Tippek utazáshozCsaládi kiruccanás

5 tipp, ha kismamaként nyaralni indulsz

1 perces olvasási idő
5 tipp, ha kismamaként nyaralni indulsz

A várandósság nem ok arra, hogy lemondjunk kedvenc hobbinkról, az utazásról, hiszen komplikációmentes terhesség esetén megfelelően felkészülve ennek semmi akadálya. Fontos azonban, hogy bármennyire szeretjük a spontán ötleteket, kismamaként körültekintőnek kell lennünk, és tudatosan kell megszervezni mindent, ha nyaralni indulunk.

Íme 5 tipp, ami segít egy babavárós utazás megszervezéséhez, legyen az autós, hajós, vonatos, vagy repülős kiruccanás.

5 tipp, ha kismamaként nyaralni indulsz

5 tipp, ha kismamaként nyaralni indulsz

1. Mikor a legideálisabb utazni?

Általánosan a második trimesztert ajánlják, amikor a kismamák energiaszintje a legmagasabb. Előtte mindenképpen érdemes konzultálni az orvossal, és természetesen, ha nincs semmilyen komplikáció, rosszullét, fáradékonyság, akár előtte vagy utána is lehetséges, de a doktor utasításait tanácsait érdemes betartani.

2. Mivel utazhat egy kismama?

Legszigorúbb szabályai a repülős utazásnak vannak, mert a társaságok meghatározzák, milyen szabályok vonatkoznak a kisbabát váró utasokra. Ez légitársaságonként eltérő lehet, előtte meg kell nézni az adott szolgáltató honlapját, és az orvostól ez alapján megfelelő igazolást kérni. (Igazolás hiányában a társaságok megtagadhatják a szállítást.)

A repülős utazás szabályairól bővebben itt olvashattok: Szabad-e wellnesselni és repülőre ülni a várandósság idején?

5 tipp, ha kismamaként nyaralni indulsz

Az émelygés főleg azoknál, akik egyébként is hajlamosak rá, a terhesség ideje alatt még nagyobb valószínűséggel felléphet az utazás során, ezért autóban célszerű az első ülést választani, vonaton, buszon pedig szintén előrébb ülni, és a hajón is megkeresni azt a pontot, ahol legkevésbé érezhető az imbolygás.

Az autós utat ajánlott néhány óránként megszakítani, és mozogni egy kicsit, ami pedig nagyon fontos, hogy a biztonsági övet úgy állítsuk be, hogy egy esetleges nagyobb fékezés során a lehető legkevésbé nyomja meg a pocakot.

3. Hová a legpraktikusabb utaznia egy kismamának?

A megfelelő úti cél kiválasztása nagyon fontos: a túl meleg, túl párás, és magaslati tájak, illetve olyan célpontok választása, ahol nagy a hőingadozás, vagy védőoltás javasolt, várandósság idején kerülendőek. Minél közelebbi a szülés ideje, annál célszerűbb az otthonunkhoz közelebbi üdülőhelyet keresni.

Rovinj

Külföldön tökéletes választás lehet Szlovénia tengerparti övezete, Olaszország, vagy Horvátország is.

Szállások Olaszországban >>

Szállások a horvát tengerparton >>

És ha távoli utat már nem merjük bevállalni várandósan, itt a idő, hogy a hazai látnivalók kerüljenek fókuszba! Országszerte több családbarát hotel közül is válogathatunk, amelyek nem csak a babáknak, hanem a mamáknak és kismamáknak is komfortos lehet.

Belföldi szállástippek nyaralni vágyó kismamáknak: 

Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****

Az alsópáhoki hotel 2015-ben elnyerte az Év Szállása címet, emellett az Év Családbarát Szálláshelye, valamint Kismama Különdíj I. helyezett lett. A várandós nőknek szóló „pocakos wellness” csomag olyan kényeztetési lehetőségeket, alternatív terápiákat (pl. arc-peelig, manikűr-pedikűr, kismamamasszázs stb.) foglal magába, melytől a kismama garantáltan jobban fogja érezni magát a bőrében.

Kattints a további részletekért >>

Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****

Szarvaskút Wellness Hotel és Kemencés Étterem Zirc ****

Töltődj fel a Bakonyban és pihenj a Szarvaskút Hotelben a baba érkezése előtt! A zirci hotelben odafigyelnek a várandós vendégekre is. A wellness szolgáltatások között kismamamasszázs is található, amely egy speciális ülő pozícióban végzett kíméletes masszázs a terhelt gerinc és hát lazítására, közérzet javítására. Érdemes kipróbálni!

Tovább a szálloda oldalára >>

Szarvaskút Wellness Hotel és Kemencés Étterem Zirc ****

4. Milyen programot tervezzünk, ha kismamaként indulunk nyaralni?

Azt mindenkinek magának kell éreznie, mennyit bír, de nagy teljesítménytúrákra azért már nem ajánlott benevezni. Könnyű séták a természetben, városnézés, tengerparti pihenés egyaránt szóba jöhet, de túl sokat ne tartózkodjunk napon, és a vízben is csak addig, amíg jólesik.

Arra ügyelni kell, hogy ne legyen túl zsúfolt a program, jusson idő a pihenésre is.

5 tipp, ha kismamaként nyaralni indulsz
Fontos, hogy jusson idő pihenésre

5. Szükség van-e biztosításra?

Ezen semmiképpen nem érdemes spórolni, a biztosítás mindig jól jöhet, egy kismamának pedig különösen fontos. Emellett érdemes tájékozódni a helyi orvosi ellátásról is, megnézni, hol található a közelben nagyobb kórház, orvosi ügyelet.

5 tipp, ha kismamaként nyaralni indulsz

Végül az 5 tipp mellé 6 fontos dolog, ami mindenképpen legyen nálunk:

  1. Terhességi kiskönyv, még akkor is, ha külföldre utazunk
  2. Saját vitaminok, gyógyszerek
  3. Legyen mindig kéznél víz és nassolnivaló, ha a vércukorszint hirtelen leesne
  4. Kényelmes ruhák és lábbeli
  5. Megfelelő védelem a nap ellen: kalap, kendő, naptej
  6. Tengerparti vagy wellness pihenéshez kismama fürdőruha

Ha mindezeket szem előtt tartva szervezitek a nyaralást, nagy baj nem történhet, felejthetetlen utazásban lesz részetek.

Még több családbarát szállásajánlat a szallas.hu oldalán >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%