Téli tájolóKedvenc szállások

Télapó, karácsonyi menü, ünnepi hangulat – 25 szállás, amely karácsonyi programokkal vár

3 perces olvasási idő

Advent és karácsony idején feledhetetlen élményekben lehet részed, ha szállodában vagy apartmanban pihensz. Ezekben a napokban ünnepi díszbe öltöznek a szálláshelyek, ráadásul sokan különleges programokkal, karácsonyi menüvel is készülnek. Ünnepváró cikkünkben összegyűjtöttünk 25 kiváló szálláshelyet, ahol Mikulás és karácsonyi programok várják a kicsiket, nagyokat.

Szállodák karácsonyi, adventi programokkal

1. Vital Hotel Nautis Gárdony****+superior 

A Velencei-tó egyik legjobb bababarát szállodájában adventi koszorúk, kültéri és beltéri fényfüzérek teremtik meg az ünnepi hangulatot. Szállodájuk kabalaállatával Mikulásváró hétvégét szerveznek, illetve karácsonyi mozidélutánt. A felnőttek szauna szeánszokon és pezsgőkóstolón vehetnek részt, karácsonykor pedig halászlé és bejgli is az asztalra kerül.  

2. Wellness Hotel Gyula****+superior

Családok számára csodás szálláshely az adventi dekorációban pompázó gyulai wellness szálló. A Csigakert Játszóház programjában minidisco és kézműves foglalkozás, bábszínház és gyermekkoncert is szerepel, december 6-án pedig jön a Mikulás! Karácsony napjaiban a vacsorát élőzene kíséri, a lobbyban pedig szelfi-party lesz december 24-én.

3. Aqua Hotel Gyula***

Meghitt hangulatban töltheted a karácsonyi napokat az Aqua Hotelben is, ahol karácsonyfa mellett fotósarkot állítanak fel. December 24-26. között welcome drink, forralt bor és forró tea melegítenek át, 25-26-ára pedig „sütidélutánt” szerveznek, korlátlan mézeskalács és aprósütemény-fogyasztással. Szenteste gyertyafényes karácsonyi vacsora vár. Az ünnepi hangulat a városban is körülvesz, hiszen Gyulán is rendeznek adventi vásárt.

Adventi programok Gyulán >>

4. Hotel FIT Hévíz

A hévízi Hotel Fit is remek karácsonyi programokkal és dekorációval készül. Különleges élményben lesz részed, ha csatlakozol a közös karácsonyfa díszítéshez, és részt veszel a karácsonyi zenés esten. A karácsonyi vacsora fényét ünnepi teríték is emeli majd. 

Hévízi ünnepi programok >>

5. Hotel Írottkő Kőszeg***+superior

Ha pároddal kettesben szeretnéd élvezni egy nívós szálloda adventi programjait, a karácsonyi díszbe öltöző, kőszegi Hotel Írottkőben mindent megtalálsz ehhez. Hétköznapokon forralt borozás, szauna felöntések és masszázskedvezmények, hétvégenként kőszegi borászok borkóstolója várnak.

A karácsonyi időszakban vezetett túrát szerveznek a város utcácskáin, forralt borozással egybekötve. Karácsonykor gálavacsorát, svédasztalos ünnepi kínálatot és hangulatos zenés estet adnak, sőt, szobai bekészítésként karácsonyi ajándékkal is kedveskednek.

Fedezd fel a Kőszegi Adventi Vásárt >>

6. Erzsébet Park Hotel Parádfürdő***

Éjjel és nappal egyaránt izgalmas karácsonyi programok várják a családokat a parádfürdői Erzsébet Park Hotelben, mely kívül-belül ünnepi díszbe, fényfüzérekbe öltözik. Vezetett erdei túrához csatlakozhattok, részt vehettek élőzenés esten, bűvész show-n, kézműves foglalkozáson, éjszaka pedig fürdőzhettek a wellness részlegen

Adventi programok a közeli Egerben is várnak >>

7. TISIA HOTEL & SPA Tiszaújváros**** +superior

A TISIA Hotelben, karácsony napjaiban gyermekanimáció, délutánonként pedig bor, pálinka vagy sajtkóstolók várnak. Szenteste élőzene ad különleges hangulatot a vacsorának. Ha imádod az ínyenc fogásokat, a karácsonyi ünnepi menü biztosan levesz a lábadról.

Sok más mellett kóstolhatsz haltepertőt, kacsa „beiglit” birsalma pürével, tiszai vegyes halászlevet és gesztenyével töltött bébi pulykamell filét, de vegetáriánus fogásokat is kínálnak. Desszertként isteni sütemények, gyümölcsök és sajtok közül válogathatsz. Az ünnepi hangulatról karácsonyi dekoráció és több karácsonyfa is gondoskodik. 

Tiszaújvárosi Advent 2023 >>

8. Aphrodite Hotel Zalakaros****

Zalakarosra nem csak a híres fürdő miatt érdemes utaznod, a pompásan feldíszített Aphrodite Hotel ugyanis kitűnő karácsonyi programokkal – köztük narancsos-fahéjas szaunázással – vár. Forralt bor- és puncs teraszukon kakaóval, forró teával és házi bejglivel kínálják az ünneplő vendégeket, szenteste pedig ünnepi vacsorát szolgálnak fel. 

Ha zenekedvelő vagy, biztosan szívesen meghallgatod a Kuna Testvérek karácsonyi fellépését, és Erdélyi Csilla Angyalok szárnyán című műsorát. A szálloda szomszédságában lévő Rendezvényközpontban minden nap karácsonyi programokon vehetsz részt, és ellátogathatsz az adventi vásárba is. 

Zalakarosi Advent 2023 >>

9. Hotel Wellamarin Zamárdi****+superior

Ha a Balatonnál szeretnéd tölteni családoddal a karácsonyt, Zamárdi pompás választás. A Hotel Wellamarin a gyerekeket kézműves és animációs programokkal várja, a mézeskalács díszítő workshophoz pedig kicsik és nagyok egyaránt csatlakozhatnak.

A szórakozásotokról még tűzzsonglőr és LED-show is gondoskodik. A lobby, a kávézó és az étterem díszbe öltözik, karácsonykor pedig tradicionális fogásokat szolgálnak fel. 

Érkezik a Mikulás 2023 – Zamárdi >>

Siófoki adventi vásár >>

10. Garden Hotel Szolnok****

A Tisza-parthoz közeli Garden Hotelben is meghitt napokat tölthetsz. Az adventi koszorú és a karácsonyi díszek ünnepi miliőt nyújtanak a süteményekkel, kávéval, teával gazdagított teadélutánnak. Karácsonykor bejgli, töltött káposzta, harcsapaprikás, gesztenyével töltött pulyka, és sok más finomság kerül az ünnepi asztalra.

A közelben karácsonyi falu kínál színes programokat, a kicsiket Mikulásvonat fuvarozza, és persze adventi vásárt is tartanak Szolnokon.

Adventi programok Szolnokon >>

11. Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton Szántód*****

A Balaton déli partjának egyik legújabb, ötcsillagos komplexuma a Mövenpick BalaLand Resort, amely nemcsak nyáron remek választás. Az adventi időszakban egyik legizgalmasabb eseménye lesz Joulupukki, azaz a Mikulás látogatása december 5-én. Ha a karácsonyt is náluk töltöd, különleges ünnepi menüt kóstolhatsz majd.

Az egész család imádni fogja a hotelhez tartozó Family Parkot, ahol Willy Fogg utazásainak helyszíneire látogathattok el. Ezután kényelmesen lazulhattok a családi wellness birodalomban.

12. BalaLand Residence Apartmanhotel Szántód****

Ha te is olyan karácsonyról álmodsz, amikor nem kell az ünnepi vacsoráról és a család szórakozásáról gondoskodnod, akkor irány a BalaLand Apartmanhotel! Itt karácsonyi díszben pompázó apartman vár benneteket, egy üveg finom Santa Margherita Prosecco társaságában. 

A december 24-i ünnepi vacsorát prémium hidegtál bekészítéssel oldhatjátok meg, december 25-étől pedig a hotel Mangoo Hüttéjében étkezhettek ünnepi hangulatban. Az apartmanhotel vendégei számára is nyitva áll a Family Park, melyet Willy Foggal barangolhattok be, ezután pedig lazulhattok a családi wellness birodalomban.

Adventi vásárok a Balaton körül 2023-ban >>

13. Minaro Hotel Tokaj Mgallery*****

Az ország egyik leghíresebb borvidékén is várnak pompás karácsonyi ajánlatok. A nívós Minaro Hotelben szauna szeánszok, teadélután, mozi est és borkóstoló is a kikapcsolódásotokat szolgálja. A hotel ráadásul karácsonyi ajándékkal is kedveskedik, sőt, kézírás elemzést is kaphattok karácsonyi levél írásához. 

Karácsonykor tradicionális menüt kínálnak fel, melyből nem hiányozhat a hal, a káposzta és a pulyka sem. A családok a Paulay Ede Színházban megtekinthetik A suszter és a karácsonyi manók című mesejátékot a Fogi Színház előadásában

Adventi programok Tokajban >>

Vendégházak karácsonyi, adventi programokkal

14. Fiesta Balaton Villa Balatonszárszó

Modern, színvonalas szálláshely vár Balatonszárszón, ahová advent idején is érdemes utazni. A decemberi hétvégéken a gyerekeket mikuláscsomaggal ajándékozzák meg, de ünnepi borkóstolót is tartanak majd, ahol tapasokat szolgálnak fel. A villa karácsonyi díszekben pompázik majd, karácsonyfát is állítanak.  

Adventi vásár Balatonszárszón >>

15. Barátság Forever Vendégház Eger 

Találkozhattok a Mikulással, aki (szülői közbenjárással) ajándékcsomagot is ad a kicsiknek, ha december 1-10. között érkeztek a Barátság Forever Vendégházba. Az egri szálláshelyen karácsonyi forralt borozás, teázás vár, kérésre még karácsonyi süteményeket is bekészítenek.

Minden szobában karácsonyi fények és díszek adnak kellemes hangulatot. A környék bővelkedik majd ünnepi programokban. A Dobó téren adventi vásárt rendeznek, a Szépasszony-völgyben pedig bor- és csokoládé kóstolót, valamint koncerteket szerveznek. 

Egri advent programkínálata >>

16. Galamboki Rönk Vendégház Galambok

Egy csodás tóparti rönkházban pihenhettek Galambokon karácsonykor is, amelyet biztosan a szívetekbe zártok majd. Kívül-belül ünnepi dekorációt kap az épület, még a terítők és a párnák is karácsonyi stílusúak lesznek. Apró csomagokkal, színezőkkel, mézeskaláccsal és puszedlivel készül számotokra a szálláshely, de forró csokit és forralt bort is kortyolgathattok bekuckózva a kandalló előtt.  

A főzést kihagyhatod, hiszen a közeli színvonalas étteremből rendelhettek finomságokat. Ha nyüzsgésre vágytok, a zalakarosi korzón családi kézműves programok, koncertek, kirakodó vásár zajlik majd.

Zalakarosi Advent 2023 >>

17. Zárda Utcai Apartman Kaposvár

Barátságos hangulatú kaposvári apartmanban pihenhettek párosan vagy családdal a Zárda utcában. Vendéglátóitok karácsonyfával, a fa alatt pedig ajándékokkal várnak titeket. Karácsonyi programokban sem lesz hiány, hiszen Kaposvár főterén karácsonyi vásárt, Mikulás programokat rendeznek, sőt, még korcsolyázni is lehet

Kaposvári Adventi Vásár 2023 >>

18. Bakonyi Porta Olaszfalu

A Bakony szívében, közel az eplényi sípályához találjátok ezt az igényes, tágas apartmant, ahol minden adott a tökéletes pihenéshez. Az ünnepi hangulatról karácsonyfa, lámpások és díszek gondoskodnak, és hogy örök emlék legyen az üdülés, karácsonyi fotózáson is részt vehettek. A vendéglátók forró csokit, forralt bort és karamellás amerikai palacsintát kínálnak. 

Adventi vásár vár Veszprémben is >>

19. Frankó Tanya Vendégház Szarvas

Gyönyörűen felújított tanyaház áll közvetlenül a Körös-parton, itt tölthettek feledhetetlen karácsonyi napokat kettesben vagy családdal. A háziak welcome ajándékkal várnak, és karácsonyi menüt is kérhettek. Befizethettek lovaskocsikázásra és vezetett túrákra, de érdemes ellátogatni a Szarvasi Arborétumba is. 

20. A MI KISHÁZUNK Vendégház Szomód

Tata közelében áll ez a bűbájos, remek ízléssel berendezett szálláshely, ahol egész decemberben érdemes megpihenni. Mikulás napján a vendégeket ajándékcsomaggal lepik meg, de karácsonyfát is állítanak.

Süthettek együtt mézeskalácsot, az ünnepi hangulatról pedig adventi koszorú, kinti-benti dekoráció és fények gondoskodnak. A szomódi katolikus templomban adventi koncertet hallgathattok meg, és megcsodálhatjátok a falu karácsonyfáját is. 

Adventi programok Tatán >>

21. Belvárosi Apartman Kőszeg

Csendes helyen, mégis Kőszeg központjában találod a Belvárosi Apartmant, amely ideális választás a város felfedezéséhez karácsonykor is. Az asztalt karácsonyfa dekoráció díszíti, a gyerekeket Mikulás ajándékcsomag várja. Ha szeretnétek találkozni is a Mikulással, a Várszínházban megtaláljátok. 

Kőszegi Advent 2023 >>

22. Villa Park Panzió Szilvásvárad

Számos karácsonyi programmal készül az ünnepi napokon a Villa Park Panzió is. A szilvásváradi szálláshely december 24-25-26-án karácsonyi délutáni desszertbüfét ad forralt borral és forró teával a panzió lobby bárjában, illetve a wellness részleg is hosszított nyitva tartással üzemel.

Partneréttermükben vacsorázási lehetőséget biztosítanak, Szenteste svédasztalos karácsonyi menüsort kínálnak. A panzió ragyogó díszbe öltözik: kültéri és beltéri világítás, karácsonyi díszek, sőt, élő karácsonyfa teremt ünnepi hangulatot. 

23. Szilvásvárad Camping & Apartman

Ha kéred, még a Mikulás is eljön hozzátok, ha a Szilvásvárad Camping & Apartmanban pihentek az adventi időszakban. Hangulatos fények, az étkezőben és a nappaliban karácsonyi dekoráció teremt ünnepi hangulatot. Ha igénylitek, lovaskocsikázáson is részt vehettek, és üdvözlő itallal is kínálnak benneteket.

Adventi gyertyagyújtás 2023 Szilvásvárad programsorozat >>

24. Cseresznyésház – Csendesház Szenna

Karácsonyozz a Zselic nyugalmas tájain! A szennai Cseresznyésházban hangulatos adventi napokat tölthetsz családoddal, barátaiddal. A háziak nemcsak karácsonyfát állítanak, de ablak- és ajtódísz, tányér dekoráció, adventi koszorú, mézeskalács és fűszeres almalé is hozzájárul a karácsonyi hangulathoz. A gyerekek nagy örömére még a Mikulás is házhoz jön

Kaposvári Adventi Vásár 2023 >>

25. Chill’Inn Nyaraló Kisapáti

Ez a csodásan felújított, kisapáti présház mesés badacsonyi panorámával, karácsonyi hangulatvilágítással, adventi koszorúval és pihentető csenddel vár mindenkit.

A vendéglátók üdvözlő pálinkával kínálnak, ajándékba adnak egy csomag süthető pillecukrot, sőt, ha szeretnétek kimozdulni, egy alkalommal oda-vissza transzfert biztosítanak borkóstolóra vagy vacsorára. A közelben karácsonyi vásárt, az egyik családi gazdaságnál pedig rendezvényt tartanak. 

Adventi várakozás 2023 – Tapolca >>

Bármelyik szálláshelyen is töltöd majd a karácsonyt, feledhetetlen emlék lesz. Foglald is le a neked tetsző helyet oldalainkon, kínálatunkat itt találod >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    9.8
    Kedvenc szállások

    Mediterrán pihenés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Wellness bakancslista 2024-re – mesés fürdők, látnivalók és szállások

    3 perces olvasási idő