MaiutazásKülföldi kalandokŐszi élményszüretVárosnézések

Prága ezer arca – kihagyhatatlan programok és látnivalók a sör mekkájából

2 perces olvasási idő

Prága különleges látnivalókkal kecsegtet évszaktól és időjárástól függetlenül. Esős napokon tökéletes program a prágai vár és a panoptikum, szép időben a belváros utcáin andaloghatnak a szerelmesek, a gyerekek pedig új erőre kapnak a szakolcai kürtöskalácstól, ami fagyival, tejszínhabbal vagy éppen Nutellával van töltve. A cseh fővárosban a romantikát keresők, a családdal utazók, és a kevés szabadidővel rendelkezők is felejthetetlen élményben részesülnek.

Prága ezer arca
Prága Óvárosa

Programok szép időre

Akár gyalog, akár biciklivel könnyen eljuthattok Prága egyik látnivalójától a másikig. Prága óvárosa szív melengetően barátságos, ráadásul reggeltől estig élettel teli. Itt található a Városháza, homlokzatán a tömegeket vonzó Orlojjal.

Ez egy csillagászati óra, ami a pontos időn kívül mutatja a Nap, a Hold és az aktuális csillagjegy állását is. 1597 óta minden órában felbukkan a 12 apostol, a Fösvény, a Hiú és a kukorékoló kakas. A városháza 50 méter magas tornyába fel is tudtok menni megcsodálni a várost.

Prága ezer arca
Látogatás az Orlojnál

A Károly híd a prágai látnivalók során kihagyhatatlan. Egyrészt azért, mert a neve egybeforrt a cseh fővároséval, másrészt mindenképp át kell haladnod rajta, ha nem használod a tömegközlekedést. A híd végében egy-egy torony magasodik, ezek közül az Óvárosi Hídtorony megtekinthető. A korábban védelmi funkciókat ellátó épületben 138 lépcső megmászása után élvezheted a páratlan kilátást.

Prága ezer arca
Wallenstein Palota, Prága

A Wallenstein palota és a hozzá tartozó meseszép kert tökéletes választás, ha sétálni van kedvetek. Az 1600-as években épült barokk palotát ma a Cseh Szenátus használja. A sövény labirintus, a szobrokkal övezett sétányok, szökőkutak visszarepítenek a 17. századba. Gyakran látni a kertben pávákat, a tóban pedig aranyhalak és kacsák úszkálnak.

Prága ezer arca
Wallenstein Palota, Prága

Amit a gyerekek is élvezni fognak

Ugye emlékszel még gyerekkorodból a bájos Kisvakond figurára és a barátaira? Ha van gyermeked, akkor valószínűleg már őt is megismertetted ezzel a kedves mesével. Zdenek Miller cseh rajzfilmkészítőnek köszönhetjük a kisvakond történeteket, így a városban rengeteg helyen tudsz Krtek, azaz Kisvakondos emléktárgyat vásárolni.

Viszont, ha nem csak egy snassz vásárlással szeretnéd beszerezni a mesehőst, akkor látogassatok el a Hamleys játékboltba. Ne egy hagyományos üzletet képzelj magad elé, mert itt valóban a játéké és a szórakozásé a főszerep. A Hamley Passszal kaptok 1 órányi virtuális valóságban zajló játékot, kipróbálhatjátok a lézerharcot, vezethettek kotrógépet és kisautót. Felülhettek egy igazi, klasszikus, falovas körhintára, barangolhattok a tükörlabirintusban és a lepkeházban.

Prága ezer arca
Lego mackó, Hamleys

Európa legjobb állatkertje

A 112-es, a 236-os busszal, vagy hajóval tudtok eljutni az állatkerthez, ami ősszel 9-18-ig fogadja a látogatókat. Felnőtteknek 250 CZK a díj, 3-15 éves korig 200 CZK-t kell fizetni. Az állatokat tágas és a valódi élőhelyükre emlékeztető kifutókon, illetve tematikus házakban figyelhetitek meg, valamint rengeteg információval gazdagodhattok.

Például a geológiai tanösvény 9 állomásán a különböző korszakokra jellemző állatvilág alakulását követhetitek nyomon. A 300 méteres séta végén a gyerekek régészkedhetnek a kihelyezett homokozóban. Nézzétek meg a tevék vagy a zsiráfok etetését, vegyetek részt a bemutatókon, és a libegőzést se hagyjátok ki!

Prága ezer arca
Flamingók a prágai állatkertben

Esik az eső? Nem baj, ezeken a helyeken nem áztok meg

A Madame Tussauds panoptikum hétfőtől vasárnapig 10-20 között várja a látogatókat. A felnőtt belépő 250 cseh korona, míg a diák 170 koronába kerül, de családi jegyet is kínálnak 650 cseh koronáért. Az épületben összesen 40 viaszfigura kapott helyet, köztük Hollywoodi filmcsillagok, híres popsztárok, művészhírességek.

Prága ezer arca
A 2020-ban nyílt prágai Madam Tussauds

Mivel a Prágai Vár látogatható, ezért biztos menedék esős időben. Persze, nem csak ezért ajánlott betérni. Az építmény hatalmas, és a belépő is többféleképpen kombinálható. Gyönyörű látnivaló a legfontosabb cseh templom, a Szent Vitus – székesegyház, ami számos egykor élt király nyughelye.

A Mihulka lőportorony az épület legnagyobb ágyútornya. Egykor lőporraktár volt, ma képzőművészeti kiállítások színhelye. A Daliborka torony a híres Arany utcácska végében nyúlik a magasba, a pazar kilátás mellett korabeli börtöncellákat és kínzóeszközöket tekinthetitek meg.

Prága ezer arca
Prágai vár és a Szent Vitus – székesegyház

Szigorúan felnőtteknek

Prágában nem lehet úgy beülni egy bárba vagy étterembe, hogy ne hoznának valamilyen sört az asztalhoz, de más alkoholos italok is népszerűek. A Szent Henrik toronyban működő Whiskeria nevű bár például a nevében is szereplő whiskyre specializálódott.

A hely olyan népszerű, hogy érdemes előre helyet foglalni, nem fogjátok megbánni. Több, mint 400 whiskyt tartanak, ezekből lehet kóstolóra befizetni. A legtöbb ital skót eredetű, és az alkalmazottak is skót szoknyát viselnek.

Prága ezer arca
Kikapcsolódás a bárban

A Nightmare horror bar nem csak a horrorfilmek rajongóit célozták meg, amikor a helyet kialakították, Borzongás és hidegrázás vár minden négyzetméteren. A félhomályos pincében a legismertebb horrorfilmek alakjainak társaságában fogyaszthatod el a vacsorád.

Különleges éttermek Prágában

A Tlusta Mys, azaz Kövér Egér nevű étterem, Prága központjában található. A helyi specialitások és nagy sörkínálat mellett az enteriőr is várakozáson felüli. Az étterem éjfélig nyitva van, ami nem megszokott erre, így, ha elnyúlik a programotok, akkor is be tudtok térni ide.

Prága ezer arca
Cseh sör, Prágában

Összesen két vonatos étterem létezik a világon, és az egyik ezek közül éppen Prágában van. A tulajdonosok rajonganak a vasútmodellezésért, és évekig fejlesztették azt a szoftvert, ami jelenleg működteti a rendszert.

Csak üljetek le a terepasztalhoz vagy az elkülönített részhez, és az italrendeléseteket hamarosan meghozza a cseh expressz. Az ételeket hagyományosan a felszolgálók viszik ki, de mókás látvány a dimbes-dombos útvonalon közlekedő korsókkal megpakolt járat.

Nézd meg akciós prágai utalványainkat és foglald le következő utad >>

(Képek: shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
25%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%