Budapest és környékeTéli tájolóToplistákVárosnézések

Téli programok Budapesten, amiért megéri útra kelni (+ 20 szállástipp)

3 perces olvasási idő

Van ez a fura becsípődése az embereknek, miszerint télen semmit sem lehet csinálni. Elvégre egyre hidegebb van, minden szürke, meg amúgy is olyan korán sötétedik. Mintha az első mínuszok érkeztével automatikusan behúznánk a kéziféket: mostantól sorozatmaraton, forró tea és tavaszvárás van. Pedig az igazság az, hogy a téli hónapok alatt is rengeteg szuper élményben lehet részed – csak tudni kell, hol keresd őket. Ezúttal Budapest téli programjaiba ástam bele, amikkel tartalmassá teheted a fővárosi kirándulást. Kezdhetjük?

Téli programok Budapesten

Korcsolyázz egyet Budapest legmenőbb jégpályáin

A tél egyik fénypontja az, hogy újra megnyitnak a korcsolyapályák. Ha Budapestről van szó, első nekifutásra szinte mindenki a Városligeti Műjégpályát húzza ki a ötletkalapból. Ami érthető, hiszen hatalmas jégfelülettel bír és Európa egyik legrégebbi korcsolyázó helye.

Téli programok Budapesten, amiért megéri útra kelni (+ 20 szállástipp)
Városligeti Műjégpálya

Westend Winter Wonderland pedig azért extra, mert a város tetején csúszkálhatsz. Ráadásul menő food truckok és ingyenes körhinta is vár a helyszínen.

Sőt! Sokak örömére a bombasikert aratott Budapest Park Jégvilág is újra megnyitja kapuit december 1-jén.

Ekkor nyitnak a legnépszerűbb budapesti jégpályák

Fedezd fel a lélegzetelállító Lumina Parkot

2023-ban már két mágikus fénybirodalomba is beléphetsz a fővárosban. Budapest különleges, 150 évre visszanyúló történelmét fedezheted fel március 4-ig a Palatinus fürdő területén, a nagy sikerű Lumina Parkban

November 10-től 17-21 óra között pedig a Római Strandfürdőnél nevezhetsz be egy tartalmas, esti programra a több tucat szemkápráztató alkotás között a Lumina Christmas Parkban. Ezen a helyen garantáltan megjön majd a karácsonyi hangulat!

A kihagyhatatlan téli program: irány az adventi vásár

Fővárosunk világszinten is kiemelkedő karácsonyi vásároknak ad otthont: a látványvilág, a hangulat, a kínálat minősége és a kiegészítő programok miatt legalább egyet muszáj meglátogatni idén decemberben.

Ha engem kérdezel, akkor a november 17. és január 1.között esedékes, Bazilika előtt berendezett adventi vásár viszi a prímet, melyet már több ízben is Európa legszebbjének választottak.

A másik nagy kedvencünk a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amit  idén november 17. és december 31. között kereshetsz fel. Kóstold végig a gasztronómiai fogásokat és az árusok szépséges, kézműves portékáit is nézd meg!

Ünnepi programok terén igen komoly felhozatallal rukkolt elő az Óbudai Advent is, ami december 1. és 23. között Óbuda Fő terén és kerületszerte tartogat élményeket. Az ingyenes korizáson túl pedig gyermekprogramokon, valamint könnyűzenei koncerteken vehetsz részt.  

És végezetül a Bókay-kert adventi vásárát szeretném kiemelni, ahol meghitt, családias környezetben hangolódhatsz rá az ünnepekre november 24. és december 17. között. Ha pedig korizni támadna kedvet, akkor egészen 2024. február 18-ig megteheted. 

Itt megtalálod az összes adventi programot Budapest környékén  >>

Próbáld ki, milyen egy alternatív karácsonyi vásár

Amennyiben bántja a csőröd a hömpölygő embertömeg, és egyébként is jobban szeretsz csinnadratta nélkül vásárolni, érdemes ellátogatni egy alternatív karácsonyi vásárra. Ezeken a rendezvényeken tumultus nélkül tudsz nézelődni, ráadásul kommersz cuccok helyett magyar designerek és termelők kincseiből válogathatsz.

Íme az idei kedvenceink:

Téli programok Budapesten, amiért megéri útra kelni (+ 20 szállástipp)
WAMP Karácsonyi Vásár

Add át magad a budapesti fürdők csábításának

Messze van még a strandszezon, de azért nem kell egyből szegre akasztani a fürdőruhát! Télen lehet csak igazán élvezni a termálmedencék melegét, amiből a fővárosban jókora a választék.

Mindegy, hogy a Rudas törökfürdőjében lubickolsz vagy épp a szabad ég alatt úszod a köröket a Széchenyi Fürdőben, a főváros vizei felhőtlen csobbanást biztosítanak.

Járd be a legújabb budapesti kiállításokat

2023. végén még belezsúfolhatsz az évbe egy jó kis múzeumtúrát, melyhez jó apropót kínál a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „Menzán innen – Menzán túl” című kiállítása, amitől azonnal nosztalgikus emlékeid ébrednek. Na, persze a többi, állandó tárlatra is megéri bekukucskálni.

Szintén kiváló programnak ígérkezik Budapesten a Madame Tussauds felkeresése, ahol 51 viaszfigurával találkozhatsz, hogy a magyar és külföldi hírességekkel egyaránt készíthess fotókat. 

Ugorj fejest a legklasszabb családi programokba a téli Budapesten

Szerencsére Budapesten télen sem áll meg az élet, ezért ha kifogytál a programötletekből, az alábbi válogatásban egy egész hétre elegendő muníciót találsz a fővárosi kalandozásokhoz.

Kapd fel a téli bakancsot és kirándulj egyet Budapesten

Budapest jól bevált kirándulóhelyei decemberben teljesen új arcukat mutatják. Egy romantikus séta a Normafa erdejében vagy a porhóval hintett várnegyedben percek alatt elfeledteti majd veled a mínuszokat.

Vagy te inkább a panorámára utazol? Akkor mindenképp vedd fel a listádra a Gellért-hegyet, az Erzsébet-kilátót és a Zugligeti Libegőt!

Még több budapesti kirándulóhelyért kattints erre cikkre >>

Szállásajánló: 10 kihagyhatatlan hotel a téli programok mellé

A programok megléte még csak fél siker. Olyan szállás is kell melléjük, ahol tökéletesen feltöltődhetsz két kaland között. Ezért is szedtem csokorba a 20 legjobb budapesti szállást a téli hónapokra.

Budapesti szállás saját wellness részleggel

A Budai hegyek között, mégis alig 15 percre a belvárostól egy csendes wellnessoázis vár rád. Ez a The Hotel Unforgettable Hotel Tiliana by Homoky Hotels & Spa, ahol a karácsonyi zsivaj után élménymedencejakuzzi és szauna segít ellazulni.

Vibráló színekkel a téli szürkeség ellen

Ha téged is lehoz az életről a téli szürkeség, akkor válaszd Impulso Fashion Hotelt! Ahogy átléped a szoba küszöbét, azonnal átjár majd a friss dizájn és az üdítő színvilág verhetetlen kombinációja.

Korlátlan fürdőzési lehetőség a szobaárban

Az Aquaworld Resort**** elég komoly fórral indul, elvégre egész Közép-Európa legnagyobb fedett szálloda- és élményfürdő együttese. Ám, nem csak méretével tűnik ki a budapesti szállások sorából: a szobaárban az Aquaworld Élményfürdő korlátlan használata is benne van.

Egyedülálló wellness részleg

Duna-part és a történelmi Óbuda közé ágyazva találunk rá az Aquincum Hotelre, ahová már csak a wellnessrészleg miatt is megérné betérni. Simogató termálvíz, többféle medence, szauna és testet-lelket gyógyító kezelések egész sorát biztosítja vendégeinek.

Szállj meg a híres Váci utcában

Egy percre sem akarsz kikerülni a város vérkeringéséből? Minél közelebb akarsz lenni a karácsonyi pezsgéshez, zárásig kortyolni a forralt bort, aztán a lehető legrövidebb úton bezuhanni a puha ágyikóba? Ez esetben válaszd a Váci utcában álló La Prima Fashion Hotelt!

Budapest egyik legújabb szálláshelye

Négycsillagos kikapcsolódás terén bátran rábízhatod magad a The Three Corners Downtown Edition Hotelre. Ez az V. kerület egyik legmenőbb szálláshelye és nem csak a mutatós enteriőr miatt. Saját parkolóvalszaunával és ínycsiklandó svédasztalos reggelivel teszi teljessé a budapesti kalandot.

Kiváló ár-érték arány

Az Atlantic Hotel Budapest telitalálat, ha ár-érték arányban a legjobbat keresed. Meleg, mediterrán színek uralják az egész szállodát, könnyen megközelíthetőek a budapesti nevezetességek és kiadós reggeli is van az árban.

Budapesti szállás a méltán híres Andrássy úton

Most kipróbálhatod, hogy milyen egy világörökségi helyszínen szundizni! A Mamaison Hotel az Andrássy út patinás épületei között bújik meg és kifinomult karakterével hibátlanul hozza a nagyvárosi fílinget.

Történelmi épület, modern szobákkal

Hotel Nemzeti Budapest Mgallery kitűnő példája annak, hogy a modern dizájn és a múltszázadi pompa egyáltalán nem orrolnak egymásra. Sőt, a kettő együtt teljesen új szintre emeli a téli kiruccanást.

Wellness minden mennyiségben

Fontos számodra, hogy a programok után egy kis wellness kényeztetést is megengedhess magadnak? Akkor irány a Szőnyi Garden Hotel Pest Budapest***, mely pezsgőfürdővel és több szaunával is rendelkezik!

10 őrülten jó nonhotel Budapesten a téli programokhoz

Közel a Vörösmarty térhez

Nem tudsz betelni a Vörösmarty téri karácsonyi vásárral? Akkor a Vagabond Downtown a te szállásod! Eleven színek és stílusos bútorok teszik emlékezetessé, ráadásul pár lépésre van a belváros, így szabadon szörfözhetsz a téli élmények között.

Rejtekhely a városhoz közel

Privát vendégház Budapesten?  Válaszd a Rustic Cottage – Látóhegyi nyaraló Budán-t! Vonulj el ebbe a kedves kis kuckóba, ahol a városhoz közel, de a tömegtől mégis távol pihenheted ki a hétköznapok fáradalmait! Vegyél le a polcról egy jó könyvet vagy társast és add át magad a kikapcsolódásnak!

Stílus a várnegyedben

Milford Suites Hotel halmozottan szerencsés helyzetben van, hiszen csodálatos art-deco stílust kapott és nem mellesleg a Budai Várnegyedben található. Korántsem mindennapi élmény egy ilyen szálláson álomra hajtani a fejed, ne szalaszd el a lehetőséget!

Bombajó bázis a karácsonyi bevásárlásokhoz

Azokhoz szólok most, akik bátran elismerik, hogy a tél örömeihez igenis hozzátartozik a karácsonyi bevásárlás. Ehhez Budapesten a Corvin pláza az egyik favorit, és éppenséggel van is egy szállás a közelében, ami tökéletes társ a shoppingolás mellé. Íme, a Corvin Residence Apartments!

Kényelmes apartman Budapesten

Ahhoz, hogy bírd szusszal a téli bakancslista programjait, egy kényelmes szálláshelyre lesz szükséged. Olyanra, ahol egész éjszaka zavartalanul pihenhetsz, ahol saját konyha és bevetésre kész kávéfőző vár. A Nova City Aparthotel pont ilyen!

Verhetetlen elhelyezkedés

Azok számára, akik gyalogosan szeretnék megközelíteni a főváros nevezetességeit, a Maverick City Lodge Hostel igazi jolly joker. Vonzerejéhez az is hozzátesz, hogy Budapest egyik legsokoldalúbb szálláshelye. Ha úgy tartja kedved, tágas privát szobát kérsz, ugyanakkor letesztelheted a stílusos alvófülkéket is.

Prémium szállás a Rózsadombon

Utunk ezúttal Budapest leghíresebb lakóövezetébe, a II. kerületi Rózsadombra vezet. Itt található ugyanis a Hillside Premium Apartments, a luxus kikapcsolódásra vágyók mekkája. A szolgáltatások színvonalát jól mutatja, hogy a Szallas.hu foglalói 9.8 pontot szavaztak meg a javára.

Exkluzív hangulat a belvárosban

Üdítő látvány lesz a szemednek a betondzsungel után az Elisabeth Downtown Residence natúr, természeti színekre hangolt berendezése. 4 árkategóriában választhatod ki az igényeidhez legjobban passzoló apartmant. Az már csak hab a tortán, hogy a zárt belső kertben édeni nyugalom uralkodik.

Egy szuper budapesti szállás

SmartApart Budapest jó választás annak, aki a stílus, a tisztaság és a kiváló elhelyezkedés hibátlan együttállását keresi – bohém, extra kiegészítőkkel és otthonos kényelemmel.

Minden egy helyen

Még infraszaunában is relaxálhatsz a galériás Hookah Apartment 13-ban, ahol vízi pipázni és dartsozni is lehet. Sőt, ha úgy hozza a kedved, akkor bármikor készíthetsz magadnak egy finom kávét is az előre bekészített kapszulákból.

Derekasan végigpörgetted a cikket, és most már minden tudás a kezedben van ahhoz, hogy megvalósítsd álmaid téli vakációját. De ha még bírod szusszal, az alábbi cikkre is érdemes ránézni: Kirándulóhelyek, látnivalók, amik télen is megközelíthetőek >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
12 bejegyzés

A szerzőről
Brigi vagyok: fordító, blogger és harcedzett szövegszelídítő. Legszívesebben minden szabad percet írással vagy utazással töltenék – ha vegyíthetem a kettőt, úgy a legjobb. Itt a blogon főleg városnézések, könnyű túrák és bakancslistás látnivalók kapcsán találkozhatsz velem, de nem idegen tőlem a gasztro téma sem.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Programok hétvégére

    Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés március 15-én

    2 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    A legjobb húsvéti programok Budapesten, kicsiknek és nagyoknak

    1 perces olvasási idő
    Ízkaland

    A legjobb helyek, ahol isteni húsvéti sonkát ehetsz és vehetsz – Lelőhelyek szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő