Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásÉrdemes megnézniRomantikus kikapcsolódás

5+1 kihagyhatatlan japánkert őszi sétákhoz

1 perces olvasási idő

Apró hidakkal, tavacskákkal, tündérrózsákkal és lótuszvirágokkal teszi emlékezetessé a kikapcsolódást egy japánkerti séta. Szereted a hangulatos kőszobrokat és szívesen nevelgetnél egy bonsai cserjét az otthonodban? Meríts ihletet az alábbi 5+1 japánkert színes világából! 

Zuglói japánkert, Budapest

A zuglói japánkertet Varga Márton tervezte és építette 1928-ban. Érdekessége, hogy a japán császári család tagja, Takamacu herceg és felesége 1931-ben felkereste a kertet, ami látogatásuk alkalmával annyira elnyerte a tetszésüket, hogy növényeket ajándékoztak, ültetés céljából. 

Top szállások Budapesten >>

Zugló csodás parkja, a hazánkban elsőként megépült, közel 100 éves japánkert hatalmas népszerűségnek örvend, évente több ezren keresik fel a természeti kincsei miatt.

Egy budapesti kirándulás során kihagyhatatlan program a japánkert felfedezése, őszi sétákhoz remek úti cél. 

Szentendrei japánkert, Szentendre

A szentendrei japánkert 2016-ban nyílt meg a nagyközönség előtt, azóta minden korosztály örömmel választja a kertet szabadidős kikapcsolódáshoz. 

Top szállások Szentendrén >>

Bár a japánkert nem túl nagy, így nem sok idő bejárni, ám a növényzet, a fák, a tó és a hozzá tartozó patak, illetve a csobogó annál szebb látvánnyal ajándékoz meg. 

Séta közben a kihelyezett padokra leülhetsz egy kicsit megpihenni, beszélgetni, de a japánkert ideális helyszíne lehet akár egy romantikus randevúnak is.

Tuzson János Botanikus Kert, Nyíregyháza

A nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kert a Sóstói-erdő szomszédságában található, az 5,6 hektáros területen fekvő kert több mint 2500 növényfajjal várja a látogatókat.  

Top szállások Nyíregyházán >>

Ha szereted a természetközeli élményeket, és szívesen tennél egy őszi sétát Nyíregyháza egyik legszebb részén liliomok és bambuszok között, bátran vedd célba az arborétumot. 

Akár gyerekekkel is útnak indulhatsz, kalandnak értékelik majd a japánkert látnivalóinak felfedezését.

Szegedi Füvészkert, Szeged

A Szegedi Füvészkert hazánk egyik legnagyobb botanikus kertje, ami gyönyörű környezettel és barátságos hangulattal várja az érdeklődőket. 

Top szállások Szegeden >>

Igazi kuriózum, hogy Közép-Európában csak itt látható indiai lótusz, amely virágzáskor felejthetetlen látvánnyal ajándékoz meg. 

Az üvegházakban banánnal, kávéval, orchideával, kaktuszokkal és húsevő növényekkel is találkozhatsz, egy őszi séta során a Füvészkert japánkertjében a tori kapuval is érdemes egy szelfit készíteni. 

ELTE Füvészkert, Budapest

A keleti kultúra hangulata az ELTE Füvészkertjében is érződik, az Ázsia kertben tett séta egész évben kellemes programnak ígérkezik. 

Top szállások Budapesten >>

A japánkert legismertebb rendezvénye a japán kultúrát bemutató Sakura-napok, míg a Ginkgo-napokon örökbe fogadhatsz ginkgo fákat is. A törpe fajtájú fákat dézsában nevelheted a saját kertedben vagy erkélyeden. Jól hangzik, nem igaz? 

Schönbrunn japánkertje + Setagayapark

A schönbrunni palota kertészei 1913-ban egy kis japánkertet építettek, amelyet később nem használtak, ám a kertet az 1990-es évek végén helyreállították, így napjainkban teljes pompájában tündököl. 

Top szállások Bécsben >>

A japánkert vízeséssel, liliomos tóval, Bonsai-szerű fákkal és cserjékkel várja a Schönbrunnba érkező látogatókat.  

+ 1 tipp: A Setagayaparkot is vedd fel a listádra, a kertet 1992-ben a japán Ken Nakajima tájkertész tervezte. A japánkert tavacskával, patakkal, szökőkúttal, kőszobrokkal és díszcseresznyefákkal teszi felejthetetlenné az őszi sétákat. 

5+1 kihagyhatatlan japánkert őszi sétákhoz
Setagayapark, Bécs

Örömmel elmerülnél a természetközeli élményekben? Szervezz többnapos kikapcsolódást egy-egy hangulatos japánkert közelében, nálunk biztosan megtalálod hozzá a tökéletes szálláshelyet is >>

5 mesés arborétum – Köszöntsd az őszt a legszebb kertekben! >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
8%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő