CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreWellness + Hotelek

Aquarius Élményfürdő – kikapcsolódás fantasztikus környezetben

1 perces olvasási idő
Nyíregyháza, Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Mindegy, hogy egy izgalmas kamikaze csúszda, vagy egy relaxációs wellness kezelés hoz lázba, van egy hely, ahol mindezeket minőségi környezetben élvezheted. Az egész évben üzemelő nyíregyházi Aquarius Élményfürdő és a szabadtéri, nyári nyitva tartású Parkfürdő részlegeiben mindenki megtalálja azt a kikapcsolódási formát, amire a leginkább vágyik.

A strand csodás természeti környezetben található Sóstógyógyfürdőn, és régóta népszerű üdülőhelynek számít – nem hiába volt a nyíregyházi születésű Krúdy is „a Sóstó szerelmese”!

Aquarius Élményfürdő
Kültéri csúszdák a Parkfürdőben

Miért éppen Sóstó?

Hazánkban jobbnál-jobb élményfürdők közül válogathatunk, de mivel emelkedik ki társai közül a sóstói aquapark? Nos, népszerűségének több oka is van. Az egyik, hogy jelentős gyógyhatással rendelkezik, hiszen a sóstói terület termálvize hivatalosan gyógyvíznek minősül. Nem meglepő, hogy már az 1800-as években is fürdőház alakult itt! Több mozgásszervi, ízületi, nőgyógyászati problémával küzdő látogató is pozitív tapasztalatokról számolt be.

Aki tehát a gyógyulását szeretné elősegíteni, mindenképpen adjon egy esélyt ennek a nátrium-kloridos, jódos-brómos sóstói víznek! Sőt, pár éve egy egész fürdőgyógyászati részleget is megnyitottak az Élményfürdő részeként, ahol betegvizsgálaton és széleskörű fizikoterápiás kezeléseken vehetünk részt orvosi javaslatra.

Aquarius Élményfürdő
Szaunázásra is van lehetőség

Az Aquarius egy másik vonzereje a fantasztikus környezet. Nyíregyháza üdülőövezetében, egy hatalmas tölgyerdő mellett terül el, csendes, zöld környéken. A fürdőben lévő medencetér feletti galéria csodás panorámát nyújt a közeli tóra. A Sóstói Állatkert is a közvetlen közelben található, így a városnézés, a természet, és az állatkert látogatása könnyedén összeköthető egy családi kirándulás keretében.

Nyíregyháza
Nyíregyháza-Sóstó természeti környezete

Ami pedig magát a fürdőkomplexum kiépítettségét illeti, arra sem lehet panasz! A 2005-ben átadott és 2015-ben jelentősen felújított fürdő rendkívül jól felszerelt: több, különböző részleget is tartalmaz, ami nem csoda, tekintve, hogy 1,7 hektáros területet foglal el. Ez bizony két teljes focipálya nagysága!

Az Aquarius Élményfürdő és Parkfürdő szolgáltatásai

Az Élmény- és Parkfürdőben 3 főbb részleget alakítottak ki, melyek mindegyikének megvan a maga funkciója.

1.Termálvilág

Különféle élményelemekkel megbolondított kültéri és beltéri gyógymedencéket találunk itt, hátmasszírozóval, nyakzuhannyal, pezsgőfürdővel. Többek közt a keringés javításában segítő Kneipp-taposómedence is várja az egészségtudatos vendégeket, melynek lényege, hogy hideg vízzel van feltöltve, az alját pedig legömbölyített felületű kavicsok borítják, melyek a talpunkat masszírozzák. A fürdés mellett ellátogathatunk a szaunavilágba is, vagy részt vehetünk különböző gyógykezeléseken, például arcmasszázson vagy csokoládémasszázson!

Aquarius Élményfürdő
Különféle masszázsok közül válogathatunk

2. Élményvilág

Fókuszban a szórakozás! Elsősorban a fiatalok számára épült, de természetesen minden vállalkozókedvű vendég részt vehet a mókában. Az élményvilágban találhatjuk a hullámmedencét és a vízfüggönyös, barlangos vadvízi sodrófolyosót. A csúszdák közt a kamikaze mellett akad óriáscsúszda és családi csúszda, illetve az egy fokkal vészjóslóbban csengő „black hole” csúszda is. Ki mernétek próbálni?

Aquarius Élményfürdő
Bőséges a csúszdaválaszték

3. Gyermekvilág

A fürdő kifejezetten gyermekbarát, mivel külön részleg gondoskodik a biztonságos, játékos fürdőzésről: 3-féle vízmélységű gyermekmedence áll rendelkezésre. A kalandozó kedvű porontyok felfedezhetik a kincses szigetet, az inka romtemplomot és a kisméretű csúszdákat is.

Aquarius Élményfürdő
Az egyik gyerekmedence

Két csobbanás között pedig bármikor beugorhatunk Magyarország legnagyobb vízi koktélbárjába!

Az Aquarius Élményfürdő és Parkfürdő belépőjegyeinek áráról és a nyitvatartásról itt tájékozódhatsz >>

Meg is van a következő szabad hétvége programja, nem igaz? Ne felejtsétek, hogy a szallas.hu oldalon foglalók 10% kedvezményt kapnak a teljesárú belépőjegyből!

Szállások az Aquarius Élményfürdő közelében

Számos jobbnál-jobb szállás vár minket a környéken, nézzünk egy párat közülük!

Hotel Fürdőház Nyíregyháza***

A 2013-ban felújított, kifejezetten bababarát szállás saját wellness-részleggel rendelkezik és sétatávolságra található a fürdőtől:

Nyilas Wellness Fogadó Nyíregyháza

A régi, vidéki kúriák hangulatát idéző szobákkal rendelkező fogadóban edzőterem és saját medence is helyet kapott, és mindössze 10 perc sétára van a fürdőtől:

Park Hotel Nyíregyháza-Sóstófürdő ­***

200 méterre a fürdőtől, erdős, csendes környezetben, 34 szobával várja a vendégeket a Park Hotel, ahol félpanziós ellátást is igényelhetünk:

Park Hotel Nyíregyháza***

További szállások az Aquarius Élményfürdő környékén >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%