Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki vendégség

5 csodás libegő Magyarországon

1 perces olvasási idő
5 csodás libegő Magyarországon
Eplényi Kaland-hegy

Madártávlatból minden valahogy jobban néz ki, ugye? Még szerencse, hogy a felvonókat nem csak télen, síeléskor lehet használni! Tavasztól őszig libegőszezon van, így bármikor ellátogathatunk egy libegőparkba: ez családi programnak is tökéletes választás, és akkor is, ha egy kis romantikázásra vágyunk. Néhány szuper libegő Magyarországon, ahonnan a magasból gyönyörködhetünk a természetben!

5 csodás libegő Magyarországon
Eplényi Kaland-hegy

5 csodás libegő Magyarországon

1. Sástói Libegő, Mátrafüred

A legújabb libegő Magyarországon – annyira új, hogy még csak most, 2019 májusában adták át! Mátrafüreden található az Oxigén Adrenalin Park, ahol játszótér, bobpálya, függőhíd és mesterséges tó várja a vendégeket. Ezt az Adrenalin Parkot köti össze a libegő a Sás-tóval, ami Magyarország legmagasabban fekvő természetes tava. Bár fürdésre nem alkalmas, viszont lehet csónakázni, pecázni, fahidakon átsétálni a kis szigetekre, és itt található a sás-tói kemping is.

A felvonó jelenleg 62 darab modern, kétüléses székkel üzemel, melyek körülbelül 450 métert tesznek meg, 10 perc alatt. Parkolni azonban ajánlott a kalandparkan, mert a sás-tói parkolóban maximum 40 autó fér el. Mostantól tehát személyesen is felavathatjuk az ország legújabb libegőjét, ebben a csodás mátrai környezetben!

Szállások a közelben >>

2. Lillafüredi Libegő, Lillafüredi Libegőpark

A pár éve átadott lillafüredi libegő legfőbb jellemzője a lenyűgöző, festői környezet. A libegők 1080 méter hosszú úton szállítják a vendégeket a Bükki Nemzeti Parkon keresztül a 606 méter magas Jávorhegyre. A felvonó útja így körülbelül 12 percig tart és egyszerre csaknem 200 ember szállítására alkalmas. Ezalatt bőven kigyönyörködhetjük magunkat a meseszép Szinva patak völgyében, illetve a Natura 2000 védelem alatt álló természeti kincsekben.

5 csodás libegő Magyarországon
Lillafüredi Libegőpark – Lillafüred

A csúcsról többféle kirándulóösvényen is elindulhatunk: a Rollerösvény például a sportos, aktív túrázóknak ajánlott, ahol tereprollerekkel ereszkedhetünk le a hegyről. Ezzel szemben az Oxigén elnevezésű tematikus túraútvonal könnyed, ismeretterjesztő sétát kínál. Ezen a 7 km-es túrán megismerhetjük a Bükk gazdag növény- és állatvilágát, valamint a Szent István- és Hajnalka-forrást is. Környezetbarát, csendes felvonó, jó levegő, nyugodt erdei környezet – érdemes meglátogatni!

Szállások a közelben >>

3. Eplényi Libegő, Eplényi Kalandhegy

Eplény nem csak télen, síparadicsomként látogatható, hanem nyáron is, amikor egy szuper libegő- és kalandparknak ad otthont! Itt, a Bakony szívében működik a négyüléses lift, amely gyönyörű erdei, madárcsicsergős útvonalon szállítja a kirándulókat. A körülbelül 20 perces út során legyünk nagyon résen, mert jó eséllyel észrevehetünk egy-egy muflont, őzet vagy nyulat! A hegytetőn található Ámos-hegyi kilátóról lenyűgöző panoráma fogad, és ha lefelé a felvonó helyett sétálni szeretnénk, választhatjuk a Kalandösvényt.

A libegőzés mellett a völgyben található Játéksziget is remek program a gyerekeknek. A trambulinon, ugrálóváron vagy a mászófalon való kalandozás ingyenes, mert csak a libegő használata fizetős, a játékok nem! Ha már unjátok a Balatonban való fürdőzést, ez mindössze fél óra autóval, és élménydús kikapcsolódással szolgál az egész családnak!

Szállások a közelben >>

4. Sátoraljaújhelyi Libegő, Zempléni Kalandpark

Tudtátok, hogy itt található az ország leghosszabb libegője? Bizony, a felvonó 1332 métert tesz meg az 514 méter magasan lévő –találó nevű– Magas-hegyig. Innen, a csúcsról csodás kilátás nyílik a környező Hegyaljára. A libegő két szakaszban győzi le a szintkülönbséget; az ún. Alsóparkból indul, és 17 perc alatt ér a középső állomásig, ahol a Kalandpark bejárata található. Innen pedig még további 8 perc a hegy csúcsa.

5 csodás libegő Magyarországon
Zemplén Kalandpark

A libegőzést szinte lehetetlen nem összekötni valamilyen más kalandpark-nyújtotta programmal, hiszen ez Magyarország legnagyobb szabadidőpark komplexuma. Ha a nyugis, panorámás libegőzés után másféle adrenalinra vágytok, próbáljátok ki a bobpályát vagy a drótköteles átcsúszópályát!

Szállások a közelben >>

5. Zugligeti Libegő, Budapest

Az egyik legrégebbi és legismertebb libegő, közkedvelt budapesti látványosság. A libegő 1040 méter hosszú drótkötélen visz fel a János-hegyre, 262 méteres szintkülönbséget megtéve; az alsó szakaszon a zugligeti utcák és kertek fölött „repülünk”, a felső szakaszon pedig már a János-hegy meredek lejtői és fái fölött. A libegőzés közben megcsodálhatjuk a Remetefej-sziklát, ami egy dolomit-breccsából álló sziklatorony.

Az Erzsébet-kilátó, ahova körülbelül 30 perc elsétálni, oda-vissza tehát 1 órás túra

A János-hegyi Erzsébet-kilátó önmagában megér egy kirándulást, mivel csodás kilátást nyújt mind a Budai-hegyekre, mind a városra. A felvonóval lefelé ereszkedve pedig olyan, mintha méterről méterre bontakozna ki előttünk a főváros lenyűgöző panorámája.

Szállások a közelben >>

Ne maradjatok le róla a libegőszezonról, túrára fel!


(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%