5 vagány szállás azoknak, akik úgy gondolják, a wellness nem az ő világuk

Bene Marianna 2018-11-15
bene-marianna

Mindjárt azzal kezdeném, nem véletlen a címválasztás, mert jómagam sem tartozom a wellnessrajongók táborához. Valahogy nem az én világom ez a fajta pihenés. Sokkal inkább kedvelem az aktív kikapcsolódást, mikor rengeteg új dolgot fedezhetek fel. Úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. És itt jön a DE, ugyanis léteznek kivételek, olyan egyedülálló wellness szállodák, ahol még a hozzám hasonlók is remekül tudnak szórakozni.

Bár mi nagyon sokat túrázunk, és jövünk-megyünk, de pont ez az oka annak, hogy néha jól esik egy kis kényeztetés, egy kellemes fürdő, egy frissítő masszázs, vagy a kedvencem, a szauna. Ezután pedig másnap újult erővel lehet nekivágni az újabb kalandoknak. Egy fontos szempont azonban van: ha már wellnessezni megyünk, akkor az a szállás legyen valóban különleges, tudjon valami olyat, amit más nem. Kicsit legyen több, izgalmasabb, vagányabb…

Nemesi kényeztetés a Puchner Kastélyszállóban

Az első ilyen élményemért egészen Bikalig kellett utaznom, ahol egy felejthetetlen hosszú hétvégét töltöttünk a Puchner Kastélyszállóban. Választásunk azért rá esett, mert a Mecsekhez közel lévő kis település Reneszánsz Élménybirtokának köszönhetően olyan hírnévre tett szert, hogy ezt látnunk kellett a saját szemünkkel is.

A kastély és a környezete visszarepít a múltba, egy nagyon hangulatos komplexum, ahol kedvünknek és pénztárcánknak megfelelően válogathatunk a főúri lakosztályok, standard szobák, és az udvarház szobái között. Ami lényeges, hogy bármelyiket is válasszuk, semmiképpen nem kerülünk hátrányba, hiszen a szolgáltatások és a kedvezmények mindegyikhez egyformán járnak. A Palotafürdő egy igazán hangulatos wellness paradicsom, ahol teljes mértékben le lehet vezetni egy fárasztó napot. A félpanziós ellátás kitűnő volt, a személyzet nagyon kedves, ami pedig az extra élményt adta, az a Reneszánsz Élménybirtok, ami közvetlenül a szálló szomszédságában van, és a belépő szintén benne van a szobaárban.

Ezután már nem merem olyan egyértelműen kijelenteni, hogy a wellness nem az én világom, mert nagyon jól éreztük magunkat, és mostanában elkezdtem keresgélni az olyan helyeket, ahol hasonló wellnessélményben lehet részünk.

További részletek a szállásról >>

Egy csipet Afrika a Bükk lábánál

A Bambara Hotelnek azt hiszem nem kell sok reklám, hiszen olyan népszerű, hogy a legfelkapottabb időszakokra csak azok tudnak lecsapni, akik előrelátóan már hónapokkal előbb szobát foglalnak itt. Így maradtunk mi le már kétszer erről a különleges hotelről, ami jelenleg az első helyén áll az én képzeletbeli bakancslistámon, és remélem, a közeljövőben személyesen is kipróbálhatjuk majd.

Egy olyan egyedi hotelről van szó, ami amellett, hogy családbarát, még felnőttbarát is, ami így egyben igen ritka a hazai viszonylatban. A kisebbeknek játszósarok, játszóház és Mátrix klub gondoskodik a szórakozásukról, míg a felnőttek kiélvezhetik a wellness különlegesebbnél különlegesebb változatait a kifejezetten részükre kialakított Száhel tetőn. Ugyanez jellemző az étterem kialakítására is, vannak olyan részek ugyanis, amik kimondottan a gyermek nélkül érkezőknek biztosítanak meghitt kis kuckót. Persze semmi sem fekete vagy fehér, a kettő között is van átmenet, ahol az egész család kikapcsolódhat. Az afrikai dizájn, és az afrikai ihletésű programok már csak megkoronázzák mindezt.

Még több fotó a különleges szállodáról >>

Vöröskői-forrás (fotó: Bene Marianna)

TIPP: aki március környékére időzítené az itteni pihenését, annak érdemes a Bükki Nemzeti Park honlapját is böngészni, mert ha szerencséje van, elcsípheti hazánk egyik legérdekesebb és legritkább természeti csodáját, a Vörös-kői időszakos karsztforrás kitörését.

Luxus és dizájn wellnessel körítve – ClassiX Small Luxury Design Hotel

Ki ne szeretné átélni a luxust, ha csak egy rövidke időre is. A vértessomlói ClassiX Small Luxury Design Hotelben minden a fényűzésről és a csillogásról szól, de igazán egyedi módon, mert minden lakosztályuk berendezése egy-egy neves festő munkássága előtt tiszteleg. Az én kedvencem a Csontváry-szoba, de a festészetet kedvelők összesen 7 egyedi díszlettel berendezett luxus szoba közül választhatnak.

A hotelhez tartozik egy Zen kert Spa részleggel, aminek az egyik legérdekesebb eleme a forrásvízzel táplált merülődézsa és jégkamra. Ez az a hely, ahol test és lélek is tökéletesen ellazulhat egy minden szempontból harmonikus környezetben.

További részletek >>

PROGRAMTIPP: Ha a pihenés mellett jól esne egy kis csavargás is, a közelben érdemes megnézni a Kamalduli Remeteséget, vagy az Oroszlányi Bányászati Múzeumot, amik Vértessomlótól alig negyed órányi autózásra vannak.

Luxus a tanyán, avagy a kakukktojás

Wellness ide vagy oda, én nehezen tudok elszakadni a számomra oly kedves kis apartmanok, vendégházak hangulatától, éppen ezért meglepődtem, mikor rábukkantam a szilvásváradi Luxus Tanyára.

Itt a modern, kényeztető wellnesst ötvözik a tanyasi élet idillikus világával, így minden megvan, amit én annyira szeretek. A város zajai után igazi felüdülés lehet kakasszóra ébredni, reggelire pedig finom falusi fogásokkal jól lakni, amiket a szomszédos gazdaságból lehet beszerezni. A tanyán egy jól felszerelt wellness részleg is helyet kapott, így tényleg igazi luxusban lehet része az idelátogatóknak.

Nézd meg közelebbről ezt a szállást >>

Erdélyi hangulat egy hazai vendégházban

A demjéni Dézsafürdő Vendégház sem illeszkedik a klasszikus wellness szállások sorába, de az én bakancslistámra mégis felkerült, méghozzá azért, mert már a neve is árulkodik arról, hogy valami egészen különlegessel várja a vendégeit. Teraszán ugyanis helyet kapott egy fűthető fürdődézsa, aminek a kipróbálása azóta nagy vágyam, hogy Erdélyben jártunk.

Ott nem volt rá alkalom, ezért különösen örülök, hogy itthon is egyre több szállás bővíti a szolgáltatásait ezzel a lehetőséggel. Gondoljatok csak bele, télen milyen hangulatos lehet innen szemlélni a hóesést, vagy nyáron a csillagos égboltot.

Akinek ez nem elég, megmártózhat a Demjéni Termálfürdőben, vagy Egerszalók híres fürdőjében.

Szállásfoglalás a vendégházban >>

Már csak az a kérdés, melyikkel kezdjük! Ti melyiket választanátok?