Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk

2 perces olvasási idő

Szerencse, hogy a strandolásról akkor sem kell lemondanunk, ha odakinn rossz az idő. A nagyobb élményfürdőknek általában van kinti és benti része is, így a beltéri medencéket és csúszdákat egész évben használhatjuk. Íme, 10 fedett élményfürdő, ahol minden évszakban sokszínű szolgáltatások várják a kicsiket és nagyokat!

Cascade Barlang és Élményfürdő – Demjén

Ki ne szeretne egy hangulatos barlangfürdőben csúszdázni? Eger közelében található a Cascade fürdő, ahol egy óriás barlangrendszerben van lehetőségünk élmény- vagy gyógyfürdőzésre. A földalatti járatokban található medencék vízhőmérséklete 30 és 38 fok közé esik, medencétől függően.

A hely érdekessége, hogy az egész belső látványtervét az Avatar mozifilm ihlette. Ha egy nem szokványos élményfürdőt kerestek, ahol rossz időben is kikapcsolódhattok, derítsétek fel a demjéni barlangfürdőt!

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
Cascade Barlang és Élményfürdő, Demjén

Szállások a közelben:

Hotel Cascade Resort Spa & Conference Demjén ****

Édes Kettes Vendégház Demjén

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő – Debrecen

A debreceni Aquaticum a gyógyhellyé nyilvánított Nagyerdő szívében található, és rossz idő esetén is szuper kikapcsolódást nyújt. Gyógyvize hatékonyan segít az ízületi gyulladáson, csontritkuláson, légúti betegségen, és azoknak is ajánlott, akiknek érszűkületük vagy gyulladásos nőgyógyászati panaszuk van.

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
Aquaticum Debrecen

Az élményfürdő legnépszerűbb elemei a csúszdák, amikből bőséggel válogathatunk: akad kamikaze, családi csúszda és óriás csúcsda, valamint külön csúszdák a kisebb lurkóknak is.

Ráadásul időről-időre olyan különleges eseményeket is szerveznek, mint éjszakai fürdőzés vagy szauna szeánsz. A fedett komplexum valóban mediterrán hangulatot nyújt egész évben, érdemes meglátogatni!

Szállások a közelben:

Régi Posta Fogadó Debrecen

Hotel Divinus Debrecen *****

Napfényfürdő Aquapolis – Szeged

Bár Napfényfürdőnek hívják, egy borús téli napon ugyanúgy remekül szórakozhatunk a szegedi fedett Aquapolisban. Igaz, hogy a kinti medencéket csak a melegebb napokon használhatjuk, de odabent 9 csúszda vár ránk.

Ezek közül abszolút kiemelkedő a 30 méter magasról induló csúszda, ami 272 méteres hosszával Európa leghosszabb olyan csúszdája, amely egész évben üzemel.

Az adrenalinfüggők imádni fogják! Ha viszont nyugisabb pihenésre vágyunk, fedezzük fel a Csendes Wellness részleget.

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk

Ami pedig a kicsik szórakozását illeti, a Gyerekparadicsom mellett pár éve kialakították a Baba-Mama világot is, ahol találunk kiságyat, pelenkázót és mikrosütőt is. Ez a régió legnagyobb és legjobb fürdője, nem hiába kapott 5 csillagot a magyar fürdőket minősítő bizottságtól!

Tipp: Foglaljatok Szegeden szállást, és a foglaláshoz kapott kuponnal 10%-os kedvezménnyel vehetitek a belépőt a fürdőbe!

Szállások a közelben:

Hotel Piano Szeged ***

Novotel Hotel Szeged ****

Virágfürdő – Kaposvár

A Balatontól mindössze 50 km-re, a Zselic csodás erdői mellett található a kaposvári Virágfürdő, ahol a fedett élményfürdő részleg egész évben nyitva tart. Sodrófolyosó, pezsgőágy, gejzír és csúszdás élménymedencék kínálnak izgalmakat.

Ráadásul havonta egyszer zenés éjszakai fürdőzésen is részt vehetünk! A szaunavilágban beülhetünk egy fény-vagy illatterápiára, vagy egy frissítő masszázzsal is felüdülhetünk.

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
Virágfürdő, Kaposvár

Tipp: Ne felejtsétek! 10% kedvezményt kaptok a belépőre, ha Kaposváron foglaltok szállást!

Szállások a közelben:

Marianna Apartman Kaposvár

Sweet-Home Apartman Kaposvár

Aquaworld Élményfürdő – Budapest

A főváros egyik legkedveltebb szórakoztató létesítményében nem kevesebb, mint 15 medence vár! Találunk élménymedencét, hullámmedencét, úszómedencét, ugrómedencét, jakuzzit és persze külön gyerekmedencét is.

Emellett 11 beltéri csúszda közül is válogathatunk. Ufó, hagyma, fekete lyuk, szivárvány, hegyi patak – ezek bizony nem random szavak, hanem a különböző csúszdatípusok nevei, a jól ismert kamikaze és családi csúszda mellett.

A kupolás fürdő belső tere is önmagában egy látványosság, hiszen az Angkor-romtemplom és a növények miatt igazi egzotikus, trópusi hangulatot áraszt. 

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk

Szállások a közelben:

Aquaworld Resort Budapest 

Tipp: Ha ide foglaltok szállást, az ár már tartalmazza az élményfürdő használatát.

T62 Hotel Budapest ***

Gyulai Várfürdő – Gyula

A gyulai Várfürdő is mind a négy évszakban várja a fürdőzni vágyókat. Az itteni víz gyógyfürdő minősítést kapott, és gyógyírként szolgál a reumás, ízületi, vagy éppen gyulladásos urológiai betegségekre is.

De az élményelemekkel teli medencékről és csúszdákról sem kell lemondanunk. A tengert idéző hullámmedence és wellness medence mellett találunk Gyermek Víziparadicsomot és szaunaparkot is, ahol a hét minden napján szaunaszeánszon vehetünk részt.

Az AquaPalota részlegen a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják például a fényalagút csúszdát vagy a fánkos csúszdát is. Összesen 22 medence vár, így garatáltan nem fogunk unatkozni!

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
Gyulai Várfürdő

Szállások a közelben:

Wellness Hotel Gyula ****+superior

Fodor Hotel Gyula ***

Bükfürdő Thermal Spa – Bükfürdő

Az ország második legnagyobb fürdője 3 részleggel vár: a Gyógy-és Strandfürdővel, az Élményfürdővel és a Szaunavilággal. Mivel a strandfürdő kinti, parkos részen terül el, azt csak szezonban használhatjuk. Viszont az Élményfürdő és Szaunavilág fedett, és egész évben nyitva tart.

A különböző élményelemek között találunk sodrófolyosót, pezsgőágyakat, a gyerekek által kedvelt Cápabarlangot és természetesen csúszdákat is, amiket szín és fényeffektek tesznek még színesebbé (szó szerint).

A Szaunavilágban pedig 10 szaunát is találunk, köztük gőzfürdőt és aromakabint is. Minden korosztálynak garantált a felüdülés!

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
Bükfürdő Thermal Spa

Szállások a közelben:

Caramell Premium Resort Bükfürdő ****

Park Hotel Bük Bükfürdő ****

Zalakaros Fürdő – Zalakaros

Ha rossz időt fogunk ki a Balatonon, akkor sem kell elkeseredni, hiszen körülbelül fél órányira találjuk a Zalakarosi Fürdőt. A fedett élményfürdő részlegen 20-féle vízi attrakció dobja fel a fürdést, például vadvízi sodrás, nyakzuhany vagy fekvő vízi masszázs.

A beltéri fekete lyuk csúszda hosszan tekereg, szín-és fényeffektekkel van ellátva, és időmérővel is felszerelték, így összemérhetjük sebességünket a többi vállalkozó szellemű fürdőzővel! A beltéri gyermekvilág mellett találhatók a szaunák is, melyek közül ki ne hagyjátok a panorámás finn szaunát.

Ha pedig valami exkluzív fürdőzési élményre vágytok, jó helyen jártok! Időnként éjszakai fürdőpartyt rendeznek, ahol víz alatti fénytechnika, tematikus programok, DJ és sztárfellépő garantálja a szuper hangulatot.

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
Zalakaros Fürdő

Tipp: A közelben szállást foglalók 10% kedvezményt kapnak a belépő árából!

Szállások a közelben:

Love and Dream Élményvilla Zalakaros

MenDan Magic Spa & Wellness Zalakaros **** +superior

RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő – Győr

Az idei felújítás után az élményfürdőben összesen 21 egyedi kialakítású medence várja a strandolni vágyókat. Az élményelemek közé tartozik többek között a sodrócsatorna, a fekvőmasszázs, a vízesés, a barlang, a „romantik” medence, a vízibár, a játszóházas medence, az újonnan megnyíló panorámamedence, valamint a hangulatos szaunarészleg is.

A fürdőben található, 2000 méter mélyről feltörő, 67 fokos gyógyvíz több betegség – például a kopásos csont és ízületi betegségek, krónikus gyulladásos ízületi és izombántalmak, de nőgyógyászati betegségek – kezelésére is javasolt. 

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, Győr

Szállások a közelben:

Arany Szarvas Fogadó Győr 

APEA Sweet Home Apartman Győr

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő – Sárvár

A sárvári fürdő gyógyvízét időjárástól függetlenül minden évszakban kiélvezhetik a belépők. Összesen 4 gyógymedencében lehet elmerülni, melyeknek hőmérséklete 32 és 38 fok között mozog. Közülük kettőben olyan masszírozó elemek adnak, mint a sodrófolyosó, a vízbuzgár és a vállmasszírozó zuhany.

A Gyógyfürdő békéjétől nem messze pedig a fürdő élményelemeit is megtalálhatjuk: kipróbálhtajuk a hullámmedencét, a szaunát, a jakuzzit vagy a csúszdákat is.

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Szállások a közelben:

Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****+superior

R31 Residence Sárvár

Ti hol szoktatok csobbanni esős időben? Használjátok ki a vizes élményeket rossz időben is, és foglaljatok szállást a Szallas.hu oldalán a több napos kikapcsolódásért.

Ha esős idő esetére kerestek programokat, itt böngésszetek tovább! >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
54%
Imádom
Imádom
14%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
11%
Nem tetszik
Nem tetszik
21%