dombság varázsát. A közelben minden van egy kellemes kiránduláshoz: kilátó pihenőhellyel, lovarda, és persze túrautak. De Hévíz és Zalakaros sincs messze!

Ha pedig a helyi patakot sem hagynátok ki, akkor itt az ideje megismerni a Kürti-patakot. 

Idilli szállás, festői helyen: Őrségi Patakparti Alpaka Panzió Kisrákos

Családi panzió egy virágos rét kellős közepén, ahol a közelben bocik legelnek és egy cuki alpakákkal teli farm is található. A környéken csordogál a Denke-patak, de egy tavirózsás tóért sem kell messzire menni. A birtok mellett dombok hullámoznak, és csend ölel át mindent. Egy szóval: ennél festőibb már nem is lehetne! A szőlőlugassal körülvett, kemencés panzióban 11 szoba található, mindegyik remekül felszerelt.

Jakuzzis vendégház a Mecsekben: Patakpart Vendégház Ófalu

Lustálkodjatok a teraszon, hallgassátok a házikó mellett folydogáló Rák-patak megnyugtató csobogását, a falu csendjét, és szippantsatok friss levegőt! Napközben a Mecsek túraútvonalai vagy éppen Pécs belvárosa csábít, este pedig lazíthattok a jakuzziban, amit díj ellenében használhattok egész évben. A vendégházat nemrég felújították, így tiszta, minőségi környezetben hajthatjátok álomra a fejeteket.

Vendégszeretet a köbön: Holló Vendégház Szögliget

Ha már elfelejtettétek, milyen érzés reggel madárcsicsergésre ébredni, ebben a vendégházban orvosolhatjátok a problémát! A ház, melynek kertjében a kis Ménes- patak csordogál, az Aggteleki Nemzeti Park területén fekszik. Nagyobb családoknak is ideális, van közösségi tér, de térítés fejében akár wellness szolgáltatások is használhatók. A vendégértékelések visszatérő eleme a barátságos kiszolgálás és a családias, vendégszerető atmoszféra, így egy biztos: otthon fogjátok érezni magatokat! 

Ráérős hangulat: Tulipántos Vendégház Hosszúvíz

Az erdővel körülvett zsákfalu, Hosszúvíz lakossága csupán 48 fő, úgyhogy itt le tudtok lassulni és magatok mögött hagyhatjátok a nyüzsgést. A vendégházat hatalmas udvar veszi körbe, a végében kis erdős résszel és a Boronkai-patakkal. A fás, lugas részen hinták, nyugágy és kényelmes székek hívogatnak egy kinti kávézásra, de bográcsozhattok is, sőt sátrazni is lehet. A ház mögötti birtokon pedig őzek és szarvasok barangolnak. Ez a hely kimeríti a falusi nyugalom fogalmát!

Gyerek- és állatbarát vízparti szállás: Patakparti Vendégház Erdőhorváti

Borkóstolók és vártúrák a Tokaj-Zemplén vidékén? Miért ne; akkor ez a patakparti vendégház szuper bázis lesz hozzá. A Tolcsva patakban nem csak gyönyörködni lehet, de a kölykök nagy örömére pancsolni és horgászni is. A ház mögötti tágas focipálya is a gyerekek szórakását szolgálja, míg a felnőttekét a vendégház pincéjében rejlő finom borok. Balzsamos tavaszi, nyári estéken a fedett szalonnasütőt is avassátok fel! És a kutya-macska se maradjon otthon, mert ingyen elszállásolhatók.

Látnivalók Tokaj környékén >>

Faház egy elvarázsolt kertben: Hetedhét Nap Háza Őriszentpéter

Képzeljétek el, ahogy kint, egy nyugágyba kényelmesen befészkelődve nézitek az éjszakai csillagos eget – ami itt szokatlanul fényes – miközben amodébb ropog a tűz a szalonnasütéshez… Ezt a vendégházat a természettel való egység ihlette, és ezt érezni is. A faház gyönyörű, mesebeli környezetben bújik meg, a szomszédja maga az erdő. 8 férőhelyes, benne kandalló és fabútorok. A fafűtéses szauna ház pedig egy kis tó partján helyezkedik el. Romantikus, nyugis hely, amit biztosan imádni fogtok! Ha pedig még több vizes élményre vágytok,  ház közvetlen közelében csordogál a Lugosi-patak. 

Takaros ház az erdő mellett: Tóbik Ház Sirok

Mivel ez a vendégház egy időben csak egy család, vagy baráti társaság részére van kiadva, így senki sem fog bolygatni. Tiétek lesz a rendezett kerthelyiség a szabadtéri sütögető-hellyel és a kényelmes apartman is. Innen csillagtúrát is szervezhettek, hiszen éppen a Bükk és a Mátra találkozásánál fekszik. Rengeteg program és látnivaló akad, bármerre indultok: a Siroki vár, Eger, Egerszalók, Bükkszék, Kékestető mind-mind könnyedén megközelíthető, de egy könnyed esti séta alkalmával ne hagyjátok ki a közeli Tarna patak mentét se.

Rejtett gyöngyszem a Dunakanyarban: Börzsönyliget Patakparti Vendégházak Kismaros

Ha nektek is elegetek van már a stresszből és a hajtásból, itt, ebben a börzsönyi faluban elbújhattok a világ elől. Egy csendes zsákutca végén, közvetlenül a Török-patak mellett várja a 4 férőhelyes faház, hogy birtokba vegyétek. Pár éve felújították, így a kényelem és az ízléses berendezés garantált. Kiránduljatok és töltődjetek a Börzsönyben, pár lépésre a szelíden csobogó erdei pataktól! 

Meghitt és családias: Bakonybéli Patakpart Vendégház

A Gerence-patak völgye a Bakony talán legszebb része, így a Bakonybélben található Patakpart Vendégház kihagyhatatlan szállás. Összesen 11 fő fér el, 3 szobában, melyekhez önálló fürdőszoba tartozik, ám a konyha és az étkező közös. Takaros kis házikó udvarral, csendes helyen, ahol szalonnát is süthettek, vagy bármikor lesétálhattok a patakhoz. Bakonybél pedig sok-sok látnivalót tartogat, például tudtátok, hogy itt található a különleges Gyilkos-tó?

A béke szigete: Arka Patak Vendégház Arka

Gyönyörű helyen, az ország észak-keleti csücskében hív egy kiadós feltöltődésre a 3 szobás Arka Patak Vendégház. Hegyekkel körülvett, széltől védett patakvölgyben szívhatjátok magatokba a friss zempléni levegőt és hallgathatjátok a cinegék, poszáták vagy a sárgarigó énekét, miközben a ház udvara alatt a Boldogkőváraljai-patak csobog háborítatlanul. Boldogkőváralja és a Regéci-vár is könnyedén elérhető, akárcsak a Kéktúra vonala. Itt nincs stressz, se rohanás, csakis béke és nyugalom! 

Kihagyhatatlan választás a Balaton mellett: Patakparti Apartman Lovas

Ez az önálló, földszinti, patakparti apartman a gyerekes családok számára az egyik legszuperebb választás. A kertben hinta és csúszda is van, a nyaraló végében csobogó kis patak pedig kerítéssel is elkerített, de kulcsot tud a tulaj adni a kapuhoz a gyerekek nagy örömére. Amíg a lurkók önfeledten játszanak, ti a fedett teraszon beszélgethettek egy pohár bor mellett, miközben készül a bográcsban a vacsora. Látogassatok el Balatonfüredre is, csak 10 perc autóval!

+ Tipp egy klassz tóparti szálláshoz: Spirit Homes Apartments Orosháza-Gyopárosfürdő

Vízparti szállások szerelmesei, ezt a helyet is írjátok fel a listátokra! Igaz, nem patak folyik a szomszédságában, viszont egy festői tó terül a közelben: a gyopárosi tó. A Gyopárosi Gyógy- Élményfürdő is a tó mellett, csupán 80 méterre a szállástól várja, hogy csobbanjatok egy hatalmasat. De ha csak tisztes távolból gyönyörködnétek a vízben, akkor is van mit csinálni: kocogjatok, biciklizzetek, sétáljatok a tó mentén, és élvezzétek a csendet. A modern, dizájnos apartmanok abszolút a mai kényelmet szolgálják.

Jön a jó idő, várnak a patakparti szállások, a természet és a vízparti kalandok! Itt tudtok foglalni >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
93%
Imádom
Imádom
7%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%