Külföldi kalandokNyári vakációRomantikus kikapcsolódásToplisták

3 romantikus látnivaló Veronában, Rómeó és Júlia városában

1 perces olvasási idő

„Szobrot emelek néki sáraranyból,
És mindaddig, amíg Verona áll,
Nevének nem szabad elmúlnia,
Ragyogjon a hű, tiszta Júlia.”

William Shakespeare leghíresebb művében, a Rómeó és Júliában hangzott el ez a mondat, amelynek emléke ma is tetten érhető az olaszországi városban. Gyertek, fedezzük fel közösen Veronát, Júlia és Rómeó városát!

Olaszország északi részén, a Garda-tó közelében fekszik Verona, amelynek palotákkal teli belvárosa 2000 óta az UNESCO Világörökség védelmét élvezi. A romantikus hangulatú település különlegessége, hogy területén ókori római és középkori épületek is fennmaradtak, amelyek között sétálva igazi időutazásban lehet részünk. Verona inspiráló közege sok híres művészt megihletett az elmúlt évezredek során, többek között Dante, Goethe, Stendhal is megfordult az itáliai városban, sőt még Julius Caesar szívesen pihent ezen a vidéken. Világhírűvé mégsem ezek miatt vált a város, hanem William Shakespeare Rómeó és Júlia című műve nyomán.

Júlia háza

A legenda szerint a Piazza delle Erbe közelében lévő házban zajlott a Shakespeare-darab híres erkélyjelenete Rómeó és Júlia között. Ennek megfelelően a hely mindig tele van romantikus lelkű turistákkal, akik fotót készítenek Júlia szobrával, lenéznek az erkélyről, hogy átéljék a híres jelenetet és szerelmes levelet hagynak a falon, hátha célba ér az üzenet.

Júlia erkélye

Azt azonban csak kevesen tudják, hogy az írót nem ez az épület inspirálta, a régi ház mellé csupán 1936-ban építették az erkélyt, hogy a turistákat idecsalogassa.

Cím: via Cappello 23.

Aréna

Verona másik legnépszerűbb nevezetessége a Kr.u.30-ban épült Aréna, amely több mint 30 ezer néző befogadására volt alkalmas.

Ókori amfiteátrum Veronában

Ez a világ harmadik legnagyobb amfiteátruma, ahol az ókorban gladiátorviadalok zajlottak, napjainkban opera- és színházi előadásokat rendeznek itt. A monumentális épület kívülről és belülről egyaránt megtekinthető, a szerencsésebben pedig nyugodtan fizessenek be egy komolyzenei koncertre is, felejthetetlen élmény lesz!

Cím: Piazza Bra

Piazza delle Erbe

Verona szíve, a Piazza delle Erbe tér éttermekkel, kávézókkal és kis boltokkal van tele, itt volt Verona történelmi városközpontjának a centruma és a római Forum.

Piazza delle Erbe

A tér körül ma is hangulatos középkori házak és tornyok sorakoznak, közepén pedig egy 14. századi szökőkút és egy 4. századi Madonna-szobor csodálható meg. Aki hétvégén érkezik az olasz városba, feltétlenül látogasson ki a a téren tartott piacra is!

A tér északi oldalán áll Verona egyik jelképe, a 12. században épült Torre dei Lamberti torony. A 84 méter magas toronyba érdemes felmenni vagy liftezni, csodálatos kilátás nyílik innen a városra.

+ 1 Ponte Pietra

Ponte Pietra, Verona

Kr. e. 100-ban építették, majd a II. világháború után újjáépítették Verona hídját, a Ponte Pietrát, amely a város két városrészét köti össze és csodálatos panorámát nyújt a folyóra és a folyópartra.  A boltíves híd nappal is csodás látványt nyújt, de éjszakai kivilágításban még lenyűgözőbb!


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%