Téli tájolóRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

„Mindegy, csak kandalló legyen!” – 5 szálláshely, ahova el kell utazni télen

1 perces olvasási idő

Imádod, amikor szép fehér minden? Szeretsz a hóban sétálni addig, amíg pirospozsgás nem lesz az arcod és majd megfagynak az ujjaid? Ennél pedig már csak azt élvezed jobban, amikor belépsz a jó illatú, meleg szobába, ahol érzed, ahogy kiolvadnak a végtagjaid a kandalló előtt?

Mondok ennél is jobbat! Egy gyönyörű kandalló vár odabent, pattog a tűz, a narancsos lángok cirógatják, majd körülölelik a bükkfát. Szétárad a meleg, nem csak a helyiségben, hanem benned is és egyre szélesebb a mosoly az arcodon.

kandallo

Ha te is alig várod, hogy induljatok már, és azt kiáltod „mindegy, csak kandalló legyen”, egyet még javaslok, hogy dönts el: egy romantikus kis kuckóra vágysz az erdőben, vagy esetleg wellnesseznél is egy minden igényt kielégítő nagyobb patinás vagy modern hotelben. Mutatom is a legszuperebb lehetőségeket!

Aktív kikapcsolódás – Hunguest Grandhotel Galya Galyatető ****

Elsőként természetesen hazánk legmagasabban fekvő szállodája jut eszembe. Ha máshol nem is, itt már számíthatsz hóra decembertől akár áprilisig. A hóesés vagy a havas táj, a gyönyörű panoráma Kékestetőre még maradandóbb élmény marad majd, ha a kültéri pezsgőfürdőt is kipróbálod.

Kandallós – jacuzzis deluxe szobát is választhatsz, és magad rakhatod meg a tüzet a bekészített fahasábokból. Esténként a patinás szálloda hangulatos Lobby bárjában élvezheted a kandalló lobogó lángjának megnyugtató látványát. Ha már kristálytiszta levegőn vagy, érdemes egy-két túrát beiktatni, a hotelben szinte minden napra szerveznek vezetett programokat, de legalább a szemben lévő felújított kilátót látogasd meg.

Tovább a szálloda oldalára >>

 

Wellness a Fellegvár szomszédságában – Silvanus Konferencia és Sport Hotel Visegrád ****

Nem biztos, hogy lakosztályt foglalnék a kandalló miatt, de a Dunakanyar fenséges panorámáját biztosan szeretném élvezni egyszer télen is. A csodálatos környezetben található Silvanus hotelben, akár a medencéből is megtehetjük ezt.

Kandallós pihenő a wellnessben

Ha pedig meguntuk az úszkálást és a különféle szaunákban lazulást, akkor a wellness részlegen találunk egy kandallós pihenőteret, én biztosan itt folytatnám a relaxálást. Este pedig meglátogatnám a lobby-ban található kandallót, rendelnék valami finomat a bárban és elhelyezkednék egy kényelmes fotelben.

Válaszd a visegrádi hotelt a téli pihenésed helyszínéül! >>

Igazi pihenés: Bakony Hotel Bakonybél***

„Mert nálunk nincs hosszú, unalmas téli este, csak korán kezdődő pihenés” – ezt vallja a hotel, ami nagyon szimpatikus számomra. Jártam már ezen a szálláshelyen, egy igazi gyöngyszem a hegyvidéki hotel, amely először a külsejével fog meg, majd belépés után nem is igazán akartam továbbmenni, szívem szerint azonnal leragadtam volna a kandalló mellett.

Hangulatos, barátságos hely, ahol finomat ettünk, jókat barangoltunk az erdőben, és pihentünk a szaunában. Kedvenc esti programunk volt, hogy társasozzunk, illetve kártyázzunk a kandalló közelében, olvasgassunk, jókat beszélgessünk és biliárdozzunk.

Tovább a szálláshely oldalára >>

5 kihagyhatatlan látnivaló, amik télen is várnak a Bakonyban

  • Pannon Csillagda
  • Eplény: Síaréna és Libegő
  • Várkertfürdő Pápán
  • Zirc: arborétum, könyvár, apátság, múzeum
  • Cseszneki vár

Hangulatos hegyvidéki vendégházak: Lugas Vendégház/ Toldi vendégház/ Cserhát vendégház, Felsőtold

A bájos és télen is gyönyörű Hollókő közelében találhatóak ezek a vendégházak. Sétálj fel a várig, ahonnan erdei ösvényen keresztül eléred az Ófalut. Barangolj a macskaköves utcákon, majd térj vissza a kandallóval fűtött szálláshelyedre.

Romantikus mézeskalács házikó az erdőben – Manka Kisrönkház, Ispánk

Elbújnál egy kicsit? Tökéletes választás lehet ez az Őrségben található csodaszép és illatos rönkház. Idillikus hely a megpihenéshez, a romantikázáshoz, vagy a páratlan családi élmények megtapasztalásához.

Manka Kisrönkház Ispánk

Élvezzétek együtt a természet közelségét, az erdő szépségeit. Kapcsolódjatok ki teljesen és töltődjetek fel egymás társaságában. A csodálatos helyen lévő barátságos házikó a fa sokszínű harmóniájával és jellegzetes illatával, a kandalló melegével járul majd hozzá a tartalmas és minőségi együtt töltött időhöz.

Még több fotó a romantikus szálláshelyről >>

***

További kandallós hotelek és apartmanok Magyarországon >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%