VárosnézésekProgramok hétvégére

Varázslatos advent Gyulán

1 perces olvasási idő

Amikor a december havas csizmájával betoppan Gyula városába, akkor az utcák és a terek egy varázsütésre szikrázó fényfüzérekbe öltöznek, a levegő pedig forralt bor és kürtőskalács illatával telik meg. Utazzatok a karácsony előtti várakozás heteiben a nemrégiben Magyarország kincsei – gyógyhely védjegyet szerzett Gyulára, és merüljetek el a városka varázslatos adventi forgatagában! Íme egy Mikulás-zacskónyi program a színes felhozatalból.

Karácsonyi forgatag

Igazi békebeli karácsonyi hangulattal vár benneteket advent minden szombatján 10 és 18 óra között az Almásy-kastély karácsonyi vására. Csillogó díszeket, apró karácsonyi figurákat, illatos mézeskalácsot, kézműves portékát és még sok más, egyéb gyönyörűséget találhattok majd itt az árusok standjainál.

A vásári napokon csodálatos dallamok is felcsendülnek majd napnyugta után a dér lepte fák között, hiszen különböző karácsonyi koncertek színesítik majd a programot. De lesz itt még báb- és színházi előadás, illetve fotópontok és fagyöngykapu is. 

Ha esetleg itt nem találtok megfelelő ajándékot, akkor december 9-én és 16-án a Portéka Kézműves és Termelői Vásáron is körülnézhettek a Világóránál.  

Varázslatos advent Gyulán
Gyulai Városi Advent

A Mikulás hálószobája a kastélyban

Nemcsak a téli dekorációt öltött park, hanem az Almásy-kastély Látogatóközpont is izgalmas meglepetéseket rejt majd az év utolsó heteiben. A télikertben egy csodaszépen feldíszített fenyőfát találtok, amelynek díszeiben a fa körül felépülő havas mesefalu és egy bájos diótörő alakja tükröződik majd vissza. 

A Mikulás hálószobája is felépül a kastélyban az év utolsó heteire, hogy megörvendeztesse a gyerekeket. Az úgynevezett Csemegetárban délutánonként mézeskalácsházat, fenyődíszeket vagy akár adventi koszorút és grincsfát is készíthettek, ha kedvetek tartja. 

Varázslatos advent Gyulán
Gyulai Városi Advent

Mikulásvonat

Ha elfáradtatok a kastély vásári forgatagában, akkor egy rövid regisztráció után pattanjatok fel az ünnepi díszbe öltözött Mikulásvonatra, és csodáljátok meg onnan a fényekkel teli várost.

A Kék Mikulásvonat a Gyulai vár és az Almásy-kastély közötti megállóhelyéről indul december 2-án, 3-án, illetve 8-án, 9-én és 10-én délutánonként 16:00, 17:00, 18:00 órától. Fontos, hogy az utazásra előre be kell jelentkezni a +36 20 239 8012-es telefonszámon.

Varázslatos advent Gyulán
Mikulásvonat Gyulán

A tél folyékony aranyának hétvégéje 

December második hétvégéjén minden a mézről szól majd a városban, ugyanis ekkor rendezik meg a XIV. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivált a városban.  A szakmai programokon túl láthatjátok a rendezvény idei Mézkirálynőjének fáklyás felvonulását, és a december 9-i, szombati mézvásáron különlegesebbnél különlegesebb mézeket kóstolhattok és vásárolhattok majd. 

Varázslatos advent Gyulán
Méz- és Mézeskalács Fesztivál, Gyula

Éjszakai élményfürdő

Az advent és a karácsony elmúltával is érdemes lesz Gyulán maradni. December 27-én ünnepli ugyanis majd 10. szülinapját a Gyulai Várfürdő élményfürdője, az Aquapalota. A kerek számot pedig egy éjszakai élményfürdőzéssel ünneplik majd meg. Este 8-tól egészen éjfélig csúszdázhattok itt majd pl. a fényalagút testcsúszdán vagy a fánkos fel(l)ejtőn is. 

Varázslatos advent Gyulán
Gyulai Várfürdő

Ha kedvet kaptatok egy klassz gyulai hétvégéhez, akkor már csak egy tökéletes szállást kell találnotok hozzá. Íme néhány pompás vendégház és hotel, ahol a legnagyobb kényelemben tölthettek el egy pihentető hétvégét.

Wellness Hotel Gyula**** +superior

A nemzetközi hírű Gyulai Várfürdő szomszédságában, gyönyörű környezetben található a történelmi fürdőváros első és egyetlen négycsillagos superior wellness szállodája, a Wellness Hotel Gyula.

Holdudvar Apartman Gyula

A Gyulai Vár mögötti utcában várja vendégeit mindennel felszerelt Holdudvar Apartman.

Almásy Apartmanház Gyula

A megújuló energiák által fenntartott Almásy Apartmanház 3 szinten, 14 szobával várja a szálláskeresőket.

További remek szállások Gyulán >>

Programok, éttermek és látnivalók a történelmi fürdővárosban >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%