Tavaszi zsongásBalcsiBudapest és környékeCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásToplisták

Ezek a legjobb pünkösdi programok országszerte

3 perces olvasási idő

(Ez a cikk évente frissül!) Közeledik pünkösd hétvégéje, amit kár lenne veszni hagyni, hiszen kapunk egy ajándék szabadnapot. Mi mindig igyekszünk ezeket a napokat tartalmasan tölteni, és nem lesz ez másként idén sem. 2021-ben kissé rendhagyóbbak lesznek a legjobb pünkösdi programok, mint az elmúlt években. Habár az idei járványhelyzet miatt a gasztrofesztiválok, hajós programok, pünkösdi királyválasztás és retro koncertek most elmaradnak, de szerencsére így is számos programot szervezhetünk az ország különböző pontján, csak győzzünk válogatni közülük! Összegyűjtöttük hát az idei legjobb pünkösdi programokat és úticélokat.

Legjobb Pünkösdi programok 2021 -ben a virágok kedvelőinek

A pünkösdi hétvége 2021-ben: pünkösd vasárnap május 23-ára, pünkösd hétfő május 24-ére esik.

Pünkösd az új kezdet, és egyben a nyári szezon kezdete. Ráadásul idén nem csak szimbolikus az újrakezdés: ez az első olyan hosszú hétvége, amikor kiszabadulhatunk a karanténból. Sok érdekes programban lehet része annak, aki kimozdul otthonról, az itt felsorolt programokon mégsem kell a tömegtől tartani.

pünkösdi programok

A közelgő tavaszi ünnepkör egyik gyönyörű jelképe a bazsarózsa vagy pünkösdi rózsa, így nem véletlen, hogy minket is inspirált a programok összeállításakor. Élvezzétek ezeket a virágos pünkösdi programokat gyönyörű magyar helyeken!

Pünkösdi rózsák Balatonfüred Tagore sétányán

A Tagore sétányon már nyílnak a színesebbnél színesebb és illatosabbnál illatosabb rózsabokrok, így pünkösdkor igazán megéri megcsodálni a füredi kikötőt. A városba kezd visszatérni a megszokott pezsgés, az éttermek, cukrászdák és bárok teraszai mindenkit várnak a pünkösdi hétvégén is. Május végén indul a balatoni hajózási szezon, így a kikötő biztosan megtelik élettel, kiránduljatok egyet Balatonfüredre, és csodáljátok meg a vitorlásokat pünkösdkor! 

Pünkösdi programok 2020 -Irány Balatonfüred
Pünkösdi program: rózsák Balatonfüred Tagore sétányán

Pünkösdkor újranyitó füredi szállodák

A nagyobb balatonfüredi szállodák szintén május végére, a pünkösdi hétvégére tervezik a nyitást a hosszú üzemszünet után.  

PÜNKÖSDI SZÁLLÁSOK BALATONFÜREDEN >>

PÜNKÖSDI PROGRAMOK ÉS LÁTNIVALÓK BALATONFÜREDEN >>

Székesfehérvár idén is virágba borul pünkösdkor

Pünkösdkor több éves, szemet gyönyörködtető hagyománynak hódol a város. A hagyományokhoz híven, Székesfehérvár virágkötői látványos virágkompozíciókkal díszítik fel a történelmi belváros minden királyi és középületét. Így lesz ez idén is! A koronavírus járvány okozta helyzetben kicsit másképp, hiszen nem lesz közös séta, és koncertek is elmaradnak, de a város virágkötő mestereinek a szépséges virágcsodáit idén is láthatjátok majd a hosszú hétvégén.  Érdemes ellátogatni, családi vagy szerelmes sétát tenni, és közben az alkotásokat értékelni. A fehérvári virágos pünkösd idején az összeállításokra szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével péntek délutántól 15 órától hétfő 15 óráig.
Kiránduljatok egyet Székesfehérvárra és szavazzatok a legszebb virágokra!

Pünkösdi programok 2020 - Székesfehérvár virágba borul
Pünkösdi Virágálom, Székesfehérvár

TIPP: A város és környéke számos látványosságot kínál, itt található például a gyönyörű Bory-vár, a Hetedhét Játékmúzeum és a Gorsium Régészeti Park. Ha a Szallas.hu-n foglaltok szállást, akkor a legtöbb helyen 50%-os kedvezménnyel válthattok belépőt! Részletek >>

PÜNKÖSDI SZÁLLÁSOK SZÉKESFEHÉRVÁRON >>

PÜNKÖSDI LÁTNIVALÓK ÉS PROGRAMOK SZÉKESFEHÉRVÁRON >>

Pünkösdi újranyitás – Siófok visszavár!

Siófok a kezdetektől bekapcsolódott a Virágos Magyarországért mozgalomba, így biztosak vagyunk benne, hogy idén is virágba borítják a déli part legnépszerűbb nyaralóhelyét. Ami azt illeti, Siófok a pünkösdi hétvégén tervezi az újranyitást. Természetesen minden biztonsági előírást betartva készülnek a legnépszerűbb attrakciók a vendégek fogadására.  A Petőfi sétány népszerű gasztro és vendéglátó helyei, éttermei, kávézói sorra nyitják a teraszaikat. A strandok és a hajóforgalom indítását is pünkösdre tervezi a város. A siófoki óriáskerék, a Bella Állatpark és a Fordított ház is készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra. 

Pünkösdi programok 2020 - Irány Siófok

Siófokon pünkösdkor indul a nyári szezon, nyitnak a nagyobb szállodák és a kisebb szálláshelyek, vendégházak is.

PÜNKÖSDI SZÁLLÁSOK SIÓFOKON >>

PÜNKÖSDI LÁTNIVALÓK ÉS PROGRAMOK SIÓFOKON >>

Pünkösdi felfrissülés a tavirózsák között Hévízen

Újra várja vendégeit Hévíz! Május közepe óta az üzletek és a kávézók teraszai nyitva vannak. Pünkösdre lassan a belső terek is megtelnek élettel. A természetes, 30 fokos tóban már ismét szabad úszni a szabad ég alatt, hiszen a tavirózsáiról is híres Tófürdő május 9-e óta újra fogadja a fürdeni vágyókat. A pünkösdi hosszú hétvégével négy hévízi szálloda nyitja meg a kapuit, ám az apartmanok és vendégházak is tárt karokkal fogadják a pünkösdi vendégeket. Csobbanj egyet a pünkösdi (tavi)rózsák között!

Pünkösdi kirándulás 2020 - Irány Hévíz
Csobbanj egyet a pünkösdi (tavi)rózsák között!

TIPP: A környék rengeteg csodás látnivalót rejt. Hogy a maradék időt is tartalmasan töltsük, érdemes például ellátogatni a Kis-Balatonhoz, ahol szintén szuper programokban lehet része az egész családnak. Erről még több érdekességet itt olvashattok: Kis-Balaton élővilága és nagyszerű látnivalói

Pünkösdkor újranyitó hévízi szállodák

Május 29-én szombaton nyitnak újra a következő wellness szállodák!

PÜNKÖSDI SZÁLLÁSOK HÉVÍZEN >>

PÜNKÖSDI LÁTNIVALÓK ÉS PROGRAMOK HÉVÍZEN >>

Pünkösdkor kivirul Gyula is 

Pünkösdi programok 2020 - Irány Gyula

Pünkösdi programokkal indul a szezon Gyulán is, a történelmi fürdőváros is pünkösdtől várja a vendégeket. A város legnagyobb turisztikai attrakciója, a Gyulai Várfürdő 2020. május 30-tól, szombattól ismét megnyit. Az elmúlt hetekben felújásokat végeztek a vendégek kényelme érdekében, így elsők közt csobbanhattok a megújult fürdőben! Egyelőre üzemel már a csúszdás medence csúszdákkal és vízi ösvénnyel, a gyermekmedencék (élményelemek nélkül) és a hullámmedence (hullámok nélkül).

Ha Gyulán jártok, ne hagyjátok ki a gyulai várat! Hagyományos pünkösdi népszokás a pünkösdi király választás. Na ez most elmarad, de ettől még király dolog, hogy a szabadtéri várudvar, a torony és a gyilokjáró ismét látogathatók. Óránkénti vártörténeti ismertetőt is indítanak, amelyen a részvétel ingyenes.

Pünkösd 2020 - Irány Gyula

A legjobb pünkösdi programok nem érnek véget a Várfürdővel: Ha ide látogatsz, meginni egy kávét a kastélyparkban az árnyas fák lombjai alatt vagy a város leghíresebb, “Százéves” cukrászdájában. A gyulai éttermek, cukrászdák és kávézók döntő többségének nyitva vannak petúniás, muskátlis teraszai, viszont egyre több hely beltéri egysége is látogatható már. A városnéző kisvonatok közül a Thomas Kisvonat már üzemel, a Gyulai Kisvonat pedig a pünkösdi hétvégétől robog újra vidáman. 

Pünkösdi programok 2020 - Irány Gyula
Pünkösdi program: fagyizzatok egyet a gyulai Százéves Cukrászdában

Pünkösdkor újranyitó gyulai szállodák

Gyula híres wellness szállodái a Corvin Hotel Gyula is pünkösdkor nyit, hihetetlenül jó árakkal. A Hunguest Hotel Erkel Dürer és a Park Hotel Gyula június közepétől foglalható. Foglalj nyárindító kikapcsolódást Gyulán!

PÜNKÖSDI SZÁLLÁSOK GYULÁN>>

PÜNKÖSDI LÁTNIVALÓK ÉS PROGRAMOK GYULÁN >>

+1 ingyenes pünkösdi program az egész családnak

Pünkösdi piknik egy pipacsmezőn

Pünkösdkor virágba borul minden rét, mező és kert. Ezért ilyenkor érdemes a természetbe vonulni, és megcsodálni a tengernyi virágba öltözött pipacsmezőket. Nem csak a gyönyörű fotók kedvéért érdemes egyet-egyet felkeresni. Ha már útnak indultok, vigyetek magatokkal egy pokrócot és egy megpakolt piknikkosarat is! 

Pünkösd - piknikezz pipacsmezőn!

Idén gyönyörű tarka pipacsmezőket láthattok, mutatjuk is, merre:

  • Pipacsok Nagytarcsa és Kistarcsa között: Kistarcsa felől Nagytarcsa irányába találtok az út mellett egy sárga kis kegyhelyet, ha a jobbra található földútra kanyarodtok, búzavirágok, pipacsok és repceföld tárul a szemetek elé. 
  • Cserkeszőlő és Tiszainoka között: egy kicsi út vezet a pipacsmezőkhöz, amely keresztezi az M44-est. Az út bal oldalán találhatjátok meg, a távolban a tiszakürti arborétum területe is látszik. 
  • Az Isaszeg felé vezető úton rengeteg mákvirág és pipacs nyílik, gyönyörű látvány a lila-piros virágtenger.
  • Ecser, és Vecsés között félúton, Mogyoród és Fót határában is szintén tarka pipacsmezőket találhattok, ahol piknikezni is érdemes. 
Pünkösdi Pipacsok Nagytarcsa és Kistarcsa között

Reméljük, találtok kedvetekre valót a virágok és a pünkösdi programok között, és kimozdultok a négy fal közül. Kézfertőtlenítő és maszk azért legyen nálatok, ha városnézésre és éttermezésre adjátok a fejeteket. Vigyázzunk egymásra <3

PÜNKÖSDI SZÁLLÁSOK BELFÖLDÖN >>

PÜNKÖSDI PROGRAMOK 2020 MAGYARORSZÁGON>>

(fotók: Bene Mariann, szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%