Őszi élményszüretBarátokkalRomantikus kikapcsolódásTéli tájolóToplisták

Finom ízek, kuckós helyek – 5 híres teaház az őszre + szállások bekészített teával

1 perces olvasási idő

Teázni mindig jó, de most ősszel, hogy kezd lehűlni a levegő, még kellemesebb a gőzölgő csészéből kortyolgatni. Persze egy idő után könnyű ráunni a szokásos ízekre, ilyenkor érdemes kipróbálni egy-egy híres teaház különleges kínálatát! Mutatunk 5 hangulatos helyet, ahol egészen egyedi teákat kóstolhattok, bónusznak pedig 5 klassz szálláshelyet is hozunk, ahol bekészített teával várják a vendégeket.

5 híres teaház őszre a teljesség igénye nélkül:

Vörös oroszlán, Budapest

A belváros egyik legnépszerűbb teaházában hatalmas a választék, és ha szeretnétek, kimérve akár haza is vihetitek magatokkal. Függönnyel leválasztott, meghitt sarkaiban igazi élmény egy jót beszélgetni és elkortyolni valamilyen különleges nedűt. Ha pedig egy kicsit pikánsabb élményre vágytok, próbáljátok ki valamelyik alkoholos teájukat, vagy éljetek a vízpipa lehetőségével!

Cím: 1061 Budapest, Jókai tér 8. 

Kávé- és Teaház az Íródeákhoz, Veszprém

Amellett, hogy 100 féle teával várják a vendégeket, a veszprémi teaházban elvitelre is árusítanak szálas teákat. Nevéhez hűen a hely atmoszférája egy könyvtáréra hajaz, elvégre a teázó az 1860 körül épített Eötvös Károly Megyei Könyvtár épületének udvarában található. A teák mellett kávék és csapolt sörök is megtalálhatók a kínálatban, ráadásul időszakos kiállításokat is rendeznek, így mindenképp érdemes egyszer felkeresni őket. 

Cím: 8200 Veszprém, Komakút tér 3.

Nagyi kertje Teaház és Étterem, Aszófő

Ha a Balaton környékén jártok, ne hagyjátok ki ezt a kedves kis teaházat! A családi vállalkozásként létrejött hely igazi menedék azok számára, akik elcsendesedésre vágynak. A téglakályha, a finom illatok, a halk zene és a kényelmes fotelek nagyon otthonossá teszik a helyet. A finom teák mellé küldjetek le egy-egy helyben sütött pogácsát, süteményt is!   

Cím: 8241 Aszófő, Remete u. 2.

Sirius Teaház, Budapest

Ha a teaszürcsölés mellett egy kis játékra is kaphatók vagytok, a vidám, kreatív stílusú Sirius a legjobb választás. Egyrészt különféle társasjátékok találhatók a polcaikon, másrészt ha veletek tart a gyerek, ő sem fog unatkozni, a gyerekvárban játszhat, amíg ti teáztok.  Elheveredhettek a galérián, a puha párnákon vagy sámlikon. A teák mellett a finom kávékülönlegességeket is érdemes megkóstolni. 

Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 13.

Big Ben, Budapest

Lássuk be, az angoloknak azért van némi közük a teázáshoz, így érthető, miért kapta a teaház a Big Ben nevet. Rengetegféle teával várnak, a wellnesstől kezdve az ayurvédán át a fehér teáig. Sőt, ritkaságszámba megy, hogy itt a világ legdrágább kávéja is kapható, a Kopi Luwak!

Cím: 1053 Budapest, Vörös Pálné u. 10. (Sőt, már a Mammutban és a budakalászi Auchanban is megtalálható.)

Édesszájúak vagytok? 10 szuper palacsintázó országszerte >>

5 szálláshely, ahol ingyenes teafogyasztás vagy tea bekészítés vár:

Vén Diófa De Lux Panzió Szeged ****

A belváros szívében, pár perc sétára a lüktető Dugonics tértől található ez a modern, ám családias panzió. Amellett, hogy bababarát és akadálymentesített, még négylábúakat is térítésmentesen fogad! A reggelizőben a nap bármely szakában ízletes kávéval és különleges teakínálattal várják a vendégeket, így ingyenesen kóstolhatjátok a legfinomabb teákat.

Rejtett kincsek és titkos helyek Szegeden >>

Hotel Marina-Port Balatonkenese ****

Gyönyörű balatoni panoráma tárul elétek a szálloda kertjéből, a saját strandszakaszáról és a jacuzziból is! Rengeteg gyerekbarát szolgáltatást nyújtanak, a játszóháztól kezdve a kézműves foglalkozásokig. Minden szoba alapfelszereltségét képezi a bekészített Nespresso kávékapszula, a tea és az ásványvíz

Bognár Vendégház Zirc

A vendégház a Bakony ékszerdobozaként is emlegetett Zircen található, karnyújtásnyira az olyan látnivalóktól, mint a Zirci Apátság. Ingyenes kávé- és teafogyasztás, welcome keksz, igény szerint reggelis ellátás, csodálatos természet, és kényelmes szobák – egy kellemes hétvégi kiruccanáshoz több se kell!

NaturMed Hotel Carbona Hévíz ****

Ha Hévíz, akkor már csak jó lehet! Ez a négycsillagos szállás 500 méterre fekszik a hévízi-tótól, de saját wellness részleggel is rendelkezik. A római kort idéző termálfürdő, a tisztaság, a finom ételek, illetve a szobába bekészített kávé-tea és vízforraló mind a ti kényelmeteket szolgálják.

Pangea Hotel Nyíregyháza

Íme, egy abszolút családbarát szállás, amit a gyerekek imádni fognak – főleg, akik rajonganak a dínókért! A hotel a Nyíregyházi Állatpark területén várja az állatbarát vendégeket, és korlátlan belépést biztosít a Sóstó Zooba. Foglaljatok összenyitható családi szobát, hogy mindenki kényelmesen elférjen! Érkezéskor vízforraló bekészítés, tea és instant kávé vár majd rátok.

Ha szerettek teázni, válasszatok egy illő szálláshelyet vagy teázót, és irány egy meghitt szürcsölés! Szálláshelyek országszerte >>

5+1 kihagyhatatlan japánkert őszi sétákhoz >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%