Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásKastélyok és várakNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Mesebeli kastély a tündérek völgyében – Castelul de Lut

1 perces olvasási idő
Agyagból épült a mesebeli kastély Romániában

Mintha egy Grimm-meséből lépett volna elő a Castelul de Lut Valea Zanelor, a tündérek völgyének agyagkastélya, amely a romániai Nagyszebentől 50 km-re, egy kis faluban található. Az épületnek messze földről csodájára járnak, de nem csak a mesebeli hangulat az egyetlen, ami különlegessé teszi a mesebeli kastély történetét.

mesebeli kastély
Agyagból épült a mesebeli kastély Romániában

A hobbitok is megirigyelnék – mesebeli kastély Romániában

A tulajdonos házaspár, Razvan és Gabriela Vasile néhány évvel ezelőtt eladták bukaresti otthonukat és az erdélyi hegyekbe költöztek azért, hogy megvalósítsák régóta dédelgetett álmukat. Felépítettek egy 10 szobából álló ökobarát kastélyt, amely kizárólag természetesen anyagok -agyag, homok, szalma és fa- felhasználásával készült. Az ökológia iránti lelkesedésük kiterjedt a fűtésre is, mivel a külön bejáratú szobákat a kemény téli hónapokban hagyományos fatüzeléssel tartják melegen. A házaspár terveinek megvalósításában Ileana Mavrodin ökoépítész volt a segítségükre.

És a végeredmény? Lenyűgöző lett! Talán még a hobbitok is megirigyelnék ezt a házat!

mesebeli kastély
Az épület 10 külön bejáratú szobával rendelkezik
mesebeli kastély
Az agyagkastély télen

Jövőbeli tervek: Hotel és bio-étterem

A tulajdonosok tervei szerint a jövőben hotel és egy bioalapanyagokat felhasználó étterem működhet a négy fal között, mivel idegenforgalmi szempontból rendkívül frekventált helyen fekszik. Alig 50 km-re található Nagyszeben városa, a falu remek kiindulópont a Kárpátok felfedezésére és nincs messze a Transzfogarasi út sem.

TOP 10 látnivaló Erdélyben

Ám a mesebeli kastély már önmagában is nagy turisztikai attrakció, hiszen külföldről is érkeznek turisták, hogy megcsodálják a nem mindennapi épületet.

mesebeli kastély

Castelul de Lut Valea Zanelor

Hasznos információk:

Habár az épületben jelenleg nem működik a hotel, a kastély hétfőtől vasárnapig 10:30 és 17:30 között látogatható. Belépőjegy 5 lej (kb. 1 Euró). Fotójegy 200 lej (kb. 42 Euró).

Honlap: valeazanelor.ro

Facebook oldal: www.facebook.com/casteluldelut/

A mesebeli kastély címe és megközelítése:

Cím: Felsőporumbák (Porumbacu) de Sus nr 630, Románia (Budapesttől kb. 600 km távolságra fekszik)

Szállástippek a közelben:

A kastélynak otthont adó falu, Felsőporumbák 50 km-re fekszik Nagyszeben városától, ahol kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb szálláshelyek közül. Négy- és ötcsillagos hotelek, panziók és vendégházak várják a vendégeket, íme néhány különleges ajánlat.

Exclusive Hotel & More Sibiu ****

A Várostoronytól 900 méterre, 19 szobával és saját étteremmel várja vendégeit a nagyszebeni Exclusive Hotel & More, amelynek négycsillagos szolgáltatásai tökéletes kényelemmel párosulnak.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Ibis Sibiu Centre Sibiu ***

Akár a házi kedvenceket is magunkkal vihetjük a nagyszebeni Ibis Center-be, amely a városközponttól csupán néhány perces sétára fekszik. A hotel fizetőeszközként Eurót is elfogad.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Casa Astronomului Sibiu

4 szobával és összesen 8 férőhellyel rendelkezik a Casa Astronomului Nagyszeben belvárosában, alig 100 méterre a Hazugok hídjától. A szálláshelyen dolgozó munkatársak román, francia, angol és német nyelven állnak a vendégek rendelkezésére, fizetni kizárólag készpénzben lehet.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Még több nagyszebeni hotelt és panziót itt találsz >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
33%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%