CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Megtelt a Balaton – hová tudsz még utazni, ha vízparton szeretnél hűsölni?

1 perces olvasási idő

Pontosan egy hónap van hátra a nyárból. Aki előrelátó volt, már régen lefoglalta az augusztusi nyaralását, de sokan vagyunk, akik csak az utolsó pillanatban eszmélünk és a „last minute” szálláshelyekben bízunk.

Az idei nyár slágere is egyértelműen a Balaton, Siófoktól Balatonfüredig, Tihanytól Balatonlelléig sok-sok szállás közül lehet válogatni, feltéve ha még foglalhatók. Merthogy a legtöbb balatoni szálláshely rég megtelt, de ez senkinek ne szegje kedvét: bőven van még Magyarországon vízpart, ahol átvészelhető a kánikula!

A következőkben összegyűjtöttem néhány hazai tavat és szálláslehetőséget, lehet válogatni, majd foglalni. És ha ez megtörtént, nem marad más hátra, mint irány a vízparti nyár!

Velencei-tó

Magyarország harmadik legnagyobb méretű természetes tavának több előnye is van:

  • Közel van Budapesthez (kb. 50 km)
  • 2. Rendelkezik GYEREKBARÁT strandokkal!

Velencei-tó Gárdonynál

Folytassam? 🙂 Szerintem felesleges. Aki ismeri, tudja, hogy a Velencei-tó soha nem okoz csalódást, aki pedig még nem ismeri, próbálja ki mihamarabb! Szállások >>

Bánki-tó

Annak ellenére, hogy milyen kis területen fekszik a Bánki-tó, évről évre egyre többen keresik fel a Nógrád megyei turistaparadicsomot.

Bánki-tó

A Bánki-tó már rég nem csak a Bánki fesztiválról híres, partján hotelek, apartmanok és kempingek várják a pihenni vagy bulizni vágyókat.

Szállásajánlataink a Bánki-tónál >>

Orfűi-tavak

Az ország másik végén, a Baranyai megyei Orfűn is van lehetőség vízparti kikapcsolódásra, itt nem is egy, hanem rögtön négy tó is található.

 

Orfű

Strand, víziturisztikai központ, horgászási lehetőség és sok-sok nyári program várja az ide utazókat, aki pedig inkább távolról szereti a vizet szemlélni, keresse fel a Medvehagyma házat, ahol a Nyugat-Mecsek érdekességeit, az üdülőterületet, Orfűt és a négy tóból álló tórendszer ökológiai értékeit lehet megismerni..

Szállások Orfűn és környékén >>

Tisza-tó

Aki vízpartra vágyik, ne csak Nyugat-Magyarországon vagy Budapest környékén keresgéljen, az Alföldön található ugyanis Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó sok-sok programmal és szálláslehetősséggel.

  • Abádszalók a vízi sportok és a szórakozóhelyek mekkája
  • Sarudon Közép-Európa legnagyobb víziparkja, az Aquaglide vízi-játszótér az idei szezon kedvence
  • Poroszlón az ökocentrum vonz rengeteg turistát
  • a kisebb és csendesebb települések, mint pl. Kisköre vagy Tiszaszőlős is egyre népszerűbbek a nyaralók körében

TIPP:  a Tisza-tó vadvízi világa gyalog, kerékpárral, lóháton és csónakkal is bejárható, fedezd fel Te is hazánk egyik gyöngyszemét!

Szállások a Tisza-tó körül >>

Hévízi-tó

Talán senkinek nem kell bemutatni Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tavát, a Hévízi-tavat, amely minden évszakban tárt karokkal várja a gyógyulni és felfrissülni vágyókat.

9 érdekesség, amit eddig nem tudtál Hévízről

A Tófürdő kihagyhatatlan program, ha Hévízen jársz

Jobbnál jobb hotelek és apartmanok sorakoznak a tófürdő környékén, a mi kedvencünk a parttól alig 100 méterre található >> Hévíz legújabb gyöngyszeme, a Bonvital Hotel

Még több szálláslehetőség >>

Remélem sikerült választani a fenti lehetőségek közül. Ha mégsem, nézzetek körül a szallas.hu oldalán további ajánlatokért, kánikula ellen!

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%