Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

5 varázslatos kert, ahol idén nyáron is lesz levendulaszüret

1 perces olvasási idő

Ma már nem kell Provence-ig utaznia annak, aki végtelen levendulamezők látványában akar gyönyörködni! Magyarország-szerte egyre több levendulafarm és ültetvény várja a szüretelni vágyókat, de ha valaki csak fotózni szeretne, szintén megtalálja erre a legjobb helyeket.

Hogy segítsünk eligazodni, az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 remek levendulamezőt az ország minden részéről. Van közöttük Balaton-felvidéki, bükki, sőt Hajdú-Bihar megyei levendulás is. A lista persze nem teljes, hozzászólásban nyugodtan írjátok meg, a felsoroltakon kívül hova érdemes még menni levendulát szüretelni.

Kőröshegyi Levendulás

A Balaton déli partjához közeli Kőröshegyen tavasztól őszig van „virágos” program. A nárcisz- és tulipánszüretről már beszámoltunk korábban, most pedig itt a nyár legnagyobb eseménye, a levendulaszüret!

2018. június 2.–június 30. között, naponta 9-18 óráig várják a levendulaimádókat 2 km-re a Balatontól. Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőolló kölcsönözhető.

A júniusi hétvégeken levendulás programok várják az érdeklődőket.

Megközelítés:
A birtok Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett kanyarodva egy murvás út végén található.

Szállásajánlatok a Balaton déli partján >>

Szent Balázs-hegyi Levendulás

A Balaton-felvidék egyik legszebb vidékén, Balatoncsicsó és Szentantalfa szomszédságában fekszik a Szent Balázs-hegyi Levendulás, ahol idén is megrendezésre kerül a szedd magad akció.

Dátum és részletek hamarosan!

Megközelítés: A Gergely Borház alatt
Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról, amit „Levendulás” zászló is jelöl. Onnantól csak követni kell az irányító táblákat!

Balaton-felvidéki szállást keresel? >>

Éva levendulái a Bükk szívéből – Répáshuta

Mátrainé Éva idén is a Bükkbe várja a levendula szerelmeseit! A Répáshután található levendulakertben előreláthatólag június 18. környékén, reggel 9-től este 20-ig lehet szedni és vinni a gyógynövényekből. A helyszínen kézműves termékek megvásárlására is lehetőség nyílik, a látogatók megkóstolhatják a frissen főzött levendulaszörpöt is.

Szállások a Bükk hegységben >>

Levendulaszüret a desedai Levendulakertben – Kaposvár

Idén 2. alkalommal kerül megrendezésre a kaposvári levendulaszüret a desedai Levendulakertben.

A szüret időpontja: 2018. június 17-én, 10.00-18.00 között

A levendulás a Deseda toponári oldalán, a Vár-lak birtokon található. Levendulás lufik fogják idén is jelezni, merre kell haladni a tóparton. Parkolni a tóparton lehet, a kiépített parkolókban. Onnan kényelmes séta vezet a kertbe.
A szüretre metszőollót, vagy ollót szükséges vinni, a virágot tépni nem lehet, mert megsérülhetnek a bokrok.

A levendulát tasakokban szabad csak hazavinni, melye(ke)t belépéskor a kézműves sátrakban lehet megvásárolni.

A szervezők idén is különleges finomságokkal – sütikkel – és hűs, levendulás frissítővel készülnek, valamint a Levendulakert „gyümölcseiből” – olaj, víz, szörp, szappan-, garantáltan egyedi kézműves, kozmetikai termékekből, virágkötészeti alkotásokból, és mézkülönlegességekből – pl. levendulás méz – válogathatunk a sátrakban.

Kaposvári szállások >>

Létai Levendulás – Létavértes

Hajdú-Bihar megye és az ország keleti része sem maradhat ki a jóból, Létavértesen, Debrecentől 30 km-re ugyanis egy csodálatos levendulamező várja a gyógynövények szerelmeseit. A kiöregedett szőlőskert helyére telepített levendulasorok nem csak lila színükkel, hanem illatukkal is elbűvölik a látogatókat. Aki nem szeretne erről az élményről lemaradni, figyelje a Létai Levendulás oldalán a szüret időpontját, amely előreláthatólag június 23-24-én várható.

Szállást keresel Létavértes környékén? Itt tudsz nézelődni >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%