ÍzkalandBarátokkalHegyek-völgyekProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki vendégség

5+1 boros program pünkösd hétvégén

1 perces olvasási idő

A pünkösdi hétvégén kiárad a Szentlélek, beárad a bor. A néphit szerint ha pünkösdkor szép az idő, akkor örülhetnek a szőlősgazdák, jó lesz a bortermés is. Az ünnepnapon pincészetek tartanak nyitott napokat, borvidékek szerveznek borfeszitválokat. Remek alkalom személyesen ismerkedni borászokkal és az ország olyan részeivel is, ahol eddig nem jártatok. Íme 5+1 boros program pünkösd hétvégén, ha még nem tudod, merre induljatok!

Egy pünkösdi népszokás, amelyen meg fogsz lepődni

Húsvét utáni hetedik vasárnapon a keresztények a Szentlélek kiáradását ünneplik. Ugyanakkor a többség alig győz válogatni abból a rengeteg világi eseményből, amit a vallásos alapra bazíroznak. Nem valami újkeletű dolog a pünkösdi hétvége során mindenféle népünnepélyeket rendezni. A középkor óta mérik össze képességeiket a népek ügyességi versenyeken, melyek győztese a pünkösdi király. Az uralkodását csak rövid ideig élvező pünkösdi király számos átmeneti előjog részeként ingyen nézhetett a pohár fenekére a kocsmában.

Utóbbiban sajnos ne reménykedjetek, ha ellátogattok a pünkösdi hétvége alkalmából egy-egy boros eseményre, de némi fizetségért cserébe emlékezetes élmények birtokába juthattok! Természetesen a bevezetőben említett beáradást se vegyétek szó szerint, hiszen az igazi élvezetek olykor kis dózisokban, visszafogott tempóban élhetők meg leginkább.

boros programok pünkösdi hétvégén

Felnőttbarát (18+) boros program pünkösd hétvégén

Kiválasztottunk néhányat a magyarországi borvidékek pünkösdi programjai közül.

Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárás

2019. június 7-9. között nyitják meg kapuikat a borkedvelők előtt a pannonhalmi borospincék. Kiváló borok és finomságok várják az érdeklődőket ezen a három napon a Pannonhalmi Borvidék hét pincéjében. Látogassátok meg az apátságot is!

Pannonhalmi Főapátság látnivalói – levendulamező, lombkorona-sétány, könyvtár >>

pannonhalma

Szállástipp a pannonhalmi pincejáráshoz

Borvarázs Somlói bor- és tócsnifesztivál

2019. június 8-10. között Ajka főterén, az Agórán idén 16. alkalommal  kerül megrendezésre a Borvarázs Somlói bor- és tócsnifesztivál. „A fesztivál ideje alatt neves somlói pincészetek kínálják finom boraikat” – ígérik a szervezők. Ha már Ajkán vagytok, kiránduljatok fel a Somló-hegy tetéjére. Az ország egyik legkülönlegesebb tanúhegye.

somló
Somló, az ország legkisebb borvidéke

Szállástipp a Somlói borfesztivál környékén

Bagdal-Vino Vendégház Somlójenő >>

Fitromax Szabadidőközpont és Panzió Ajka >>

Pünkösdi Nyitott Pincék, Palkonya

2019. június 8-9 között a Villányi borvidékhez tartozó Palkonyán is megnyílnak a boros pincék. A szervezők nem kevesebbet ígérnek erre a két napra, mint csodás környezetet, minősített borokat, kulturális programokat és garantáltan jó hangulatot a 25. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen. Palkonya csodás település, de azért nézzetek szét a környéken! Vigyetek bicajt és Villánykövesden át Siklósig fedezzétek fel a környéket!

palkonya boros programok pünkösdi hétvégén
Palkonyai pincék

Pünkösdi szállástipp a Palkonya környékén:

Még több szuper program pünkösd hétvégén országszerte – 2019 >>

Pünkösdi Hal- és Vadünnep, Szekszárd

2019. június 7-10. között vonultatja fel a szekszárdi borvidék borai legjavát, kiegészítve hallal, vaddal, jófalattal. Lesz még kézműves vásár is a belvárosban. Szekszárd varázslatos város! A Szekszárdi-dombság lankái, a köztük megbűvő dűlők és présházak további felfedezésre csábítanak. A közeli Gemenci-erdőt ismeritek?

szekszárd

Szállástippek Szekszárd közelében:

> (új fülön nyitja meg)”>Megbűvölt Vadászok Vendégház Szekszárd >>

Tokaji Bornapok, Tokaj

Szintén 2019. június 7-10. között kerül megrendezésre Tokaj pünkösdi boreseménye. Tokaj belvárosában kínálják boraikat a környék borászai. A jó borhoz finom étel is dukál; ezekből sem lesz hiány. A gasztroélményekhez a prímás nem csűrdönögölőt húz: az idei zenei kínálat a jazzre koncentrál. Levezetésként akár evezhettek is egy jót a Bodrogon!

Szállások Tokaj környékén >>

tokaj boros programok pünkösdi hétvégén

Pünkösdi Nyitott Pincenapok, Baj

Nincs baj; ez egy különlegesség lehet. A hagyományosnak kikiáltott borvidékeket elég jól ismerjük már. De eszetekbe jut-e, hogy a Tata szomszédságában megbújó Bajra induljatok bort kóstolni a pünkösdi hétvége során? Na, most eszetekbe jutott! Csodaszép környék. Az Ászár-Neszmély borvidékhez tartozó Bajon 5 pincészet vár titeket.

Szállások a környéken >>

boros programok pünkösdi hétvégén

Legyetek borguruk vagy csak mérsékelten érdeklődők, a pünkösdi boros hétvége mindig remek kikapcsolódásnak ígérkezik!

Örülnénk, ha az összes pünkösdi boros programot fel tudnánk sorolni, de az előbbi kis kedvcsináló után a többit egyéni kreativitásotokra bízzuk. A szállást meg bízzátok ránk! >>

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%