ÍzkalandBarátokkalCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégére

5+1 szuper gasztrofesztivál októberben

1 perces olvasási idő

Ha együtt említjük, hogy „október” és „gasztronómia”, valószínűleg olyan finomságok jutnak eszünkbe, mint a gesztenye, a tök, vagy a Márton-napi libahús. Valóban ezek a szezon sztárfogásai, de azért a finom borok vagy a csabai kolbász sem megy ki a divatból soha! Gasztronómiai események és kulturális programok – mutatjuk a legjobbakat, amiket idén ősszel végig kell kóstolni! 5 + 1 kihagyhatatlan gasztrofesztivál októberben!

5 gasztrofesztivál októberben

5+1 szuper gasztrofesztivál októberben

Szüreti Fesztivál, Balatonfüred

Balatonfüred nem csak nyáron tartogat élményeket! A Szüreti Fesztivál alatt a környék legfinomabb boraiból tarthatunk kóstolót, miközben sokszínű programok gondoskodnak a jó hangulatról. A fesztivál fénypontja a felvonulás, melynek keretében a Nemzeti Lovas Díszegység huszárai kísérik a résztvevőket. Lesznek még néptáncosok, gólyalábasok, lovas kocsik, fúvósok és borlovagrendek is. 

Dátum: október 11-13.

5 gasztrofesztivál októberben

Fúvósok a felvonuláson

Szállástipp Balatonfüreden: Aura Hotel Balatonfüred**** 

Aura Hotel Balatonfüred****

Márton Napi Libalakoma, Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló évzáró gasztronómiai rendezvénye, ahol minden a libából készült ételekről és a finom borokról szól! Ugyanis az ízletes fogások kísérőjeként több magyar pincészet is kitelepül, hogy minőségi borokkal szolgáljon a vendégeknek. Emellett zenés-táncos programokkal is várnak. Már eleve a helyszín miatt érdemes ellátogatni, hiszen Hajdúszoboszló a jobbnál-jobb wellness hotelek otthona, és számos egyéb izgalmas program vár a környéken – ezeket ITT tudjátok megnézni.

Dátum: október 15-17.

5 gasztrofesztivál októberben

Szállástipp Hajdúszoboszlóra: Hunguest Hote Béke Hajdúszoboszló **** 

Hunguest Hote Béke Hajdúszoboszló ****

„Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivál és Orsolya napi vásár, Kőszeg

Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztiválon olyan kézművesek tartanak kirakodóvásárt, mint: méhészek, virágkötők, fafaragók, borászok, tojásfestők, gyöngyfűzők vagy szalmafonók. Garantáltan lesz mit felfedezni! Ami pedig a gasztronómiát illeti, a helyi éttermek és cukrászdák ínycsiklandó különlegességekkel várják a látogatókat. Fókuszban a gesztenye, a sütőtök, és a méz. A kulináris élvezetek mellett érdemes Kőszegen és környékén kirándulni egyet, hiszen a város országunk egyik legszebb ékszerdoboza. 

Dátum: október 19-20.

5 gasztrofesztivál októberben

Vásár Kőszeg főterén

Szállástipp Kőszegen: Alpokalja Panzió és Étterem Kőszeg 

Alpokalja Panzió és Étterem Kőszeg

Csabai Kolbászfesztiál, Békéscsaba

A csabai kolbász Békéscsaba legjelentősebb öröksége, a Csabai Kolbászfesztivál pedig a régió legnépszerűbb turisztikai fesztiválja. A hagyományőrző esemény részeként lesz disznóvágás bemutató, néptánc, kézműves vásár, élelmiszeripari kiállítás, és persze sok-sok finomság. A kolbász mellett kóstolhatunk pálinkát, bort, rétest vagy pirospaprikát, csak hogy egy párat említsünk. Közben neves hazai és külföldi fellépők hozzák a zenét, de lesznek játékos gyerekprogramok is. Összesen 5 helyszínen zajlanak a programok. Látogassatok el, hisz ahogyan mondják, „A csabai Csabán az igazi!”

Dátum: október 24-27.

5 gasztrofesztivál októberben

Csabai Kolbászfesztivál

Szállástipp Békéscsabán: Fenyves Wellness Hotel Békéscsaba *** 

Fenyves Wellness Hotel Békéscsaba ***

Gesztenyenapok Geszti Feszt, Bükfürdő

Ha szeretitek a gesztenyét, Bükfürdőn a helyetek az őszi szünetben! A gesztenyeforgatag helyszíne a Caramell Premium Resort szálloda, ahol a legújabb és legfinomabb gesztenyés édességeket kóstolhatjuk meg. Kedvcsinálónak íme néhány példa: gesztenyés csoki mousse, gesztenyés macaron, rakott gesztenyés mézes, gesztenyés piramis, gesztenyés isler, gesztenyés rolád… Míg felsoroljuk, úgy megkívánjuk, hogy egyetlen megoldás marad: elmenni és végigenni mindet! 

Dátum: október 28. – november 3.

Szállástipp Bükfürdőn: Caramell Premium Resort Bükfürdő **** 

Caramell Premium Resort Bükfürdő ****

+1 tipp: Libadalom, Siófok 

Bár nem októberben rendezik, hanem novemberben, mindenképp szót kell ejtenünk róla! Ha lemaradtatok volna a siófoki Halfesztiválról, semmi baj, készülődhettek a következő felvonásra. A Libadalom egy viszonylag friss fesztivál, mivel tavaly debütált, de nagy sikert aratott és idén ismét várják a gasztronómia-kultúra szerelmeseit. A rendezvény 3 napon át tart, mialatt gasztronómiai élményekkel, családi programokkal és különféle bemutatókkal készülnek. 

Dátum: november 15-17.

A siófoki Víztorony és a Fő tér

Szállástipp Siófokon: Prémium Hotel Panoráma Siófok **** 

Prémium Hotel Panoráma Siófok ****

Ne várjatok a forralt boros karácsonyi vásárokig, látogassatok el már októberben egy finom gasztrofesztivál programjaira!

Még több szállás az országban >> 

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%