Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásVárosnézések

Aktív őszi pihenés Sopronban

1 perces olvasási idő

Sopron igazi kis ékszerdoboz. Hangulatos utcái, éttermei és sok-sok látnivalója alkalmassá teszi akár egy rövidebb hétvége, akár egy hosszabb pihenő eltöltésére. Sőt nem csupán maga a város, de a környéke is rengeteg programlehetőséget kínál.

Ha erre jártok, ne hagyjátok ki Sopron ikonikus szimbólumát, a Tűztornyot. A torony – mely egyben a hűség jelképe is – gyönyörű panorámát biztosít a városra.

Ideális célpont a városi kiránduláshoz a Taródi Vár is, melyet 1951-ben kezdtek építeni a modern technika teljes kizárásával.

Ha az időjárás még engedi, érdemes következő állomásként a Ligneum Látogatóközpontot választani. Gyönyörű botanikus kertje ideális helyszíne a pihentető őszi sétáknak értékes fenyő- és örökzöld gyűjteményével.

A Páneurópai Piknik Emlékhely meglátogatására is megéri áldozni egy délutánt, hiszen egy fontos XX. századi eseménynek, a vasfüggöny lebontásának emlékezetére hozták létre.

A Lővérek turistaútvonalán kalandozva csodás kilátóhelyekre bukkanhattok. A Károly-kilátó tetőteraszáról gyönyörködhettek a Fertő-tóban, a Sörházdombi kilátóból pedig az egész városra nagyszerű kilátás nyílik.

 

Mivel az őszhöz hozzátartozik a teázás is, a Mézes Teaház, mely egyben cukrászda is, házi jellegű süteményeivel és 30 féle teájával várja vendégeit.

Ebédhez és vacsorához a finom ízek szerelmeseinek jó helyszínt biztosít a Jégverem Fogadó, a Haspártiak Vendéglője. Hazai és nemzetközi ízek közül egyaránt válogathattok, így bizonyára mindenki talál majd kedvére valót.

Kattints a legjobb soproni szállásokért>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%