Hegyek-völgyekNyári vakációŐszi élményszüretTavaszi zsongás

Megfogadtad, hogy többet leszel idén a természetben? Íme 5 útvonal kezdőknek!

1 perces olvasási idő

Elhatároztad, hogy felfedezed az ország legszebb látnivalóit, hogy még több időt tölthess a természetben? Mutatjuk, melyik az az 5 útvonal kezdőknek, amit bátran felírhatsz a bakancslistádra!  Na maradj otthon, az élmény garantált!

Rövid kirándulást tervezel a természetben? Íme 5 útvonal kezdőknek!

Az alábbi kirándulóhelyeket akár gyerekekkel is célba veheted, az útvonal kezdőknek is tökéletes a táv, a terep és a szintemelkedés miatt. 

Csillagösvény Élménypark, Ópusztaszer

Ópusztaszeren, közvetlenül a Nemzeti Történeti Emlékpark mellett található a Csillagösvény Élménypark, amely a világ harmadik legnagyobb labirintusa

Foglalj szállást a közelben >>

A 3,5 kilométer hosszú labirintust 45-60 perc alatt lehet kényelmesen bejárni, útközben furfangos kérdések várnak, melyek különböző témákhoz kapcsolódnak. 

A Csillagösvény Élménypark kipróbálása minden korosztály számára vidám kalandot ígér. Remek útvonal kezdőknek, hiszen nem jár szintemelkedéssel, és a táv is igen csekély.

Top programok a közelben >>

Szállástipp: Erdei Wellness Vendégház Ópusztaszer

Fényes Tanösvény, Tata

Nem vágysz hosszú teljesítménytúrára, de szeretnél közelebb kerülni a természethez? Ideális úti cél számodra a Fényes Tanösvény Tatán, amely különleges természeti kincseket tartogat. 

Foglalj szállást a környéken >>

Az 1350 méter hosszú cölöpsétány 18 állomáson keresztül információs táblákkal ismerteti meg veled a láperdők és a karsztforrások világát, ráadásul egy kilátótorony, egy függőhíd és egy tündérrózsákkal borított tó vár a tanösvényen. 

Lehet még ennél is izgalmasabb egy könnyű séta a vizek városában?

Legjobb látnivalók Tatán >>

Szállástipp: Zöld Kocsi Apartman Tata

Szigligeti vár, Szigliget

Ha szereted a hazai várak hangulatát és a Balaton közelségét, akkor Szigliget vára örök életre szóló élménnyel ajándékoz meg. Az útvonal kezdőknek sem veszi el a kedvét, a gyerekek is örömmel nézelődnek a várban.  

Szállást keresel a környéken? >>

A várat 1,5-2 óra alatt kényelmesen körbejárhatod, így bőven jut elegendő idő arra is, hogy a számtalan lépcső leküzdése mellett a panorámában is gyönyörködj

Érdekesség! A Szigligeti vár 2021-ben III. helyezést ért el a Szallas.hu – Az év turisztikai attrakciója gálán Minőségi díj kategóriában.

Látnivalók Szigliget közelében >>

Szállástipp: Pipitér Rooms & More Apartman Szigliget

Ördögmalom-vízesés, Visegrád

Visegrád egyik legszebb részén, az Apátkúti-patak völgyének birodalmában található az Ördögmalom-vízesés, amely talán nem a legnagyobb hazai vízesésünk, de a környezete minden látogatót lenyűgöz.

Top szállások a környéken >>

Az útvonal kezdőknek is ajánlott, hiszen a vízesés Visegrád központi részétől 1 órás kényelmes gyaloglással elérhető. 

A családbarát kirándulóhely közelében piknikezésre és sütögetésre is van lehetőség. 

Programok és látnivalók Visegrádon >>

Szállástipp: Vogel Ági Vendégháza Visegrád

Lombkorona sétány, Makó

A Maros jobb partján található a makói Lombkorona sétány, amely a terület környezetét és élővilágát mutatja be a látogatóknak. 

Legjobb szálláshelyek Makón >>

A sétányon különféle élőlényekkel, faóriásokkal és az erdő hangjaival találkozhatsz, ráadásul, ha nem félsz a magasságtól, akkor egy függőhídon is átsétálhatsz a Hagymaterasz és a panoráma kilátótorony közelében. 

Top látnivalók Makón >>

Szállástipp: LuDo Apartman & Spa Makó

Böngéssz bátran a legjobb hazai programok között, sok útvonal kezdőknek is ajánlott. Remek szállásokat találsz a kikapcsolódáshoz a Szallas.hu oldalán >>

3 egyesület, akikkel szervezett kirándulásokra indulhatsz >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Tavaszi zsongás

    Ugorj fejest a tavaszba - hamarosan indul a tulipánszüret az országban

    1 perces olvasási idő
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő