HorvátországNyári vakáció

7+1 horvát sziget, ahol úgy érzed magad, mintha a trópusokon nyaralnál

2 perces olvasási idő

Ha lehunyod a szemed, érzed, ahogyan a bársonyos homok simogatja a lábad? Alig várod, hogy egy vidám, esernyős koktéllal a kezedben, szalmakalappal a fejeden, a tenger gyönyörű kékjében gyönyörködj? Mutatjuk, melyik az a 7+1 horvát sziget, ahol garantáltan úgy érzed majd magad, mintha a trópusokon nyaralnál. És ez nem csak ígéret! 

7+1 horvát sziget, ahol úgy érzed magad, mintha a trópusokon nyaralnál
Stinva öböl Vis szigetén

7+1 horvát sziget, ahol úgy érzed magad, mintha a trópusokon nyaralnál

1. Hvar sziget – látnivalók sokaságával vár

Hvar Horvátország legnépszerűbb szigete, Hvar város jachtokkal teli, védett kikötője körül terül el. Sétálj egyet a pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányon, a domb tetején fekvő kastélyig, fedezd fel a macskaköves sikátorokat, és ízleld meg az éttermek tenger gyümölcseivel megbolondított ételeit. A koktélbárokban színes koktélok várnak, a butikokban pedig kézzel készített ékszereket és designer fürdőruhákat is találsz. 

Hvar legjobb szálláshelyei >>

Tipp! Örömmel megkóstolnád a helyi borokat? Látogass el egy vidéki pincészetbe, ahol a helyi szőlőfajtákkal is megismerkedhetsz. 

7+1 horvát sziget, ahol úgy érzed magad, mintha a trópusokon nyaralnál
Hvar szigetén

2. Dugi Otok – ha nyugalomra vágytok

Dugi Otok nem szerepel a turisták fő célpontjai között, éppen ezért a horvát sziget csenddel, és nyugalommal vár, távol a forgalomtól, a zajtól, és az emberektől. A 45 km hosszú sziget éghajlata enyhe mediterrán, ám ha a tengerparton pihensz, garantáltan úgy érzed magad, mintha egy valódi trópusi szigeten pihennéd ki a szürke hétköznapok fáradalmait. A fehér kavicsos Sakarun strand meleg, sekély vize csak még inkább meggyőz majd arról, hogy jó döntés egész nap egy színes napernyő mellett süttetni magad a napon. 

A legjobb szálláshelyek Dugi Otok közelében >>

Tipp! A szigeten befizethetsz egy egynapos kirándulásra is Zadarba, így a hajózás élményét többször is átélheted az Adrián. 

7+1 horvát sziget, ahol úgy érzed magad, mintha a trópusokon nyaralnál
Dugi otok

3. Brač – az egyik legnagyobb sziget Horvátországban

Brač az Adriai-tenger harmadik legnagyobb szigete, Splittől délre fekszik. Ha készen állsz a kalandokra, kedveled a vízi sportokat, örömmel szörfözöl, de túrázni és kerékpározni is szeretsz, akkor mindenképpen írd fel a listádra Brač szigetét. A Vidova Gora (780 méter) a horvát szigetek legmagasabb pontja, ha felkapaszkodsz a csúcsára, megdöbbentően szép kilátás tárul a szemed elé. 

A legjobb szálláshelyek Brac közelében >>

Tipp! Ha már régóta vonz a SUP, itt bátran kipróbálhatod, milyen érzés egy deszkán állva, evezővel a kézben egyensúlyozni, miközben a tiszta, gyönyörű víz hullámaival küzdesz. 

7+1 horvát sziget, ahol úgy érzed magad, mintha a trópusokon nyaralnál
Kolostor Brac szigetén

4. Vis sziget

Örömmel napozol és strandolsz, de a szívedhez mégiscsak a hajózás áll legközelebb? Nos, akkor célozd meg Vis szigetét, és a körülötte elterülő, szikrázó Adriát! Horvátország legtávolabbi szigetét elsősorban jachtok látogatják. Ha kikötnél egy kicsit, fedezd fel a szárazföldön azokat a kis családi éttermeket, ahol helyi finomságokat tesznek eléd az asztalra. Elég bevállalós vagy? Mit szólnál mondjuk egy kiadós, polipos fogáshoz? 

Vis legjobb szálláshelyei >>

Tipp! Ha a szigeten szívesen részt vennél egy vezetett túrán, akkor igazán szerencsés vagy, hiszen gyakran indítanak ilyet túravezetőkkel, akik örömmel mesélnek majd neked a horvát sziget történetéről és helyi sajátosságairól is. 

7+1 horvát sziget, ahol úgy érzed magad, mintha a trópusokon nyaralnál
Stinva Beach, mintha a trópusokon lennél

5. Mljet sziget

Mljet az Adria nyolcadik legnagyobb szigete, északi harmadát a Mljet Nemzeti Park veszi körül, amelyet türkiz színű, sósvízi tavak és sűrű erdők borítanak. A park bejárata mindössze 80 percre található Dubrovniktól katamaránnal. A Montokuc tetejére felmászva páratlan kilátás tárul eléd az Adriára, de akár biciklire is pattanhatsz, hogy két keréken körbetekerd a tavakat. 

A legjobb szálláshelyek Mljet közelében >>

Tipp! Mljet butikjaiban gyönyörű festményekkel és kézműves termékekkel találkozhatsz. Ha szeretnél hazavinni egy kis szuvenírt, itt biztosan találsz néhány szépséget. 

Mljet szigete fölött

6. Krk sziget – a legközelebbi sziget

A horvát sziget az egyik legnépszerűbb turistacélpont Horvátországban. Templomokkal, fallal körülvett kolostorokkal, buja szőlőültetvényekkel és bájos halászfalvakkal csalogat Krk. A helyi éttermekben olyan specialitásokat szolgálnak fel, mint a šurlice (kézzel készített tészta), a garnélarák, és a Žlahtina fehérbor.

Hotel Dražica Krk  MOST 10% kedvezménnyel >>

Itt találod Krk legjobb szállásait >>

A fürdés és a gasztroélmények után esténként jóleső érzés lesz sétálni egyet a szigeten, egy-egy napot pedig kirándulásra is szánhatsz, mert a helyi túraútvonalak számos természeti kincset, és páratlan panorámát rejtenek. 

Tipp! Ha Krk szigetén nyaralsz, mindenképpen kóstold meg a helyi olajbogyóból előállított extraszűz olívaolajakat. Ezután otthon is legszívesebben ezzel fogyasztod majd a salátád!

Erre figyelj, ha Horvátországba utazol >>

Vrbnik városa

7. Pag – Horvátország leghosszabb szigete

Abban egészen biztosak vagyunk, hogy Pag szigete sem ismeretlen számodra, hiszed hatalmas plakátokon már biztosan láttad a kopár, sziklás sziget képét a türkizkék vízzel. A horvát sziget 24 településén mindössze 8000 fő él, a helyiek főleg turizmusból, állattenyésztésből, olívatermesztésből és sajtkészítésből élnek. 

Apartmani i Restoran MacAdams MOST 10% kedvezménnyel >>

Tipp! Ha itt nyaralsz, kötelező megkóstolni az ízletes helyi sajtokat és a környék legfinomabb olívaolaját. 

Legjobb szállások Pag környékén >>

Ami pedig a strandokat illeti, itt biztosan jól jön majd néhány színes napernyő, és gumimatrac, ha kilubickolnád magad az átlátszó, álomszép vízben. 

Palm Beach

+1 Obonjan

Nem vágysz másra, mint hogy úgy érezd magad a vízparton, akár a trópusokon? Obonjan szigete napozóágyakkal, szalma napernyőkkel, zenével, és tengeri kajakokkal vár. Bátran keresd fel akár többször is, abban biztosak vagyunk, hogy nem fogod megbánni! 

TIPP: Szeretnél kedvezményes áron foglalni? Július 8-ig Horvátország Restart kampányunk keretein belül megteheted>>

Mintha a trópusokon nyaralnál!

Most pedig, nincs más hátra, mint kiválasztani azt a szigetet, ahol szívesen pihennél néhány napot. A helyi ízek, a panoráma látványa, a látnivalók, a tenger illata és a strandok egyetlen pillanat alatt megszerettetik magukat veled, a trópusi hangulat pedig visszacsalogat majd Horvátországba.

Kedvezményes szálláshelyek

Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, amely tökéletessé teszi a nyaralást az általad kiválasztott trópusi hangulatú horvát szigeten!  >>

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%