Programok hétvégéreEldugott kirándulóhelyekHegyek-völgyekŐszi élményszüret

5 látnivaló Miskolcon, amit imádnak utazóink

1 perces olvasási idő
  • Őszi programok és kipróbált helyek olvasóink ajánlása alapján
  • Magyarország ismert és kevésbé ismert helyei

Mesébe illő táj, barlangok, középkori vár, hangulatos terek, kedves emberek és még sorolhatnánk mennyi minden található Miskolcon, ami miatt érdemes útra kelni Észak-Magyarország legnagyobb városába. Íme 5 látnivaló Miskolcon, amit közösségünk tagjai jó szívvel ajánlanak.

1. Tündérkert

“A Diósgyőri vár szomszédságában található ez a csodálatos park, ahol Óz a csodák csodája szereplőivel is találkozhatunk. A fagyit és a négysajtos pogácsát mindenképp érdemes megkóstolni, isteni finomak.😊”

Fotók: Egerszegi Fanni – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

2. Vadaspark

“A Miskolci Állatkert és Kultúrpark Magyarország legrégebbi múltú állatkertje. Előde a XIV. sz. – ban Nagy Lajos király által létrehozott vadaskert volt. A Csanyik- völgyben 1983-ban Miskolci Városi Vadaspark néven nyílt meg a ma is működő állatkert. Az állatkert lakóit erdei környezetben, a Bükki Nemzeti Park természetes növény-és állatvilágával együtt a friss levegőn sétálva ismerhetik meg az ide látogatók, akiknek  kedvence Forgó Dorka és Füles Borka a két barna medve.🐻”

Fotók: Závotiné Máthé Andrea – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

3. Avas kilátó

“Minden napszakban gyönyörű kilátás tárul a látogatók elé! A parkolás ingyenes, a kilàtó kávézója pedig egész nyáron, a hét minden napján tárt karokkal várja a városban gyönyörködni vágyókat, 14-20 óráig.😊”

Fotók: Simon Mária – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

4. Miskolctapolca

“Ha Miskolc, akkor látogassatok el Miskolc-Tapolcára is Európa páratlan barlangfürdője várja az ide látogatókat. Gyönyörű parkban szebbnél szebb virágok, cserjék, és fák várja a relaxálni vágyókat. A park cuki lakói pedig kíváncsian várják a látogatókat. Aktívabb szórakozási lehetőségek:

  • 🚴‍♀️ Bringahintó kölcsönzés
  • 🚣‍♂️Csónakázás
  • ⛷Bobpálya
  • 🧗Kalandpark
  • 🤹Játszótér.

Ha pedig megéheztetek, akkor számos büfé várja a vendégeit.🍔”

Fotók: Orosz Henrietta – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

5. Lillafüred

“Látogassatok el Lillafüredre a családdal és élvezzétek a természet kincseit. Próbáljátok ki a csónakázást a tóban, vagy menjetek egy kört a kisvasúttal. A gyerekek kedvence lesz mindkét program!

Ha megéheznétek, Lillafüreden egyetek egy lángost a büfésoron és kapcsolódjatok ki a mindennapi rohanásból.🌳”

Fotók: Tóth Boglárka – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Neked melyik a kedvenced? Te melyik miskolci látnivalóval egészítenéd ki a listát? Oszd meg velünk Facebook csoportunkban!

Programokat és kipróbált helyeket keresel? A Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára! Facebook csoportunkban Magyarország ismert és kevésbé ismert úti céljait segítünk megismerni. Közösségünkben közel 14 000 lelkes utazó cserél naponta új programtippeket! Belföldi utazási tanácsokat kaphatsz és örülünk, ha saját tapasztalataidat, élményeidet Te is megosztod a csoport tagjaival.

Csatlakozom az ingyenes programtippekért >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%