Tippek utazáshozTéli tájoló

5 remek könyvajánló (és úti cél) a téli estékhez

1 perces olvasási idő

Amikor beköszöntenek a fagyok, jól esik elvonulni a világ elől és kikapcsolódni egy kicsit a legjobb könyvek társaságában. Íme, 5 szuper könyvajánló, melyek ideálisak a téli pihenéshez. Listánkat ráadásul szuper úti célokkal is gazdagítottuk, ahol élmény lesz az olvasás. Böngésszétek át bátran az ajánlónkat! 

5 remek könyvajánló (és úti cél) a téli estékhez
Könyvajánló téli estékhez

5 remek könyvajánló (és úti cél) a téli estékhez

1. A boldogság nyomában: Hygge – A dán életérzés, amely boldoggá tesz

Mind a boldogságot keressük, de a dánok mosolygó, pozitív arcát látva ők már meg is találták. Sőt! Nevet is adtak ennek az életérzésnek, melyet „hygge” névre kereszteltek. Lassuljatok le, vegyétek kézbe Meik Wiking könyvét, és ismerjétek meg a meghittség művészetét, mert ez a kiadvány – gyönyörű fotóival – biztosan a ti szíveteket is megdobogtatja majd!

Szállástipp: Kakukkfű Barlang Vendégház, Noszvaj

Pihenjetek meg egy különleges barlanglakásban, ahol az ablakfülkébe kucorodva olvashatjátok kedvenc köteteiteket! A kényelmes, patyolattiszta és vintage hangulatú kis kuckó benneteket is elvarázsol majd.

2. A fantázia birodalmában: Északi ​fény

Nem csak remek ifjúsági olvasmány, hanem a felnőttek számára is élvezetes Philip Pullman Északi ​fény című regénye, melyet már meg is filmesítettek (Az arany iránytű) és sorozatot is készítettek belőle (HBO GO-n elérhető Az Úr sötét anyagai néven). Kövessétek végig Lyra Belacqua történetét, mely a messzi, fagyos északra vezet, miközben boszorkányokkal és hatalmas jegesmedvékkel is találkozhattok!

Szállástipp: Szellőrózsa Vendégház, Ágasegyháza

Barátságos, hívogató és minden ízében nyugalmat árasztó házikó vár rátok az Alföld szívében, Ágasegyházán. A faburkolattal ellátott belső tereket cserépkályha fűti fel, ami mellett kényelmes kanapét is találtok – mondanunk sem kell, hogy ez is ideális helyszín lehet az olvasáshoz!

3. Életre kelt mesevilág: A hóleány

Alaszka vadregényes, varázslatos vidékén él Jack és Mabel, akik reménytelenül vágyakoznak arra, hogy gyermekük lehessen, ezért egy napon a frissen lehullott hóból építenek maguknak egy kislányt. Másnap reggelre azonban csoda történik, és apró lábnyomokat találnak a hóban… Gyönyörű történet Eowyn Ivey tollából.

Szállástipp: Bakonyi Vadász Háza Bakonykúti

Igazán hangulatos, vidéki portáról álmodoztok, mely egyszerű és nagyszerű? Akkor megtaláltátok! A jól felszerelt konyhában finom teát készíthettek, a 80 négyzetméteres lakótérben pedig hatalmas kandalló gondoskodik az otthon melegéről. Kucorodjatok be a kanapéra, húzzátok magatokra a takarót és már kezdődhet is az olvasás!

4.  Időtlen kedvenc: Karácsonyi ének

Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikusa időtlen és szívmelengető, mely biztosan bearanyozza majd a téli estéiteket. Ki ne ismerné a fösvény és mogorva Scrooge úr történetét, aki gyűlöli a karácsonyt, és az embereket is… egészen addig, amíg 3 szellem fel nem keresi őt magányos és örömtelen életében.

Szállástipp: Green Chalet Veresegyház

Hamisítatlan tóparti ékszerdoboz a Green Chalet, ahol szauna és dézsafürdő is helyet kapott. A 4 fős üdülőház ideális választás a kikapcsolódáshoz, csodás belső terei pedig minden kényelmet biztosítanak a felhőtlen pihenéshez. Győződjetek meg róla!

5. Agatha Christie rajongóknak kötelező: Karácsonyi krimik

Az angol írónő, Agatha Christie a krimik koronázatlan királynője, aki maga is kedvelte karácsony ünnepét, melyet az is bizonyít, hogy az általa szőtt történetek egy része is ekkor játszódik. A Karácsonyi krimik kötetben Hercule Poirot-val és Miss Marple-lel is találkozhattok.

Szállástipp: Cédrus Vendégház, Zebegény

Pazar kilátással, tökéletes felszereltséggel és fűthető, szabadtéri medencével készülnek az érkezésetekre ebben a pazar vendégházban, a Dunakanyar festői vidékén. Sütögessetek a szabad ég alatt, élvezzétek a csendet és nyugalmat a Cédrus Vendégházban – akár 4-en is!

További stílusos szálláshelyeket találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%