Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Hangyavasút, Béka-tó, Teve-szikla, Oroszlán szikla – 8+1 állati jó hely az országban!

2 perces olvasási idő

Szereted a tematikus kirándulásokat? Itt az ideje, hogy végigjárd az ország azon pontjait, ahol állati jó helyek várnak. Ez esetben – már csak a nevükből adódóan is – valóban állati jó helyeket gyűjtöttünk össze. A Béka-tó, a Rókahegyi kőfejtő, és a Csigatúra tanösvény csak néhány pont a listán, amelyeket mindenképpen ki kell pipálnod a közeljövőben! 

A Lánchíd oroszlánja

8+1 állati jó hely az országban!

Sétálj végig a Béka-tóhoz vezető hidakon!

A lajoskomáromi Béka-tó azokat várja, akik a Békató tanösvényt végigjárva, és az információs táblákat szemlélve szívesen megismernék a környék természeti kincseit. A tanösvény felvezet a szomszédos dombra, akik pedig a tavat fedeznék fel inkább közelebbről, azoknak érdemes besétálni a hidakon a tó közepéig. Igazi gyerekbarát program! 

Béka-tó

Teszteld, vajon te is látod-e a teveformát a Teve-sziklában!  

A Pilisborosjenőn található Teve-szikla arról kapta a nevét, hogy megfelelő szögből nézve egy tevére hasonlít. A szikla környéke népszerű kirándulóhely, egyben a Kevélyhegyi tanösvény egyik állomása. 

Ha az egész tanösvényt szeretnénk végigjárni, érinteni fogjuk a Kevélyhegyi Levendulamező, az Egri vár másolata, a Jenői torony, és a Kőfülke állomásokat is. A Teve-szikla mellől lenyűgöző panoráma tárul a szemünk elé. 

Foglalj szállást Pilisborosjenő közelében! >>

Teve-szikla

Oroszlános élmények – Oroszlán-szikla, Oroszlános Udvar, Oroszlános kút

Az Oroszlán-szikla a Budapest II. és III. kerületében található Kecske-hegy fő látnivalója, elérhető az Országos Kéktúra útvonalán a Glück Frigyes útról. A szikla, amely a második világháborúban megsérült, egy dolomittömb, amely önmagában is hasonlított egy oroszlánra, de később faragtak rajta, hogy a hasonlóság még tökéletesebb legyen. 

A hegy oldalában egy barlang is az Oroszlán-barlang nevet viseli. 

Szállást keresel Budapesten? >>

Érdekesség! Az oroszlános élményhez ellátogathatunk a keszthelyi vagy a kőszegi Oroszlános kúthoz, a Budai Vár Oroszlános Udvarára, illetve a Széchenyi Lánchíd oroszlánjaihoz. 

A budapesti Lánchidat őrző oroszlánok

Csodáld meg a panorámát a Rókahegyi kőfejtőnél!

Ha a Rókahegyi kőfejtő környékén tervezünk kirándulni, érdemes túrabakanccsal készülni, ugyanis az út során több helyen veszélyes peremen haladunk majd. A túra egyébként ennek ellenére gyerekekkel is biztonságos, teraszok, kisebb barlangok és több kilátópont vár bennünket. 

A panoráma csodaszép, gyönyörködhetünk a terület állat- és növényvilágában, a tűzrakó helyeknél pedig piknikezhetünk is. A bátrabban próbára tehetik magukat a sziklamászó pályákon is. 

Rókahegyi kőfejtő

Akár csigalassan is bejárhatod a Csiga-túra tanösvényt!

A Csiga-túra Tanösvény Zalakaros városában, erdős környezetben található, és remek úti cél egy kellemes sétához a családdal vagy barátokkal. A tanösvényen interaktív táblák segítik a tájékozódást, és az élővilág megismerését, a kihelyezett hangostáblán pedig meghallgathatóak az egyes madárfajok énekei. 

Íves ülőhelyekkel, interaktív kockaforgatós padokkal és egyedi tervezésű hullámpadokkal egészült ki a felújítás során a tanösvény. 

A legjobb szállások Zalakaroson >>

Csiga-túra tanösvény

Medve-sziklák – A kővé dermedt mackók birodalma

A Vörös-kő oldalán, Aggtelek és Jósvafő között találhatóak a Medve-sziklák, melyeket kővé dermedt mackócsaládként is emlegetnek. A 240 millió éves sziklaképződmények felszíne lyukacsos, formájuk pedig gömbölyded, különlegességük pedig alakjuk mellett abban rejlik, hogy felszínükön ősmaradványokra (pl. mészalgák, tengeri liliomok) bukkanhatunk.

Medve-sziklák

Ha Szentendrén jársz, vár a korzón a Madaras csobogó!

A szentendrei Madaras csobogót Asszonyi Tamás szobrászművész alkotta, a csobogó alapja egy vízmosta, csaknem 4,5 tonnás kő. A bronzból öntött madarakat évente több ezer turista keresi fel Szentendrén, annál is inkább, mert a Duna korzón kaptak helyet, amely a város legnépszerűbb része a főtér és a Templomdomb mellett. 

Egy szentendrei kirándulás során érdemes a gyerekekre bízni a csobogó felkutatását, biztosan élvezni fogják a kihívást! 

Szállást keresel a Dunakanyarban? >>

Madaras csobogó

Mássz fel a Farkas-hegyre a mesés kilátásért!

A Farkas-hegy védett természetvédelmi terület, amely a Csíki-hegyek fővonulatának egyik röge. A 343 méter magas hegyen elképesztő kilátás vár ránk, rálátni a Budaörsi-medencére. A túrát minden korosztálynak ajánljuk! 

Farkas-hegy

Utaztál már Hangyavasúton? Szendehelyen megteheted!

Ha családi kirándulást tervezünk, és meglepnénk a gyerekeket egy izgalmas kalanddal, érdemes felkeresni Szendehelyen a Katalinpusztai Kirándulóközpontot. A központ mellől három tanösvény indul, a Gyadai tanösvény, a Legyél te is kiserdész! tanösvény és a Madártani tanösvény. 

A Legyél te is kiserdész! tanösvény babakocsival is járható, de az egész környék baba- és gyermekbarát. A Hangyavasút, azaz a 12 fős kisvonat a csemeték számára felejthetetlen élményt ígér! 

Szállások Szendehely környékén >>

Gyadai tanösvény

Most, hogy állati jó helyek kerültek a bakancslistádra, itt az idő, hogy felfedezd őket! Ha gyerekekkel indulsz útnak, ügyelj rá, hogy rajtuk is megfelelő öltözet legyen, sok esetben a hordozókendő jobb választásnak bizonyul majd a babakocsinál. Készíts néhány zsemlét az útra, és máris indulhatsz! 

Még több tipp a kimozdulásra >>

Ha beleszeretsz egy-egy kirándulóhely hangulatába, térj vissza máskor is, és foglalj szállást a szállás.hu kínálatából! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%