Ezek a legjobb pünkösdi programok országszerte – 2019

Bene Marianna 2019-05-20
bene-marianna

Hamarosan közeledik pünkösd hétvégéje, amit kár lenne veszni hagyni, hiszen kapunk egy ajándék szabadnapot (hosszú hétvégék 2019-ben). Mi mindig igyekszünk ezeket a napokat tartalmasan tölteni, és nem lesz ez másként idén sem, hiszen országszerte szuper pünkösdi programok vannak készülőben.

Érdemes már most nézelődni, főleg, ha szállást is szeretnétek foglalni, mert a legjobb helyeket gyorsan elkapkodják. Ehhez mutatok most egy kis segítséget, hogy merre érdemes elindulni június 8. és 10. között.

pünkösdi programok

Pünkösdi programok 2019-ben

Pünkösdi vigasságok Zalakaroson

A Gyógyfürdő téren szombaton és vasárnap is kirakodóvásárral, este pedig pünkösdi bállal várják az érdeklődőket. Hogy a gyerekek se unatkozzanak, lesz kézműves mesterségek bemutatója, amiket ki is lehet próbálni, valamint pünkösdi királylány és királyfi választás. A pünkösdi programok és a parkolás ingyenes!

Ha szállást is foglalnátok, itt keresgéljetek >>

Térkép:

TIPP: A környék rengeteg csodás látnivalót rejt. Hogy a maradék időt is tartalmasan töltsük, érdemes például ellátogatni a Kis-Balatonhoz, ahol szintén szuper programokban lehet része az egész családnak. Erről még több érdekességet itt olvashattok: Kis-Balaton élővilága és nagyszerű látnivalói

Pünkösdi Tor-Túra Egerszalókon

A szombati napon a település vendégváró portái megnyitják kapuikat, és hamisítatlan vidéki vendégszeretettel várják az idelátogatókat. Aki a hasát szereti, annak igazi gasztronómiai fellegvár lesz ez a kis falu, mert kemencékben és szabadtűzön készülnek majd a helyi ételkülönlegességek, amiket az egri vidék boraival lehet leöblíteni. Mindezt pedig finom házi süteményekkel koronázhatjuk meg.

pünkösdi programok
Pünkösdi Tor-Túra Egerszalók

És hogy a többi nap se teljen eseménytelenül, érdemes kipróbálni a Saliris Gyógy- és Wellnessfürdőt, vagy felfedezni a különleges kaptárköveket .

pünkösdi programok

Szélmalom a Nemzeti Történeti Emlékparban, Ópusztaszeren

Pünkösdölő Ópusztaszeren

Június 9. és 10-én Ópusztaszeren újjáélednek a régi néphagyományok, méghozzá nem is akárhogyan! A skanzen vendégei maguk is részeseivé válhatnak az eseményeknek, a látogatói próbákon megmérettethetik ügyességüket.

  • Teljes árú park belépő: 2500 Ft
  • Feszty jegycsomag: 2900 Ft
  • Parkolás napijegy: 500 Ft
  • Szép-kártyát is elfogadnak

Látogatói információk >>

Csillagösvény Élménypark, Ópusztaszer

Program TIPP: Tudtátok, hogy itt található az ország egyik legkülönlegesebb labirintusa, a Csillagösvény Élménypark? Érdemes ezt is kipróbálni, kicsiknek és nagyoknak is óriási élmény!

Szállások a környéken >>

Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon

Négy nap, és megszámlálhatatlan fantasztikus ingyenes program.

Itt péntektől hétfőig tart a mulatozás a Béla király téri színpad előtt és a Vármegye háza udvarán. A felnőtteknek szóló színvonalas zenei programok mellett a kicsiket játszóház és zenés gyermekműsorok várják, aki pedig megéhezik, keresse a gasztrosátrakat, ahol különleges hal- és vadételeket is lehet kóstolni.

Szekszárd belvárosa

TIPP: a Szallas.hu-n foglalóknak a mesebeli Mézeskalács Múzeum belépőjéből 40% kedvezmény jár!

Ne habozzatok, foglaljatok szállást még ma! >>

Pünkösdi Virágálom Székesfehérváron

Június 7-től 10-ig egy több éves, szemet gyönyörködtető hagyománynak hódol a város. A székesfehérvári emlékművek és középületek a helyi virágkötőknek köszönhetően ünnepi díszbe öltöznek, a közönség pedig szavazhat a neki tetszőkre.

Parkolás: a város frekventált helyein fizetős, a külső zónákban ingyenes.

pünkösdi programok
Pünkösdi Virágálom, Székesfehérvár

TIPP: A város és környéke számos látványosságot kínál, itt található például a gyönyörű Bory-vár, a Hetedhét Játékmúzeum és a Gorsium Régészeti Park. Ha a Szallas.hu-n foglaltok szállást, akkor a legtöbb helyen 50%-os kedvezménnyel válthattok belépőt! Részletek >>

Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnep Sárospatakon

Néhány éve már volt szerencsénk belecsöppenni ebbe az ünnepi forgatagba. Akkor esős időt fogtunk ki, de a hangulat így is magával ragadott.

Sárospataki vár

Pünkösd vasárnap és hétfőn a szervezők ismét színes programokkal várják az érdeklődőket Erzsébet királyné szentté avatásának 783. évfordulójának ünnepén. Lesz látványos kosztümös felvonulás, történelmi játékok, zenés táncos programok, és ünnepi szentmise, valamint körmenet is.

TIPP: A város és környéke csodaszép kirándulóhelyekkel is büszkélkedik. Nekünk az egyik kedvencünk a Megyer-hegyi tengerszem.

Ha több napot is szívesen eltöltenétek itt, nézzétek meg a Szallas.hu ajánlatait >>

Megyer-hegyi Tengerszem (fotó: Bene Mariann)

Egy biztos, unatkozni idén pünkösdkor sem fogunk! Ti melyiket választanátok?

Érdemes miharabb lefogalni a szállást a hosszú hétvégére, itt tudtok válogatni a szallas.hu ajánlatai között >>

(fotók: Bene Mariann, szallas.hu, shutterstock)