Családi kiruccanásBalcsiCsobbanóhelyekProgramok hétvégéreTéli tájoló

6 gyerekbarát program Hévízen – akár télen is

1 perces olvasási idő

Tudjuk, hogy gyerkőcökkel a nyaralás kicsit bonyolítja a dolgokat, de nagy segítségünkre lehet, ha az úti cél izgalmas programokat kínál a család minden tagjának. A fürdőzés kézenfekvő megoldásnak tűnhet, de ha valami mást is szeretnétek, itt találtok néhány tippet! Eltávolodtunk egy kicsit a strandtól és körbejártuk, hogy milyen elfoglaltságokat tartogat a gyerekek számára Hévíz! Íme 6+1 gyerekbarát program Hévízen!

6 gyerekbarát program Hévízen - akár télen is

6 gyerekbarát program Hévízen – akár télen is

1. Az egregyi Villa Rustica romkert és játszótér  

Hévíz egyik látványossága, az utóbbi években kialakított romkert, mely sokoldalú kikapcsolódásra ad lehetőséget. Emlékpark, szoborpark, pihenőpark, játszótér is egyben, valamint helyi ételek, borok bemutatóját, és kulturális rendezvényeket is tartanak itt.

Sétáljatok egyet a különleges római romok közt és a környező parkban, készítsetek szuper közös képeket a szobrokkal, kössetek fel kívánságszalagokat a fa oszlopokból kialakított hídra, végül pedig mókázzatok egy óriásit a játszótéren.

6 gyerekbarát program Hévízen - akár télen is
Egregyi borospincék

A mindig nyitott romkert igazán látogatóbarát, mivel a nap 24 órájában felkereshető, szóval nem kell igazodni semmihez, csak a saját időbeosztásotokhoz.

Foglalj szállást a Római kori romkert közelében:

Fortuna 7 Apartments Hévíz

2. Snowsegway túra

Pörgesd fel a városnézést egy szuper segway túrával, akár télen is! Szerencsére van megoldás arra is, ha hirtelen rengeteg hó leesne, hiszen a téliesített snowsegway pont erre való. A segwayek már 8 éves kortól használhatóak, a kisebbek pedig, már néhány hónapos kortól egy biztonságos segway-kisszekérkékben utazhatnak. A segwayezés egy tökéletes családi program, ahol a kisgyermekesek is jól érezhetik magukat. Suhanjatok együtt a vezetett túrákon, és gyűjtsetek közös élményeket!

6 gyerekbarát program Hévízen - akár télen is

3. Téli kenus kalandozás 

Készüljetek fel egy felejthetetlen élményre! A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, hiszen a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a part menti mocsaras lápvidék és a rengeteg tündérrózsa varázslatos hangulatot ad az egész túrának. Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak, és még leghidegebb teleken sem fagy be.

Ha úgy döntötök, hogy nekivágtok, több túraszervező cég is rendelkezésetekre áll Hévízen. Egy könnyed délutáni program, amit gyerekek és gyakorlatlan kenusok is teljesíthetnek. Érdemes időben foglalni, mert gyorsan betelnek a helyek.

Foglalj szállást a Hévíz-patak környékén:

6 gyerekbarát program Hévízen - akár télen is
Hotel Európa fit Hévíz****+superior

5. Legendák ösvénye füzet

Mit szólnátok egy kalandos felfedezőúthoz? Induljatok játékos barangolásra a város nevezetességei között, miközben érdekességeket tudtok meg az adott helyszínekről! A kifejezetten gyerekek számára kialakított füzet matricák, kifestők és rajzolós feladatok segítségével segíti, hogy a kisebbek is bevonódhassanak a városnézésbe. A 12 állomásos játék egy vidám közös délutáni program az egész családnak. Az ingyenes Legendák Ösvénye foglalkoztató füzetet a hévízi Tourinform Irodában igényelhetitek.

A hévízi Tourinform iroda elérhetősége: 

  • 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.
  • Tel.: 06 83/540-131
  • E-mail: heviz@tourinform.hu

6. Közös mozi a Fontana Filmszínházban

Egy nyugis délután elengedhetetlen kelléke egy jó kis mese és popcorn. A hévízi Fontana Filmszínházban kora délután gyerekbarát matinék, este pedig a legújabb filmek mennek, így könnyen kiválaszthatjátok, a legmegfelelőbbet.

Foglalj szállást a mozi környékén: Hunguest Hotel Panoráma Hévíz

+ 1 Családi rendezvények 

Hévízen minden évszakban találkozhatunk valamilyen aktuális fesztivállal, amire érdemes ellátogatni. Például a legközelebbi esemény az ingyenes Farsangi Forgatag februárban kerül megrendezésre, ami kihagyhatatlan program a gyerekek számára!

Még több program Hévízen >>

Itt foglaljatok szállást Hévízen:

  1. Ensana Thermal Hévíz
  2. Lotus Therme Hotel Spa Hévíz *****
prémium wellness hotelek
Lotus Therme Hotel Spa Hévíz *****

Még több hévízi apartman és hotel a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%