Családi kiruccanásProgramok hétvégére

Hova menjünk rossz időben gyerekkel? Játszóházak, izgalmas programok és gyerekbarát szálláshelyek

3 perces olvasási idő

Akár tél van, akár nyár, a szeszélyes időjárás mindig keresztülhúzhatja a számításainkat, így sokszor előfordul, hogy kútba esik egy rég várt szabadtéri program. Ilyenkor sincs veszve semmi, hiszen az egész országban találtok számtalan beltéri programlehetőséget rossz idő esetére, mely akár órákra leköti a csemetéket és még ti is élvezni fogjátok. Összeállításunkban bemutatunk játszóházakat, élményközpontokat és sok más gyerekprogramot, melyek tökéletesek hűvös, borús napokon is. És persze mindezek mellé remek gyerekbarát szálláshelyeket is ajánlunk. 

Hova menjünk rossz időben gyerekkel?

Hova menjünk rossz időben gyerekkel?

MiniPolisz Interaktív Gyerekváros – Budapest 

Képzeljünk el egy várost –fodrászattal, pizzázóval, fogorvossal és miegymással–, csak nem valódi méretben, hanem miniben: ez a MiniPolisz! Itt a gyerekek eljátszhatják, milyen a felnőtt élet, például bevásárolhatnak élelmiszerboltban (és a kassza mögé is beállhatnak), lehetnek postások, és még egy csomó más felnőttes dolgot kipróbálhatnak. Élethű, izgalmas környezet, ahol a felépített világ és a kellékek mini méretűek ugyan, de az élmény hatalmas!

A különféle jegytípusokról ITT tudtok részletesebben tájékozódni. A Budapesten szállást foglalók 15 % kedvezményt kapnak a belépő árából!

Hova menjünk rossz időben gyerekkel?
MiniPolisz Interaktív Gyerekváros – Budapest 

Vigadó Játszóház – Szeged 

10 éves korig minden lurkót szeretettel várnak, de a jó hír az, hogy a szülők is részt vehetnek a mókában. Nem kell vágyakozva néznünk, ahogy a kicsik kalandoznak, mi is kipróbálhatjuk az akadálypályát, és utána együtt csúszhatunk le a gyerekkel az óriáscsúszdán. A hatalmas mozgástérben kényelmesen elfér mindenki, és a biztonságra is nagyon ügyelnek.

A nyitva tartás változó, így érdemes a +36 30 5678 268 telefonszámon előre érdeklődni.

Belépő (időkorlát nélkül): hétközben 1500 Ft, hétvégén 2000 Ft

Hova menjünk rossz időben gyerekkel?
Vigadó Játszóház – Szeged

Négy Évszak Játszóház – Balatonkeresztúr 

Minden évszaknak külön szoba jár, a központi teremben pedig kalózhajós csúszda várja a kicsiket 3-tól 12 éves korig. Az újonnan nyílt, modern technológiával felszerelt játszóházban olyan interaktív elemeket találunk, mint a multitouch asztal vagy a falra vetített mozgásvezérelt játék. De a „hagyományos” elemekből sincs hiány, van dobó- és kirakós játékok, hangulatos kuckók és a többi.  

Indulás előtt érdemes az aktuális nyitvatartásról érdeklődni!

Belépő: gyermek 500 Ft/óra, kísérő 200 Ft/óra. A közelben szállást foglalók 10 % kedvezményt kapnak a belépő árából!

Négy Évszak Játszóház – Balatonkeresztúr 

Játékbirodalom – Siófok

A közel 200 négyzetméteres játszóházban csupa kreatív játék vár, például labirintus, óriás építő kocka, forgópadló, hernyós alagút, labdás medence, mászóvár és még sorolhatnánk. Amíg a porontyok belefeledkeznek a játékba, addig mi nyugodtan pihenhetünk, vagy intézhetjük a dolgunkat – de ha megirigyeljük őket, mi is kipróbálhatunk egy-egy játékot!

Belépő: napijegy 1500 Ft, kísérő 200 Ft. A közelben szállást foglalók 10% kedvezményt kapnak!

Játékbirodalom – Siófok

Kiállítás gyerekeknek játszóházzal: Miniversum Élményközpont – Budapest 

Az ország legnagyobb, részletgazdagon kidolgozott terepasztala, ahol nemcsak Magyarország, de Ausztria és Németország tájai, nevezetességei is megtalálhatóak. A számok szerelmeseinek pár adat: 3 ország 300 négyzetméteren, 5000 minifigura, 14 település, 600 épület és 100 vonat mozgásban. Tényleg egy mini univerzum elevenedik meg előttünk, és az a jó az egészben, hogy a gyerekek szabályozhatják, hogy mikor indul a vonat, mikor bőg a tehén, vagy mikor indul be a szökőkút. A legkisebbeket a Miniversum játszóházban várják, a szülők pedig a kávézóban kapcsolódhatnak ki.

A Budapesten szállást foglalók 10 % kedvezményt kapnak a belépő árából!

Belépő: gyermek 2600 Ft, felnőtt 3600 Ft. 

Miniversum Élményközpont – Budapest 

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – Mosonmagyaróvár – Bababarát program rossz időben

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont tényleg minden korosztálynak ajánlható, rendkívül izgalmas program családoknak rossz időben is, mely több órányi kikapcsolódást jelent. Az épület négy szintjén a négy őselem, a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz titkait fedezhetitek fel. Mindegyiken helyet kaptak kifejezetten kisgyermekeknek szóló játékok is. Virtuális űrutazás, látványos kísérletek, villámok létrehozása, 5D vetítés, szabaduló szoba, nyomozós játék, virtual reality (VR) szemüveg kipróbálása – ezt mind megtaláljátok itt.
A FUTURA Élményközpont nagyon jó program kisgyerekes családoknak, mivel babakocsival bejárható, még pelenkázót is kialakítottak. Az épület akadálymentes, panoráma lift is működik. A játékok, eszközök legnagyobb része mindenki számára megfogható, kipróbálható. 

Nyitva: Egész évben, a hét minden napján
Belépő
Felnőtt: 3 000 Ft
Gyerek, diák (26 év alatt), nyugdíjas, pedagógus, fogyatékkal élő: 2 500 Ft
Családi (2 felnőtt és 2 gyerek): 9 500 Ft

Ha oldalunkon foglalsz szállást, 20% kedvezményt kapsz a felnőtt, gyermek és diák belépőjegy árából.

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – Mosonmagyaróvár
FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – Mosonmagyaróvár

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark – Ózd

A különleges attrakciókat kínáló Nemzeti Filmtörténeti Élménypark gyerekek számára is izgalmas lehetőséget ad, hogy belekóstoljanak a filmkészítés misztikus világába. A park élethű díszletei között filmet forgathattok, eredeti jelmezekben örökíthetitek meg egymást. Lecsúszhattok a 80 méter hosszú drótkötélpályán, filmes karaoke-ban, vagy – ami az egyik legérdekesebb dolog – a green screen technika segítségével helyettesíthetitek a magyar filmtörténet sztárjait. A 11 állomáson keresztül vezető Filmösvényt végigjárva megismerhetitek a magyar filmkészítés történetét is.

Nyitva: Hétfő kivételével minden nap Belépő
Felnőtt: 1 500 Ft
Diák belépőjegy: 900 Ft
Nyugdíjas belépőjegy: 150 Ft

A Szallas.hu-n foglalók 10% kedvezményben részesülnek az egyéni belépőjegyek árából. 

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark – Ózd

KockaPark – Lenyűgöző LEGO® építmények – Budapest – LEGO játszóház és kiállítás

A Kockapark nemcsak egy fantasztikus LEGO kiállítás Budapesten gyerekeknek, hanem szuper játszóház is, ahol a temérdek LEGO kockából azt építhetsz meg, amit akarsz – határt csak a fantáziád szabhat az alkotásnak. A Kockapark tökéletes családi program rossz időben is, ahol az egyedülálló építmények mellett a legnépszerűbb filmes, mesés, fantasy, illetve műszaki, történelmi témák is felsorakoznak. A színházak, éttermek, üzletek között kanyargó 180 méter hosszú sínpályán élethű LEGO vonatok és villamosok futnak, még egy vidámparkot is megpillanthatsz az alkotások között.

Nyitva: Egész évben, minden na
pBelépők:
Felnőtt: 1 990 Ft
Gyermek: 1 490 Ft

Ha a Szallas.hu-n foglalsz, 20% kedvezményre vagy jogosult a felnőtt és gyermek belépőjegy árából.

Csodák Palotája – Budapest

Ha azt gondoltad volna, hogy a természettudományos ismereteket lehetetlenség megszerettetni a gyerekekkel, akkor látogass el a budapesti Csodák Palotájába – és te is csodát fogsz látni. Egészen biztos, hogy saját gyerkőceid is egyik játéktól a másikig fognak szaladni, hogy lehetőleg mindet egyszerre próbálhassák ki. Két szinten, 5000 m2-en több, mint 250 játék és eszköz vár, valamint interaktív termek – például a Születés birodalma, az Illúzió-optika és a Newton almáskertje), tematikus egységek – Tudósok Csarnoka, Természet Műhelye, Űrállomás, Mágneses mező, Record, Logikai megálló), melyek egytől egyig önfeledt és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak a családoknak, pároknak egyaránt. A Csodák Palotája az egyik legjobb program rossz idő esetére. Érdemes akár 4-5 óra hosszát is szánni a látogatásra, hogy tényleg minden attrakciót és termet felkereshessetek. 

Nyitva: Egész évben, minden nap

Belépő:
Felnőtt: 3 600 Ft
Diák, gyermek, nyugdíjas: 2 800 Ft
Randi belépőjegy: 3 500 Ft
Családi (2 felnőtt és 2 gyermek részére): 12 200 Ft

Ha oldalunkon foglalsz, 15% engedményt kapsz a teljes árú felnőtt, gyermek és nyugdíjas belépőjegyek árából, valamint ajándék szabadon választható élményt (Körmozi vetítés).

Csodák Palotája

Balaton Secreto Szabadulószoba és Játszóház – Balatonfűzfő – Szabadulószoba gyerekeknek a Balatonnál

„A gyerekeink imádták. Alig várták, hogy rossz idő legyen még egyszer a nyaralás alatt, hogy visszajöhessenek.” 

Az egyedülálló Balaton Secreto Szabadulószobák és Játszóház remek lehetőséget kínál főként 8-12 éves gyerekeknek, hogy felfedezhessék a szabadulószobák izgalmas világát. Ez a játéktípus az egyik legjobb családi program rossz időben.

A gyerekeknek szóló szabadulós játékok között négyféle témájú szobát találtok:
1. Gyermek nyomozós szoba: Eltűnt nagyi gyűrűje. A segítségetekre lesz szükség, hogy kiderüljön, ki volt a tolvaj, és előkerüljön az értékes családi ékszer.

2. Pajkos Peti csínytevései: Petivel mindig baj van. Most is akkora kalamajkát csinált, hogy a segítségetekre lesz szükség a szálak kibogozására…

3. A kalózok elveszett kincse: A kalózok elhagyták hatalmas mennyiségű kincsüket. Keresd meg, hogy a világ békéje továbbra is megmaradjon.

4. Nautica űrhajó: A Nautica űrhajó nem érkezett meg a kijelölt időpontban a Központi Űrállomás dokkjába. Mi történt útközben?

Az utóbbi két játék során a gyerekek animátor segítségével ismerkedhetnek a logikai feladatokkal. Mindkettő születésnapi zsúrok népszerű programja szokott lenni.

A szabadulószobák használatáról itt találtok bővebb információkat: http://balatonsecreto.hu/tudnivalok/

Nyitva: Egész évben, minden nap – Minden esetben bejelentkezés szükséges a +36 20 318 9870-es telefonszámon!

Árak:

  • 2 fős csapat esetén: 3000 Ft/fő
  • 3 fős csapat esetén: 2500 Ft/fő
  • 4 fős csapat esetén: 2200 Ft/fő
  • 4 fő felett: 2000 Ft/fő

Baba- és gyerekbarát szállást kerestek, ahol játszóház is található? Segítünk:

SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok **** 

„Volt játszószoba, a gyerek imádta, vetítettek animációkat délutánonként a gyerekeknek, ez is szuper volt. Lehetett csocsózni és ping-pongozni is! Jó a wellness részleg!” (Család kisgyerekkel értékelése a szallas.hu oldalán)

SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok **** 

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom **** 

„Kiváló helyszín, nagyon wellness részleggel és ínyenceknek is megfelelő étteremmel, továbbá nagyon jók a gyermekek részére szervezett játékos foglalkozások.” (Család kisgyerekkel értékelése a szallas.hu oldalán )

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom **** 

Hotel Auris Szeged **** 

„Nagyon meg voltunk elégedve a szálláshellyel, tágas, tiszta, mindennel felszerelt és szépen berendezett szobánk volt, pici gyermekünkkel nagyon kényelmesen töltöttük ezt a három napot. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, a reggeli pedig bőséges és kiváló. A szálloda remek helyen található, mindenhova gyalogosan el tudtunk jutni. Szeretnénk még visszatérni!” (Család kisgyerekkel értékelése a szallas.hu oldalán)

Hotel Auris Szeged **** 

Hotel Marina-Port Balatonkenese****

„Két kisgyerekkel szálltunk meg. A gyerekeknek való szolgáltatások és programok terén nagyon jól teljesített a szálloda. A gyerekmedence mélysége ideális, nagy a játszóház, és külön kiemelném, hogy a foglalkoztató-kézműves rész 9-től este 7-ig nyitva volt, itt babáknak való játékok és rengeteg társasjáték is található.” (Család kisgyerekkel értékelése a szallas.hu oldalán)

Harmónia Termál Hotel Sárvár*** +superior

„Nagyon kedves, segítőkész személyzet, gyerekeknek a játszószoba nagyon szuper!” (Család kisgyerekkel vendégértékelés a szallas.hu oldalán) 

Harmónia Termál Hotel Sárvár*** +superior

Pangea Hotel Nyíregyháza

„A személyzet tagjai nagyon szimpatikusak és segítőkészek voltak. A gyerekeknek maga volt a paradicsom. Nagyon jót tudtunk pihenni, amíg a gyerekek játszottak, és mégis szem előtt voltak.” (Család kisgyerekkel értékelése a szallas.hu oldalán)

Pangea Hotel Nyíregyháza

Amint láthattad, Magyarország minden táján megtalálod a tökéletes családi és gyermekprogramokat rossz idő esetére, és jócskán van választék gyerekbarát, játszóházzal rendelkező szálláshelyből is. Biztatunk, hogy próbáljátok ki mindegyiket és különleges élményekben lesz részetek. Bármelyiket is választjátok, a szallas.hu oldalán megtaláljátok a legjobb szálláshelyeket játszóházzal az egész országban. Foglalj a szallas.hu oldalán és még számos kedvezménykuponnal is megajándékozunk.

A szállásokat itt találod: szallas.hu

Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%